Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Au furat un cărucior din scara unui bloc și l-au vândut la LOMBARD. Un bărbat și o femeie – cercetați pentru furt.

O femeie și un bărbat cu vârstele de 58 și 34 ani, din capitală, fost reţinuţi de ofițerii de investigație de la poliția capitalei. Aceștia sunt suspectați că în seara de nouă mai ar fi sustras un cărucior din scara unui bloc de locuit din sectorul Râșcani.

Oamenii legii au fost sesizați de către proprietar după ce a depistat lipsa bunului. Potrivit acestuia, prejudiciul cauzat depășește 6000 de lei. Polițiștii au constatat că cei doi ar fi pătruns în scara blocului prin aces liber de unde au sustras căruțul. În urma investigațiilor, poliţiştii au găsit căruciorul la un lombard unde fusese vândut cu 1000 de lei. Suspecții au fost reținuți și au povestit cu amănunte cum au furat căruțul.

DECLARAȚIILE SUSPECTEI:

Eu am furat un cărucior, de lângă un bloc cu mai multe etaje. Am intrat în casă, am urcat la etajul cinci, am văzut acolo căruțul, l-am pus în lift și am coborât. A doua zi l-am dus la lombard.

– Când s-a întâmplat?

–  în seara de opt spre nouă mai noaptea.

– Ce culoare avea căruțul?

– Căruțul era de culoarea neagră din piele.

Căruciorul a fost ridicat și urmează să fie returnat proprietarului. În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt. Suspecții sunt cercetați în libertate. Dac vor fi găsiți vinovați ei riscă o amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau până la 4 ani de pușcărie.

Poliția menționează că cei doi ar mai avut anterior probleme cu legea, fiind judecați pentru diverse infracțiuni.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnat pentru viol

Încă o condamnare pentru viol. Cu o pedeapsă de 16 ani și 6 luni de pușcărie s-a ales un bărbat din raionul Hâncești, după ce a răpit și violat o minoră de 13 ani.

Din probele prezentate de către procurori, s-a demonstrat că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi urmărit victima, care mergea spre casă, a imobilizat-o şi a dus-o cu forţa într-o locuinţă părăsită din satul Oneşti, unde a violat-o. Totul s-ar fi întâmplat în august 2018. La scurt timp, după cele întâmplate, fata s-a plâns la poliţie, iar inculpatul a fost arestat.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu pușcăria, Curtea de Apel Chișinău îl obligă pe condamnat să achite 28 de mii 500 de lei pentru cheltuielile judiciare. Decizia este cu drept de atac.

Potrivit procurorilor, individul era consăteanul victimei, iar acasă îl așteaptă soția și un copil minor.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Bărbatul din Râbnița, dispărut acum 10 zile, a fost găsit mort, în Râul Nistru

Tragedie la Râbnița. Bărbatul de 34 de ani, dat dispărut în data de 11 mai, a fost găsit mort, în Nistru.

Cadavrul victimei a fost depistat în dimineața de 21 mai, de către scafandrierii care efectuau lucrări de căutare a bărbatului. Potrivit milițienilor din regiune, pe corpul victimei nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Amintim că bărbatul a fost văzut ultima dată în data de 11 mai, pe malul râului Nistru. Acesta ar fi traversat râul print-un loc accesibil și ar fi ajuns pe celălalt mal.

Acum, milițienii din stânga Nistrului urmează să stabilească circumstanțele exacte în care a decedat bărbatul de 34 de ani. 

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ O navă sub pavilionul RM a transportat rachete anti-tanc şi anti-aeriene din Turcia în Libia, în ciuda embargoului ONU

O navă sub pavilion moldovenesc a transportat o cantitate impunătoare de armament, printre care rachete anti-tanc şi anti-aeriene, în portul Tripoli din Libia.

Se întâmplă în ciuda unui embargo, impus aceste țări de ONU, privind transportarea armelor. Încărcătura, inclusiv zeci de transportatoare blindate de ultimă generaţie, au fost livrate de Turica, iar navei moldoveneşti i s-a suspendat dreptul de navigație.

Livrarea blindatelor şi armamentului turcesc a avut loc duminică. Transportul a fost asigurat de nava sub pavilion moldovenesc, „Amazon”, care s-a pornit din portul turcesc Samsun.

Aceasta este înregistrată oficial în portul Giurgiuleşti din Republica Moldova, dar este gestionată de un armator din Turcia.

Echipamentul militar include rachete anti-aeriene Stinger, rachete antitanc, lansatoare de rachete și o cantitate impunătoare de muniție.

Beneficiarul ajutorului militar sunt forțele coaliției de guvernământ din Libia cu sediul la Tripoli, care se află de câteva luni sub asediul forţelor mareșalului Khalifa Haftar.

În anul 2011, după răsturnarea regimului lui Gaddafi, Organizaţia Naţiunilor Unite a impus asupra Libiei un embargou asupra transportării armelor, pentru a pune capăt războiului între două grupări rivale.

Agenţia Navală a Republicii Moldova a recunoscut incidentul cu transportarea ilegală a armelor şi a anunţat că navei „Amazon” i-a fost suspendat dreptul de navigație sub Pavilionul Republicii Moldova.

tv8.md

Citește mai departe

topul săptămânii