Rețele de socializare

Moldova

O familie din Chişcăreni a rămas fără toţi banii agonisiţi cu greu, chiar de Paştele Blajinilor

O familie din satul Chişcăreni, raionul Sângerei, a rămas fără toţi banii banii agonisiţi cu greu. Cei doi soţi erau la cimitir, când în casă au intrat hoţii şi le-au furat cinci mii de euro ascunşi în trei găleţi.   

Publicat

Stăpâna casei povesteşte că a observat un geam deschis şi s-a grăbit să verifice dacă economiile îi sunt în siguranță.

“Banii au fost în căldări vârâţi 3200 de euro , 15 mii de lei şi 600 de dolari. A venit băiatul meu şi mă liniştea şi eu am chicat şi au chemat salvarea. Au pus injecţie şi ce trebuie. Parcă au venit şi au intrat pe fereastră şi s-au dus drept la banii ceea”, a spus Dreglea Maria, locuitoarea satului Chişcăreni.

“Eu acasă am veni împreună cu soţia şi am luat sacul şi am plecat după buruiene. La noi aici după casă este toloacă . Şi când vin acasă înapoi soţia plânge. Femeia zice că s-au furat banii . Şi când a zis că s-au furat bani nu ştiam ce să mai fac. Câţi bani? A zis că bani din casă, toţi”, a zis Dreglea Gheorghe, locuitor al satului Chişcăreni.


Familia păstra banii acasă chiar dacă s-a mai întâmplat să fie vizitată de hoți, care nu au fost găsiţi nici până astăzi. 

“Anul trecut când au furat bani aici prin mahala şi atunci au fost aşa pe la noi şi s-au furat 12 mi de lei. Şi tot pe fereastra ceea”, a zis  Dreglea Maria, locuitoarea satului Chişcăreni..

Vecinii spun că nu au observat nimic şi că sunt îngrijoraţi de cele întâmplate. 


“Cum să nu ne sperie. Eu nu am fost acasă, eu am fost cu dânşii cam împreună.”

“Acasă nu am fost eu. Eu ştiu când am veni de la ţântirim , am venit, am intrat în casă şi am mâncat cu femeia.”

Poliţia investighează cazul şi întreprinde măsuri pentru identificarea făptaşului.


Potrivit ofiţerului de presă a Inspectoratul General al Poliției, Mariana Bețivul, weekendul trecut, în ţară au fost înregistrate 6 furturi din locuințe.

publika.md


Moldova

Șantajatori deghizați în polițiști: Doi indivizi au estorcat de la un tânăr mii de lei și euro

Se dădeau drept polițiști și-l șantajau pe un tânăr cu dosare penale. Doi bărbați au fost reținuți, bănuiți de estorcare de bani.

Publicat

Totul s-a aflat după ce la poliție s-a adresat victima, un chișinăuian de 30 de ani, care a relatat că pe tot parcursul lunii februarie a fost șantajat de doi indivizi.

Suspecții au 35 și 45 de ani, și se dădeau angajați ai organelor de forță. Astfel, sub pretextul că ar putea iniția dosare penale împotriva victimei și l-ar putea priva de libertate, i-au cerut 4 000 de euro și 40 600 de lei. În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, suspecți au fost reținuți și conduși la inspectorat.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, oamenii legii au depistat mai multe probe ce ar demonstra implicarea suspecților.


Ambii bănuiți au fost arestați pentru 30 de zile, iar conform legii, dacă vor fi recunoscuți vinovați de șantaj, riscă închisoare pe un termen de la 7 la 10 ani.

echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un șofer drogat a fost reținut în timp ce conducea mașina, în capitală. Testul a arătat pozitiv la marijuana

Un șofer drogat a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce conducea mașina, în capitală.

Publicat

Totul s-a petrecut în seara zilei de 16 aprilie, pe strada Nicolae Testemițeanu, din cartierul Telecentru. Patrula de poliție ce monitoriza circulația rutieră în zonă, au observat un automobil ce se deplasa haotic.

Oamenii legii au stopat șoferul în vârstă de 22 de ani, care în timpul discuțiilor ar fi avut un comportament straniu, specific consumatorilor de droguri.

Ulterior, conducătorul auto a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie, unde a fost testat la prezența de substanțe narcotice în organism. Rezultatul expertizei a demonstrat că șoferul era drogat cu marijuana.


Mașina a fost transportată la parcarea specială, iar investigațiile continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

„Afacere” de familie: Un cuplu împreună cu o amică, suspectați că vindeau droguri în întreaga țară

 Afacere de familie. Un cuplu, dar și o amică de-a lor au fost reținuți de poliție, suspectați că vindeau droguri sintetice în întreaga țară.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, toți trei suspecți locuiesc în capitală și au 20, 22 și respectiv 35 de ani. Aceștia plasau drogurile sintetice de tip PVP, în vânzare în întreaga țară, prin intermediul aplicației Telegram. Clienții le transferau vânzătorilor bani prin intermediul terminalelor publice de plată, iar în schimb primeau fotografii cu locul unde sunt ascunse narcoticele.

Potrivit datelor preliminare, soția avea rolul de gestionare a aplicației Telegram, iar bărbatul și a doua femeie livrau drogurile în ascunzișuri.

În urma perchezițiilor au fost depistate droguri în valoare de 100.000 de lei, dar și cântare electronice pentru porționarea narcoticelor, accesorii pentru ambalarea și consumul de droguri, bani proveniți din afacerea ilegală, dar și telefoane mobile folosite la vânzarea drogurilor.


Oamenii legii menționează că în prezent, bărbatul este cercetat și într-un alt dosar pentru trafic de droguri, gestionat de procurorii sectorului Buiucani.

În prezent, bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la fel ca și prietena de familie. Soția lui este cercetată în libertate.

Investigațiile continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii