Rețele de socializare

Rutiere

/FOTO/ Cinci persoane, rănite în patru accidente de circulație, pe traseele din țară. Poliția roagă șoferii să dea dovadă de prudență maximă.

Unii șoferi continuă să ignore regulile de circulație și să pună zeci de vieți în pericol. Numai în data de șase mai, în primele ore ale dimineții, în țară s-au produs patru accidente rutiere, soldate cu cinci persoane rănite.

Potrivit unui comunicat, plasat de IGP, coliziulile s-au produs pe traseele din raioanele Fălești, Hâncești și Ștefan Vodă. Din fericire, accidentele nu s-au soldat cu persoane decedate, însă victimele s-au ales cu mai multe traume de gravitate medie.

În acest contest, poliția recomandă șoferilor să sporească atenția la volan, să nu folosească telefoanele mobile în timpul șofatului, să  respecte regulile de circulație și să fie vigilenți, atunci când se deplasează în preajma pietonilor.

De asemenea, să nu urce băuți la volan, să respecte regimul de viteză și să nu se angajeze în depășiri riscante.

echipa.md

Rutiere

Accident pe traseul Chișinău-Hâncești: doi soți și-au pierdut bebelușul nou-născut

Ieri, pe 24 iunie, a avut loc un accident pe traseul Chișinău-Hâncești, lângă satul Fundul-Galbenei, raionul Hâncești, în urma căruia a murit un nou-născut.

Potrivit poliției, șoferul, locuitor al capitalei, în vârstă de 31 de ani, care conducea un Mercedes, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a lovit un camion condus de un șofer de 40 de ani, din satul Caplan, raionul Ștefan-Vodă.

Pe lângă șofer, în mașină se mai aflau soția și copilul cuplului, născut în 2019. După accident, micuțul a fost spitalizat, dar a murit ca rezultat al traumatismelor.

unica.md

Citește mai departe

Rutiere

/VIDEO/ INP: ”Peste 140.000 de încălcări, surprinse de camerele de supraveghere. ”

Șoferii continuă să încalce regulile de circulație, chiar dacă camerele de supraveghere și ofițerii INP monitorizează permanent situația pe trasee.

Potrivit INP, doar de la începutul acestui an, 141. 373 de încălcări au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În acest context, șoferii sunt rugați să respecte RCR și să se conformeze situației de pe șosele pentru a evita accidentele rutiere.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ Nouă accidente rutiere în 24 de ore, în stânga Nistrului

9 accidente rutiere în doar 24 de ore – asta spune bilanțul făcut de către milițienii din stânga Nistrului. Cele mai multe coleziuni au avut loc la Tiraspol. Aici, în amiaza de 25 iunie, o șoferiță a ajuns cu mașina într-o casă de locuit.

Potrivit anchetei, impactul a avut loc când femeia în vârstă de 30 de ani intenționa să vireze la stânga. Aceasta a intrat cu autoturismul în partea laterală a unei alte mașini, condusă de către un locuitor al orașului Grigoriopol, în vârstă de 34 de ani.

Impactul a fost atât de puternic încât mașina șoferiței a ajuns pe trotuar, iar ulterior s-a proiectat într-o casă. Din fericire, niciunul dintre șoferi nu a avut de suferit. În prezent, milițienii stabilesc cine din cei doi se face vinovat de cele întâmplate.

Alte două  accidente de circulație au avut loc la Bender. În ambele situații, cauza ciocnirii a fost nerespectarea distanței de către șoferii mașinilor.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii