Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Deflagrație fatală la Hâncești

Un tânăr de 21 de ani a murit, iar alți doi au ajuns la spital după ce ar fi detonat o grenadă în curtea case din Hâncești. După ce victimele, rămase în viață, ar fi făcut mai multe declarații, procurorii din Hâncești au reținut un fost polițist, suspectat de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor.

Informația a fost confirmată pentru Echipa 902 de către procurorul șef al procuraturii din Hâncești, Remus Moroz. Tragedia s-a produs în data de cinci mai, într-o gospodărie, unde tinerii stăteau cu chirie. Casa pe care o închiriau în Hâncești era a unui fost combatant al războiului de pe Nistru, dar care a decedat anul trecut.

Potrivit procurorului, tinerii ar fi găsit în casa acestuia mai multe muniții, pe care i le-ar fi transmis fostului polițist, acolo unde aceștia efectuau lucrări de reparație. Deocamdată, nu sunt clare circumstanțele exacte în care a fost detonată grenada, cert este că explozia a fost fatală pentru unul dintre cei trei tineri. Celelalte două victime, de 24 și, respectiv, 27 de ani au fost duși la spital cu mai multe răni la mâini și picioare.

În prezent, potrivit medicilor, viața lor este în afara oricărui pericol. Forțele de ordine au stabilit că victima este din Mileștii Mici, Ialoveni, iar în ziua tragediei, cei trei tineri sărbătoreau ziua de naștere a băiatului decedat. Acum, prcurorii din Hâncești cercetează cazul, iar fostul polițist a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru deținerea ilegală a armamentului.

Totodată, pe cazul dat a fost pornită și o cauză penală pentru omor.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Plouă afară, plouă și în blocuri. Unii încearcă să oprească apa, alții – pescuiesc în găurile din asfalt.

Ploaia din data de 18 ani le-a dat mari bătăi de cap chișinăuienilor. Apa le-a intrat în case, iar drumurile au fost distruse. Într-un bloc de pe strada Cuza Vodă apa a inundat mai multe locuințe. Imaginile au fost postate pe internet.

Nu toți s-au stresat din cauza calamităților naturale. Unii chiar au găsit plusuri în găurile din asfalt.

Totodată, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în urma ploilor torenţiale înregistrate pe teritoriul ţării în perioada 17 -18 iunie mai multe localităţi au fost afectate. Conform informaţiilor colectate din subdiviziunile teritoriale, precipitaţiile au deteriorat 0,8 km de drum local din oraşul Teleneşti, iar în localitatea Mândrești, ploile au distrus 30 ha de floarea soarelui.

Precipitaţiile puternice au  distrus alte 7 km de drum local din localitatea Coşcodeni a raionului Sângerei iar în localitatea Prepeliţa, ploaia a deteriorat 60 de foi de ardezie şi 90 metri pătraţi de ţiglă de pe acoperişul unui depozit şi magazin. De prejudicii au avut parte şi locatarii unui bloc de locuit din oraşul Criuleni, unde în urma vântului şi averselor puternice au fost distruse 120 foi de ardezie şi 7 metri cubi de cherestea.

În urma precipitaţiilor de ieri două autovehicule au rămas blocate în apă pe strada Uzinelor din capitală, iar pe mai multe străzi au căzut arbori şi crengi. Comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

echipa.md

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Vindeau droguri la Sângerei

Activitatea ilegală a doi indivizi din Sângerei, deconspirată de către poliție. Doi bărbați de 24 și respectiv 47 de ani au ajuns pe mâna oamenilor legii, suspectați că vindeau droguri.

În cadrul anchetei s-a stabilit că suspecții vindeau marijuana consumatorilor din raionul de baștină.  Activitatea bărbaților a fost monitorizată de către polițiști timp de două luni. Tot în această perioadă, ofițerii sub acoperire s-au dat drept cumpărători și au cumpărat de la suspecți mai multe doze de marijuana.

Pentru 10 grame de substanță narcotică indivizii cereau 200 de lei. După ce s-a reușit colectarea probelor care ar demonstra implicarea celor doi în activitatea ilegală, polițiștii au descins la domiciliile acestora. În rezultatul percheziției efectuate în casa unuia dintre suspecți, au fost depistate și ridicate aproximativ 500 de grame de marihuana.

Valoarea totală a drogurilor confiscate ajunge la aproximativ 10.000 de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă detenție de până la 15 ani.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat dispărut de o lună de zile

Un bărbat de 37 de ani din orașul Râbnița a dispărut fără veste de mai bine de o lună de zile. Disperate, rudele bărbatului s-au adresat milițienilor din regiune.

Acestea ar fi declarat că bărbatul a fost văzut ultima dată în data de cinci mai, iar din acea zi, nimeni nu mai știe nimic de el. Alexei Gulinschii are înălțimea de 1.80m, corpolența medie, părul șaten deschis și ochii albaștri spre gri. Potrivit rudelor, bărbatul dispărut are o cicatrice de cinci centimetri la genunchiul stâng.

În ziua dispariției, purta o geacă gri și o pereche de blugi albaștri. În acest context, persoanele care au recunoscut persoana din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 102, 112 sau la numărul de telefon 055 543 520 .

Orice informație contează.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii