Rețele de socializare

Diaspora

ITALIA: O moldoveancă și fiul el l-ar fi obligat pe un bătrân să le lase 3.000 EURO moștenire. Acum riscă ani grei de pușcărie.

O moldoveancă împreună cu fiul ei, dar și un avocat vor compărea pe banca acuzaților, suspectați că ar fi obligat un antreprenor în vârstă de 92 de ani să le lase lor drept moștenire 3.000 de euro. 

Totul a ieșit la iveală în 2016, după ce bărbatul a decedat, iar cei patru copii ai lui au citit testamentul tatălui lor.

Presa din Italia scrie că, bărbatul decedat avea un hotel în orășelul Limone sul Garda . Moldoveanca, cu ajutorul avocatului ar fi obligat bărbatul, să-i includă și pe ei în testament.

Copiii victimei i-au dat pe cei doi în judecată, iar în data de 15 aprilie a avut loc prima ședință. Procurorii din Italia au cerut câte trei ani de ânchisoare pentru moldoveancă, fiul ei dar și pentru avocat. Următoarea ședință de judecată va avea loc în data de trei mai.

Presa din Italia mai scrie că, atât avocatul, cât și moldoveanca și fiul ei au fost anterior condamnați pentru diverse infracțiuni. 

echipa.md

Diaspora

/FOTO/ Braconaj piscicol pe lacul Cahul din Odesa. Un moldovean și un ucrainean, prinși pe poliție

Activitatea a doi braconieri, unul moldovean și altul ucrainean, a fost dată peste cap de către granicerii din Ucraina. Cei doi bărbați au fost prinși pescuind în toiul perioadei de prohibiție, pe lacul Cahul, regiunea Odesa.

Aceștia au folosit 10 plase de pescuit cu ajutorul cărora au reuțit să scoată la mal peste 500 de pești de diferite specii. Indivizii au fost prinși în flagrant în momentul când voiau să împacheteze captura, pe care urma să o pună în mașină pentru a o transporta ulterior.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, pescarii riscă amendă de până la 65 de mii de hrivne ucrainești. Până la luarea deciziei  de către instanță, peștele va rămâne confiscat.

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, căutat pentru omor în Italia, a fost extrădat de către autoritățile din Ucraina

Autoritățile din Ucraina au predat un moldovean căutat pentru omorul unui avocat, oamenilor legii italieni. 

imagine simbol

Procuratura din regiunea Cernăuți anunță, într-un comunicat de presă că moldoveanul era căutat în Italia, suspectat că în 1999, împreună cu alți complici, ar fi omorât un avocat italian renumit și ar fi fuat de la acesta 200.000 de euro.

Instanța de judecată din Italia l-a condamnat pe moldovean la 30 de ani de pușcărie, în data de 07 martie 2003. Acesta, însă, a reușit să fugă din Italia și să se eschiveze de la ispășirea pedepsei.

În data de 12 ianuare curent, suspectul a fost reținut în Ucraina, iar recent, extrădat în Italia unde urmează să stea în închisoare.

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Un moldovean a murit pe un șantier din Israel. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii minori.

Tragedie pe un șantier de construcție din Israel. Un moldovean de 31 de ani murit după ce a căzut de la înălțime. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Tragedia s-a produs în seara de 16 mai,  pe un șantier din regiunea Petah Tikva. Presa israeliană scrie că bărbatul ar fi căzut de la etajul șase al unei construcții nefinisate. Imediat, la locul tragediei a venit ambulanţa, însă din nefericire, medicii nu au putut decât să constate decesul victimei. Din imaginile făcute publice pe o rețea de socializare se vede cum o macara coboară cadavrul bărbatului pe o targă.

Presa din Israel scrie că șantierul unde s-a produs tragedia a fost închis, iar administratorii sunt cercetați penal pentru nerespectarea normelor de siguranță. Bărbatul decedat era căsătorit în RM.

Acesta a lăsat în urmă doi copii minori.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii