Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ O femeie din Odesa își caută tatăl în Moldova. Ultima dată și-a văzut părintele cu 26 de ani în urmă.

O femeie din Odesa își caută cu disperare tatăl din Republica Moldova. Ultima data, Maria Furnică l-a văzut 26 de ani în urmă.

Mai târziu, femeia a aflat că mai are un frate vitreg pe nume Alexandru, care locuiește în raionul Călărași, de unde este originar și tatăl ei. Deși, Maria spune că după atâția ani de când nu a mai auzit nimic despre propiul tată, ține să-l reîntâlnească neapărat în timpul apropiat.

„Dragi locuitori ai Republicii Moldova, vă rog din suflet să mă ajutați să aflu măcar ceva despre soarta tatălui meu, Ivan Furnică. Probabil el are nevoie de ajutorul meu. Eu nu sunt bogată, dar măcar moral vreau să-l suțin. Desigur, dacă el este în viață. Dacă nu, măcar voi merge la biserică. Ajutați-mă vă rog!”

Mama și tatăl Mariei s-au cunoscut în Ucraina, pe timpul când el servea patriei. Ultima dată, acasă la tatăl ei, femeia a fost când avea 10 ani. Acum ea are familia sa – un soț și trei feciori, care seamănă leit cu bunelul pe care vor să-l vadă.

„Tatăl meu a lucrat la fabrica de conserve din Călărași împreună cu bunica. Arăta el practic ca mine, doar că avea mustăți.”

Toți care cunosc măcar ceva despre tatăl femeei, sunt rugați să sune în redacția btv.md la numărul 0(231)-88-155.

btv.md.

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnat pentru viol

Încă o condamnare pentru viol. Cu o pedeapsă de 16 ani și 6 luni de pușcărie s-a ales un bărbat din raionul Hâncești, după ce a răpit și violat o minoră de 13 ani.

Din probele prezentate de către procurori, s-a demonstrat că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi urmărit victima, care mergea spre casă, a imobilizat-o şi a dus-o cu forţa într-o locuinţă părăsită din satul Oneşti, unde a violat-o. Totul s-ar fi întâmplat în august 2018. La scurt timp, după cele întâmplate, fata s-a plâns la poliţie, iar inculpatul a fost arestat.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu pușcăria, Curtea de Apel Chișinău îl obligă pe condamnat să achite 28 de mii 500 de lei pentru cheltuielile judiciare. Decizia este cu drept de atac.

Potrivit procurorilor, individul era consăteanul victimei, iar acasă îl așteaptă soția și un copil minor.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Bărbatul din Râbnița, dispărut acum 10 zile, a fost găsit mort, în Râul Nistru

Tragedie la Râbnița. Bărbatul de 34 de ani, dat dispărut în data de 11 mai, a fost găsit mort, în Nistru.

Cadavrul victimei a fost depistat în dimineața de 21 mai, de către scafandrierii care efectuau lucrări de căutare a bărbatului. Potrivit milițienilor din regiune, pe corpul victimei nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Amintim că bărbatul a fost văzut ultima dată în data de 11 mai, pe malul râului Nistru. Acesta ar fi traversat râul print-un loc accesibil și ar fi ajuns pe celălalt mal.

Acum, milițienii din stânga Nistrului urmează să stabilească circumstanțele exacte în care a decedat bărbatul de 34 de ani. 

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ O navă sub pavilionul RM a transportat rachete anti-tanc şi anti-aeriene din Turcia în Libia, în ciuda embargoului ONU

O navă sub pavilion moldovenesc a transportat o cantitate impunătoare de armament, printre care rachete anti-tanc şi anti-aeriene, în portul Tripoli din Libia.

Se întâmplă în ciuda unui embargo, impus aceste țări de ONU, privind transportarea armelor. Încărcătura, inclusiv zeci de transportatoare blindate de ultimă generaţie, au fost livrate de Turica, iar navei moldoveneşti i s-a suspendat dreptul de navigație.

Livrarea blindatelor şi armamentului turcesc a avut loc duminică. Transportul a fost asigurat de nava sub pavilion moldovenesc, „Amazon”, care s-a pornit din portul turcesc Samsun.

Aceasta este înregistrată oficial în portul Giurgiuleşti din Republica Moldova, dar este gestionată de un armator din Turcia.

Echipamentul militar include rachete anti-aeriene Stinger, rachete antitanc, lansatoare de rachete și o cantitate impunătoare de muniție.

Beneficiarul ajutorului militar sunt forțele coaliției de guvernământ din Libia cu sediul la Tripoli, care se află de câteva luni sub asediul forţelor mareșalului Khalifa Haftar.

În anul 2011, după răsturnarea regimului lui Gaddafi, Organizaţia Naţiunilor Unite a impus asupra Libiei un embargou asupra transportării armelor, pentru a pune capăt războiului între două grupări rivale.

Agenţia Navală a Republicii Moldova a recunoscut incidentul cu transportarea ilegală a armelor şi a anunţat că navei „Amazon” i-a fost suspendat dreptul de navigație sub Pavilionul Republicii Moldova.

tv8.md

Citește mai departe

topul săptămânii