Rețele de socializare

Sociale

Detalii despre șoferița care a făcut live pe Instagram cum încalcă RCR. Ce spune poliția:

La data de 13 aprilie curent, în spațiu public a apărut imagini video din cadrul unei intervenții live pe o rețea de socializare, în care conducătorul auto admite mai multe abateri de la prevederile Regulamentului circulație rutiere, punând în pericol viața și sănătatea persoanală și a altor participanți la trafic (inclusiv a pasagerilor ce se aflau în automobil). Ca rezultat, mai multe surse mass-media s-au grăbit să atribuie aceste imagini video la un alt caz în care o tânără admite multiple încălcări în trafic, ce s-a produs la 9 aprilie curent.

Astfel, Inspectoratul național de patrulare ține să informeze despre faptul că aceste două cazuri sunt diferite și nu se atribuie unei și aceiași persoane.

Cu referire la imaginile video apărute la 13 aprilie curent, a fost identificat automobilul precum și persoanele care se aflau în el. În rezultat, în privința conducătorului auto, care s-a dovedit a fi o tânără în vârsta de 22 de ani și care și-a recunoscut vina, a fost aplicată o amendă în mărime de 900 de lei și 3 puncte de penalizare. Pentru alte două încălcări, constatate prin intermediul Sistemului de monitorizare video „Control trafic” în luna noiembrie 2018, a fost aplicată amendă în suma totală de 1 350 de lei și 6 puncte de penalizare.

Despre rezultatele examinării primului caz, apărut la 9 aprilie, până la moment, prin intermediul sistemului de monitorizare video, a fost stabilit automobilul din care a fost transmisă intervenția live, precum și proprietarul acestuia. Totodată, a fost stabilită și identitatea persoanei căreia proprietarul a transmis în folosință automobilul, fiind o tânără în vârstă de 26 de ani, care la moment se eschivează de la Poliție. În prezent se întreprind acțiuni de localizare a acesteia și acumulare a probelor pentru demonstrarea vinovăției și individualizarea sancțiunii pentru abaterile comise.


Totodată, este regretabil faptul că, acțiunile procesuale realizate în acest sens de Inspectoratul național de patrulare, se încearcă a fi prezentate drept mușamalizarea procesului de examinare.
În acest sens, vom ține la curent opinia publică despre rezultatele examănirii prezentului caz.


Sociale

/FOTO/ Hoții au furat un telefon și un portmoneu dintr-un taxi. Proprietara „Să ardă în iad cel care a făcut-o!”.

Hoții au spart un taxi și au furat din ea toate lucrurile de preț. S-a întâmplat pe strada Grenoble din sectorul Botanica al capitalei.

Cel puțin asta a scris pe o rețea de socializare soția proprietarului. Potrivit ei, mașina era parcată chiar în fața casei, asta însă, nu i-ar fi oprit pe hoți. Aceștia au spart unul dintre geamuri și au furat de acolo un telefon mobil și portmoneul cu bani și acte.

„Vă rog din suflet, dacă ați găsit actele pe numele Ilie Bordiniuc, sunați la numărul 068 530 354. Iar cine a făcut-o, să ardă în iad! „, a scris autoarea postării.

Deocamdată nu este clar dacă a fost sau nu anunțată poliția.

echipa.mdCitește mai departe

Sociale

Mandat de arest pentru organizatorul asasinării ex-primarului de la Tiraspol

Un bărbat de 56 de ani a fost arestat de autoritățile ucrainene pentru organizarea omorului fostului șef al administrației locale din Tiraspol, Andrei Bezbabcenko. Fostul edil a fost găsit mort la sfârșitul lunii mai, curent.

Potrivit Poliției, bărbatul arestat este organizatorul crimei. La moment, organele de drept caută complicii acestuia.

Bărbatul arestat locuiește în regiunea transnistreană. El a declarat că împreună cu trei complici intenționa să-l jefuiască pe Bezbabcenko.

Amintim că fostul șef al administrației locale din Tiraspol, omul de afaceri Andrei Bezbabcenko, a fost găsit mort într-o localitate din regiunea Odesa, Ucraina, la sfârșitul lunii mai.


În vila sa din suburbia orașului Odesa, oamenii legii au găsit mai multe urme de sânge, iar la o distanță de aproximativ 5 km de vila acestuia, într-o clădire abandonată a fost depistat cadavrul fostului așa zis funcționar de la Tiraspol.

deschide.md


Citește mai departe

Sociale

Zece zile nu se va vinde carne de porc în Cahul. Cauza: Pestă Porcină la Manta

Pentru 10 zile va fi sistat comerțul cu carne de porc în mun. Cahul și anume în hala specializată a Pieței Centrale.

Aceasta s-a decis la ședința Comisiei Situații Excepționale care a finisat puțin timp în urmă. Cauza acestor restricții reprezintă depistarea unui focar de pestă porcină în com. Manta, raionul Cahul.

Veterinarii de la ANSA Cahul au fost sesizați de către un localnic despre un porc de circa 150kg mort. Pe 19 iulie au venit rezultatele de laborator care au confirmat prezența virusului de pestă porcină. Veterinarii au lichidat 7 purcei și împreună cu cadavrele scroafei și a altor 2 purcei – i-au incinerat și îngropat.

Potrivit Șefului ANSA Cahul, Serghei Maximenco, în această dimineață, veterinarii au mai fost sesizați despre un cadavru de porc în satul Pașcani, a comunei Manta. La moment se investighează cazul.


Potrivit Vicepreședintelui raionului Cahul, Vlad Cășuneanu, autoritățile locale au întreprins toate măsurile de a izola focarul și în scurt timp vor fi create și filtre la ieșirile din localitate.

Precizăm că acesta este a treia localitate din raionul Cahul în care a fost depistată Pesta Porcină, după s. Giurgiulești și com. Zîrnești.


ziuadeazi.md


Citește mai departe

topul săptămânii