Rețele de socializare

Grave

Un minor a fost abuzat sexual de colegul său de clasă, toată scena filmată și distribuită pe o platformă de mesagerie online

Clipe de coșmar pentru un minor de 10 ani, elev în clasa a III-a într-un liceu dintr-un raion al Republicii Moldova. Băiatul a fost supus unor acțiuni cu caracter sexual comise de către colegul său de clasă.

imagine simbol

Totul s-a petrecut la sfârșitul lui martie, într-o clădire părăsită de lângă liceul la care învățau. Potrivit informațiilor preliminare, întreaga scenă a fost filmată și transmisă pe unele chat-uri închise ale elevilor de pe o platformă de mesagerie online. Astfel, inormația a ajuns la profesori care au semnalat imediat poliția.

Potrivit informațiilor preliminare, victima aflându-se într-o clădire nefinalizată cu alte persoane, a fost abuzată sexual de către colegul său de clasă.

Poliția a fost sesizată peste 2 zile de la eveniment, de către directorul educativ al liceului, după ce pe o rețea de socializare (WhatsApp), într-un grup comun, ar fi apărut imagini de la caz.

Contactat telefonic de reporterul UNIMEDIA, ofițerul de presă al IGP a menționat că pe acest caz a fost deschis un proces penal.

„La moment, se stabilesc toate circumstanțele. Sunt audiați părinții, colegii, profesorii și suspectul. Ulterior, dacă acesta va fi găsit vinovat, părinții urmează să fie sancționați contravenţional”, a declarat Mariana Bețivu.

De menționat că, potrivit poliției, victima este caracterizată pozitiv din partea instituţiei de învăţământ cu rezultate bune la învăţătură. Băiatul se află în grija bunicii. Tatăl său este plecat la muncă în străinătate, mama fiind decedată.

Cât despre suspect, acesta, potrivit poliției, este educat în familie monoparentală de către mama sa și este caracterizat negativ din partea instituţiei de învăţământ. Din informațiile prezentate, băiatul ar fi agresiv și are absenţe nemotivate. Ceea ce ţine de rezultatele la învăţătură, acestea ar fi scăzut în ultima perioadă.

Potrivit poliției, Autoritățile Publice Locale au fost sesizate despre caz și la moment, reprezentanții instituțiilor de profil ar consilia minorii și familiile acestora.

În cazul în care un minor a devenit martor sau victimă a abuzului și explotării sexuale, Centrul Internaţional „La Strada” a lansat platforma www.siguronline.md, iar în 2014 – Telefonul Copilului.

Totodată, puteți apela la 0 22 758 806 – Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii CNPAC, care promovează dreptul copiilor la protecţie împotriva oricăror forme de violență, îndreptându-şi acţiunile spre informarea, sensibilizarea şi motivarea societăţii în vederea stopării relelor tratamente faţă de copii.

Nota Redacției:

A fost o decizie grea dacă să dăm sau nu această știre. Informația am primit-o din surse deschise fiind ulterior confirmată de poliție. Din motive etice am decis să nu oferim detalii despre localitatea în care s-a întâmplat și nici alte detalii care ar putea face ca victima să poată fi lesne identificată. Considerăm că este un subiect extrem de delicat și sensibil, dar de interes public și sperăm că va fi gestionat de autorități așa cum se cuvine.

unimedia.info

Grave

Tragedie la Comrat. Un tânăr de 32 de ani s-a înecat într-un lac din oraș.

Un tânăr de 32 de ani s-a înecat într-un lac din orașul Comrat. Tragedia s-a produs în data de 16 iunie.

Potrivit gagauzinfo.md, bărbatul se scălda în iaz, iar, la un memoent dat a dispărut de la suprafața apei. La fața locului au fost chemași salvatorii care, la scurt timp au depistat tânărul, la fundul lacului. Din nefericire, acesta nu mai dădea niciun semn de viață.

Poliția din Comrat cercetează cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care a murit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A sărit în gol de la etajul 13

Un bărbat de 35 de ani a murit după ce a sărit în gol de la etajul 13 al unui bloc de locuințe din capitală. Tragedia s-a întâmplat în seara de 17 iunie, în jurul orei 20. 50, în sectorul Ciocana.

Ofițerul de presă de la poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că, victima a intrat în scara unui bloc de pe strada Ginta Latină, a urcat cu ascensorul până la ultimul etaj și s-a aruncat în gol de la balconul comun. Bărbatul a fost găsit mort în fața blocui de locuințe,de către locatari, care au sunat imediat la 112.

La fața locului, polițiștii au stabilit că victima este un bărbat în vârstă de 35 de ani și nu locuia în blocul cu pricina. Acesta nu a mai putut fi salvat, în urma impactului cu solul a decedat, iar echipajul medical, nu au putut decât să constate decesul. Potrivit poliției, victima se afla la evidența medicului psihiatru.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și ce l-a făcut pe bărbat să regurgă la acest gest extrem.

echipa.md

Citește mai departe

Grave

Femeie de 38 de ani, găsită moartă în iazul din curtea vecinului. Victima era dispărută de o lună de zile. Sătenii cred că este vorba de o crimă.

Descoperire macabră în satul Ermoclia din Ștefan Vodă. Cadavrul unei femei de 38 de ani a fost depistat în iazul din grădina unui vecin de-al victimei. Cel puțin asta susține o prietenă de familie a fratelui victimei.

Femeia ne-a conectat și ne-a povestit că victim a fost anunțată dispărută în data de 27 mai. Cadavrul femeii ar fi ieșit la suprafața apei în data de 18 mai, în jurul orei 11.00.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au scos victim din apă. Cadavrul victimei, care, din spusele femeii, s-ar fi aflat timp de aproape o lună în apă, este în stare de putrefacție. Polițiștii le-au interzis vecinilor să se apropie de cadavru. Femeia care ne-a contactat consideră că este vorba despre o crimă.

”Dacă se îneca singură, cadavrul ar fi ieșit la suprafață după câteva zile, dar, a trecut aproape o lună.”, a declarat o prietenă de familie a fratelui victimei.

Aceasta ne-a mai spus că femeia decedată are doi băieți minori, de șapte și, respectiv, 14 ani. Victima mai are și un frate, care locuiește în Italia.

Contactat de echipa 902, ofițerul de presă de la IGP, Mariana Beșivu a declarat că în data de  18.06.2019, prin telefon, în unitatea de gardă a IP Ştefan Vodă a parvenit o informație că, la ora 10:00, într-un bazin acvatic din grădina din grădina unui locuitor al satului Ermocliaa fost depistat cadavrul unei femei de 38 de ani.

Medicul legist nu a depistat careva semne vizibile de moarte violentă pe corpul victimei. Femeia decedată ar fi dispărut de la domiciliu în seara de la data de 27 mai 2019.

Circumstantele se stabilesc.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii