Rețele de socializare

Grave

Noapte de Coșmar pentru o tânără din Șoldănești: A fost bătută și Violată în propria casă.

O tânără din Șoldănești a fost violată în propria casă. Fata a reușit să fugă și să ceară ajutor de la vecini.

imagine simbol

Ofițerul de presă de la IP Șoldănești, Irina Burdujan, a declarat pentru Echipa 902 că pe 20 martie,  la ora 15:10, angajații Inspectoratului de Poliție Șoldănești au înregistrat un apel telefonic  de la o tânără de 24 ani, locuitoare a or. Șoldănești, care a comunicat că la data de 19-20 martie, aproximativ orele 02:00,  a întreținut un raport sexual contra voinței sale cu un bărbat de 29 ani.

Imediat la fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că femeia, la 19 martie, aproximativ pe la ora 23:30 aflîndu-se în gospodăria din vecinătate, la un bărbat de 41 ani, la un moment lumina în locuință a fost stinsă de la contorul principal și prin forțarea ușei de la intrare a intrat un bărbat de 29 ani împreună cu prietenul său de 21 ani, ambii locuitori ai or. Șoldănești, care vizual fiind în stare de ebrietate i-au aplicat cîteva lovituri stăpânului casei, lăsîndu-l la pămînt și au luat-o forțat pe tânăra de 24 ani, aplicîndu-i și ei cîteva lovituri peste diferite părți ale corpului, unde ulterior  au plecat la gospodăria femeii. Bărbatul de 29 ani a luat-o într-o odaie a casei și a intreținut un raport sexual forțat, iar tânărul de 21 ani, aflîndu-se în altă odaie aștepta rîndul.

Când primul bărbat a finisat raportul sexual s-a întors în odaia unde se afla prietenul său, și între timp tânăra a sărit peste geam și a fugit la un vecin povestindu-i cele întîmplate și l-a rugat să o adăpostească pînă dimineața, deasemenea a alertat și organelle de drept.

La fel la 20 martie la ora 16:07 medicul de serviciu a Spitalului Raional Șoldănești a comunicat că în urma investigației  medicale a stabilit că tânăra de 24 ani a fost violată.

Pe urme fierbinți, polițiștii din Șoldănești au stabilit suspectul de 29 de ani, care a fost reținut pe termen de 72 ore.

Pe cazul dat a fost pornit un dosar penal pe faptul viol, adică raportul sexual săvîrşit prin constrîngere fizică sau psihică a persoanei sau profitînd de imposibilitatea acesteia de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa. Așa gen de infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât și lăsat să zacă în baie

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Horești a fost găsit mort în baia din locuința sa. Cadavrul avea mâinile și picioarele legate. Poliția a fost alertată de către vecini în seara de 19 aprilie, la ora 19.00.

Deplasându-se la fața locului, poliția, procurorul raionului și medicul legist, l-au găsit peărbat în baie cu leziuni în regiunea capului și mâinile legate la spate. Potrivit oamenilor legii, la începutul săptămânii tecute, victima s-ar fi întors acasă din Germania, unde muncea. El era divorţat şi locuia singur. Poliția a reținut doi suspecți.

SILVIA VETCU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE IALOVENI:

Polițiștii din Ialoveni în conlucrare cu Procuratură Ialoveni și ofițerii de investigații ai INI la 21 aprilie 2019 au reținut doi bănuiți în săvârșirea omorului din localitatea Horăști r. Ialoveni. Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați de 22 ani, (unul din ei are antecedente penale), ambii locuitori ai s. Horăști, care l-a momentul actual sunt reținuți pentru 72 ore.

Cadavrul victimei a fost supus expertizei medico-legală, iar oamenii legii așteaptă rezultatele pentru a stabili cauza decesului. Pe cazul dat a fost inițiat proces penal. Suspecții riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Și-a omorât, în joacă, fratele geamăn

Tragedie fără margini într-o familie din Ialoveni. Un minor de 11 ani a murit, după ce fratele său geamăn ar fi tras în el, accidental, dintr-o armă pneumatică.

Totul s-a întâmplat în data de 21 aprilie, în jurul orei 13.00, în comuna Băcioi din Chișinău. Atenție, urmeză detalii care pot afecta emoțional. Contactat telefonic, șeful Procuraturii Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat că arma pneumatică, din care a fost omorât minorul aparține unchiului celor doi frați. În acea zi, minorii, împreună cu părinții venise în ospeție la rude. În timp ce se jucau, copiii ar fi găsit arma lăsată nesupravegheată și ar fi hotărât să se joace cu ea.

La un moment dat, unul dintre frați ar fi apăsat pe trăgaci, iar glontele ar fi nimerit în pieptul celuilalt băiat. Speriați de zgomot, dar și de țipătul minorului, părinții au alergat să vadă ce s-a întâmplat, și l-au văzut pe unul dintre copii la pământ, într-o baltă de sânge. Imediat, la fața locului ar fi venit o ambulanță, însă din nefericire, minorul a murit în drum spre spital. Acum, procuratura sectorului Botanica a pornit o cauză penală pentru a stabili toate circumstanțele.

Presa scrie că părinții minorului decedat sunt oameni de afaceri și locuiesc în orașul Ialoveni.

echipa.md

Citește mai departe

Grave

Crimă la Ialoveni. Un bărbat a fost găsit mort, la el în baie, cu mâinile și picioarele legate.

Un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort, la el în baie, cu mâinile și picioarele legate. Informația a fost confirmată pentru Echipa 902 de către ofițerul de presă de la IP Ialoveni, Silvia Vetcu.

Potrivit sursei, la 19 aprilie 2019 ora 19.00 în Serviciul de gardă al Inspectoratului de poliție Ialoveni a parvenit anunț telefonic prin intermediul Serviciului unic 112, pe faptul că în localitatea Horăști r. Ialoveni, la domicilul său a decedat un barbat de 50 ani.

Deplasându-se la fața locului poliția procurorul raionului și medicul legist, s-a stabilit că cadavrul bărbatului de 50 ani se afla în baie având semne de moarte violentă și anume, leziuni în regiunea capului și mâinile legate la spate.

Pe cazul dat a fost inițiat proces penal.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Citește mai departe

topul săptămânii