Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat reținut pentru șantaj

După ce a stat 23 de ani în pușcărie, un bărbat din Ialoveni, riscă să ajungă din nou în spatele gratelor. Acesta a fost reținut de oamenii legii și este cercetat pentru șantaj.

Potrivit poliției, bărbatul în vârstă de 43 de ani, a amenințat o femeie din Germania, că va posta poze intime de-ale tinerei pe internet. Oamenii legii au pus la dispoziție una dintre convorbirile telefonice ale suspectului cu victima.

– O să le vadă tot orașul, și la serviciu o să te cunoască toți, și toate rudele tale. Pe urmă să nu te plângi. Ești proastă, eu îți jur. Du-te și caută banii unde vrei.

Oamenii legii au constatat că totul a început în luna februarie 2019, când bănuitul a obținut de la tânără imagini cu caracter intim. Ulterior, suspectul a cerut 600 euro de la aceasta pentru a nu distribui pozele pe internet. La data de 4 martie, victima i-a transefarat suspectului o parte din banii ceruți. Ulterior, la 12 martie, bărbatul a fost reținut, pe o stradă din Chișinău. În urma investigațiilor s-a constatat că suspectul, și-ar fi creat un profil fals pe o rețea de socializare și a șantajat mai multe femei din diferite țări.

Audiat de către polițiști, acesta și-ar fi recunoscut vina. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore și riscă până la 7 ani de pușcărie.

De menționat că bărbatul a fost anterior, condamnat pentru mai multe tâlhării și jafuri și a fost eliberat din pușcărie în anul 2017.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Cruzime fără margini, la Cimișlia

Caz șocant la Cimișlia.  Un tânăr din Cicur-Mingir a fost snopit în bătaie de amicii săi. Atenție, urmează imagini care pot afecta emoțional.

Pe internet au apărut imagini video în care se vede cum băiat de 19 ani este plin de sânge și abia se ține pe picioare după ce ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele. Poliția s-a autosesizat după ce pe internet au apărut imaginile video. În imaginile se vede că un grup de minori și tineri se contrează cine a tras și cine nu în băiatul de 19 ani.

Incidentul a avut loc în seara de14 martie, în jurul orei 23.00. Potrivit, oamenilor legii, tânărul de 19 ani din localitatea Cicur-Mingir, aflându-se în ospeție la un amic, de 15 ani, împreună cu alți doi minori, de 15 și 16 ar fi băut împreună băuturi alcoolice. La un moment dat între victimă și unul dintre prieteni, s-ar fi iscat un conflict care a degenerat în bătaie, unde s-au implicat și ceilalți tineri.

MARIANA BEȚIVU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI:

În acest sens, victima a scris o cerere la Poliție. Suspecții au fost audiați, iar victima a fost îndreptată la expertiza medico legală. Conform actului de examinare medico-legală, victimei i-au fost pricinuite leziuni corporale precum echimoze și excoriații multiple pe față și spate care se califică ca leziuni corporale ușoare. 

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru a examina toate circumstanțele cazului.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Descinderi la Vamă

Percheziţii în mai multe posturi vamale. CNA şi procurorii au descins la posturile vamale Sculeni (Ungheni) şi la sediul central al Serviciului vamal.

imagine simbol
Contactată telefonic, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi  a confirmat că, în prezent, se fac acţiuni de urmărire penală în mai multe dosare de corupţie.
La această oră, sunt deja șase persoane reţinute, printre care un şef de la Serviciul vamal, trei inspectori din cadrul postului vamal Sculeni și doi intermediari.

Cu mai multe detalii revenim după finalizarea operațiunii…

echipa.md

 

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Proteste la vama Leușeni

Proteste în plină noapte, la postul vamal Leușeni. Mai mulți transportatori au blocat punctul de intrare în Republica Moldova. Asta după ce, angajații ANTA, împreună cu polițiștii de frontieră și angajații Fiscului au organizat, în data de 17 martie, mai multe verificări în punctele vamale din țară.

Un internaut a făcut o postare pe internet în care a relatat că, în jurul orei 03.00 noaptea, mai mulți transportatori au protestat la vama Leușeni. Potrivit lui, în așa mod, șoferii s-au răzbunat pe faptul că le-au fost scoase plăcuțele de înmatriculare, după părerea lor, fără motiv. Pe de altă parte, responsabilii de la poliția de frontieră au declarat că transporatatorii au fost sancționați pentru că ar fi încălcat regulile de transport de călători sau mărfuri.

Potrivit forțelor de ordine, în total, în urma verificărilor la posturile vamale Sculeni, Leușeni și Costești – 17 șoferi au fost amendați cu până la 12 mii 500 de lei.

Totodată, le-au fost ridicate plăcuțele de de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii