Rețele de socializare

Frontiera

/FOTO//VIDEO/ Mașină ticsită cu ”DIOR” și ”Coco Chanel” de contrabană, oprită de vameși la Anenii Noi

Articole vestimentare, încălțăminte, dar și genți, toate cu inscripțiile unor mărci cunoscute, au fost depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal într-o mașină stopată în localitatea Țînțăreni din raionul Anenii Noi.

 

La volanul vehiculului se afla o tânără din Tiraspol, de 24 de ani, care nu deținea niciun act de însoțire pentru marfa transportată.

În cadrul audierilor, tânăra a refuzat să ofere detalii privind proveniența și destinația bunurilor, aceste circumstanțe urmând a fi elucidate.

Totodată, cazul urmează a fi examinat și prin prisma stabilirii unor eventuale încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală.

Frontiera

Cetățeni ai Ucrainei, surprinși în timp de trec ilegal frontiera

Depășirea termenului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și ”rătăcirea” în zona de frontieră în timp ce colecta metale uzate, au fost motivele invocate de doi cetățeni ucraineni, reținuți la sfârșitul săptămânii trecute.

Pe numele lor polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au pornit cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În după amiaza zilei de 18 mai a.c., angajații Sectorului Poliției de Frontieră Larga au fost sesizați despre prezența unei persoane străine pe direcția localităților Varticovți (Ucr) – Larga (RM). Pentru verificarea informației parvenite, a fost anunțată patrula care efectua misiunea de control și supraveghere în regiune. Ca rezultat, la doar 50 metri de linia de frontieră a fost observată o persoană de gen masculin care nestingherit a trecut frontiera și se îndrepta spre interiorul țării. Din cercetările de la fața locului s-a constatat că bărbatul nu deține niciun document, dar din spusele sale este cetățean ucrainean, confirmat ulterior de către colegii din Ucraina. În declarații cetățeanul a precizat că nu avea intenția de a încălca frontiera de stat, de fapt acest era în căutare și de colectare a metalelor uzate.

Conform informației operative, polițiștii de frontieră din Criva au depistat un alt cetățean ucrainean care a traversat ilegal hotarul. Bărbatul de 51 de ani a fost reținut ieri, în jurul orei 01:00, în apropiere de punctul de trecere Criva-Mamaliga. În cadrul audierii, și-a motivat ilegalitatea comisă prin faptul că depășise termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și după refuzul de intrare în RM, primit în PTF Criva, a încercat prin ocolirea acestui punct de trecere.

În ambele cazuri, cetățenii ucraineni sunt cercetați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, care în conformitate cu art. 362 al.1 CP al RM, aceștia riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Citește mai departe

Frontiera

Un albanez a vrut să iasă din RM cu un permis de conducere fals

În punctul de trecere Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al Albaniei cu permisul de conducere falsificat. Deși tânărul albanez susține că documentul ar fi unul autentic, cercetările amănunțite cu tehnica din dotare au dovedit că acesta nici nu corespunde după formă și conținut.

Ieri, 16 mai curent, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat bărbatul de 32 de ani la volanul unui microbuz de model Volkswagen Transporter. La controlul de frontieră, acesta s-a legitimat în baza actelor albaneze, dar și pentru mijlocul de transport a înmânat documentele, care ar fi eliberate de autoritățile din Albania. La verificarea permisului de conducere, polițiștii de frontieră au observat lipsa mai multor elemente de siguranță. Acest fapt fiind confirmat și după cercetarea amănunțită cu ajutorul tehnicii din dotare.

În declarații cetățeanul Albaniei a susținut că documentul în cauză este autentic, fără a intra în detalii privind obținerea acestuia.

Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager. Permisul de conducere falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale.

Citește mai departe

Frontiera

Amenzi usturătoare pentru pescuit ilegal. Trei bărbați au simțit pe propria piele ce se întâmplă atunci când prinzi pește în zona de fronteră.

Trei bărbați originari din satul Olănești, Ștefan Vodă, sunt cercetați de polițiștii de frontieră, suspectați de încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal în perioada de prohibiție.

Aceștia au fost surprinși de Polițiștii de Frontieră „Olănești”,  în dimineața de 17 mai aproximativ la ora 03.00, în timp ce pescuiau cu ajutorul unui cerc și mai multor plase, pe malul râului Nistru. Bărbații nu au putut prezenta niciun act care le-ar permite pescuitul. Până la descoperirea acestora, cei trei ar fi reuşit să prindă 15 kg de peşte de diferite specii.

În context, amintim că începând cu 15 aprilie în R. Moldova este interzis pescuitul sportiv, amator şi de agrement pentru toate speciile de pești.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii