Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Moldoveancă din Bălți, violată și ucisă în Germania. Ucigașul, judecat.

Un irakian căruia i s-a respins cererea de azil este judecat începând de marţi, 12 martie, pentru uciderea unei adolescente, într-un caz care a stârnit o emoţie puternică şi de care extrema-dreaptă s-a folosit pentru a-i denunţa pe migranţi, relatează AFP.

Conform parchetului, Ali Bashar, în vârstă de 22 de ani, a ucis-o la 23 mai anul trecut pe Susanna Feldmann, în vârstă de 14 ani, după ce a violat-o, transmite Știri.md cu referire la ziarulromanesc.de.

El este de asemenea acuzat de violuri repetate asupra unui copil de 11 ani, fapte pentru care va fi judecat începând cu 19 martie.

Cazul său a fost folosit de partidul de extrema-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) pentru a denunţa politica de primire a migranţilor a cancelarului Angela Merkel în 2015 şi 2016, ani în care peste un milion de migranţi au intrat în ţară, printre ei numărându-se şi Ali Bashar.

Profitând de îngrijorările opiniei publice privind imigraţia, AfD şi-a făcut intrarea istorică în parlamentul german în septembrie 2017. Partidul şi-a înmulţit campaniile în care refugiaţii arabi şi musulmani sunt prezentaţi drept criminali care îi ameninţă pe germani.

Cazul Susanna Feldmann, al cărei cadavru a fost găsit trei săptămâni după moartea sa, a fost extrem de mediatizat, asta şi pentru că presupusul autor al faptei a putut pleca fără probleme înapoi în Irak cu toată familia sa.

Ali Bashar a fost câteva zile mai târziu predat totuşi şefului poliţiei federale germane, care s-a deplasat special în Kurdistanul irakian pentru a negocia reţinerea lui.

Știri.md amintește că pe 7 iunie 2018, cadavrul unei fete în vârstă de 14 ani a fost descoperit lângă un oraș din Germania. Principalii suspecți de crimă erau 2 imigranți.

Adolescenta avea origini evreiești și locuia în orașul Mainz împreună cu familia, după ce a emigrat din Republica Moldova.

Diaspora

Un tânăr din RM, stabilit în Israel, se zbate între viață și moarte. Este victima unui atentat terorist.

Alexandr Dvorovschii este un moldovean stabilit în Israel. Acesta se zbate între viață și moarte fiind victima unui atac terorist ce a avut loc ieri, în Ariel, Israel. Tânărul era angajat al armatei israelieni, iar în momentul de față se află la spital în stare gravă.

Alexandru s-a repatriat în Israel din Moldova după fratele său. În scurt timp, în Israel s-a mutat întreaga sa familie, scrie vesti.co.il Împreună cu familia sa, Alexandru trăiește în orașul Nazrat-Ilit din nordul țării.

În momentul de față acesta se află în spitalul Beilinson. I-a fost făcută o operație, după care a fost mutat la terapie intensivă. Medicii fac tot ce pot pentru a îi salva viața.

Amintim că în teractul de la Ariel a murit un tânăr de 19 ani, care avea greadul de sergent superior în armata israelită.

telegraph.md

Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Un moldovean, judecat în Rusia pentru furtul unui bancomat

Un bărbat din Taraclia este judecat în Rusia pentru furtul unui bancomat în care erau 1,8 milioane de ruble rusești. Infracțiunea a fost comisă în decembrie 2013.

În decembrie 2013, moldoveanul, împreună cu șase complici, a spart ușa magazinului și a furat un bancomat care avea aproximativ 1,8 milioane de ruble. Cazul a avut loc într-un sat din Mordovia, transmite Știri.md.

Potrivit Ministerului de Interne moldoveanul a fost mult timp ascuns. El și-a schimbat numele și a reușit să comită alte 40 de crime pe teritoriul Rusiei.

Următoarea ședință de judecată în acest caz va avea loc la sfârțitul lunii martie.

Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Imagini video cu momentul în care un moldovean a încercat să se SINUCIDĂ într-o sală de judecată din Ucraina

Caz șocant în Ucraina. Un moldovean și-a tăiat burta cu un cutit în sala de judecată. Barbatul care era cercetat pentru tentativă de omor și jaf ar fi încercat să-și pună capăt zilelor.

Totul s-a întâmplat într-o sală de judecată din Ucraina. Potrivit Lb.ua, inculpatul a recurs la acest gest pentru a întrerupe ședința de judecată, la care urma să i se prelungească mandatul de arestare. Acesta a fost transportat de urgență la spital. Din fericire, nu s-a ales cu leziuni grave. În dosar mai sunt alți trei suspecți.

Acestora le-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă până pe data de 11 mai 2019, informeaza aceeasi sursa.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii