Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Un bărbat s-a încuiat în subsol ca să nu-l ia poliția. Când polițiștii au tăiat ușile, suspectul a început să-i amenințe cu un cuțit.

Un bărbat de 48 de ani din capitală, a fost reținut pentru că comportament agresiv, dar și pentrucă i-a amenințat pe polițiști cu un cuțit.

Totul s-a întâmplat în seara de 2 februarie într-un bloc de locuit din sectorul Buiucani. Oamenii legii au fost alertați de către locatarii blocului locativ, unde bărbatul trăiește. Acesta s-a baricadat în subsolul casei și nu voia să iasă de acolo.

– Plecați, vă spun! Plecați, eu am spus!

– Noi plecăm, ieși din subsol. Dați-vă toți la o parte. Hai, așa, eu să văd că tu ieși și eu plec.

– Plecați!

Pentru a pătrunde în subsol, polițiștii au fost nevoiți să taie ușa din fier cu un polizor electric. După ce au tăiat ușa, oamenii legii au încercat să- l potolească pe bărbat. Acesta striga și era agresiv. Mai mult, ținea în mână și un cuțit cu care i-a amenințat pe angajații poliției.

– Uite, eu îți promit, nu-ți face nimeni nimic.

– Nu, eu nu o să ies.

– Hai să mergem, să luăm împreună.

– Du-te, tu. Stinge lumina, lanterna stinge-o.

– Hai să mergem.

– Stinge lumina și urcă pe scări.

– Hai și tu cu mine. Lasă cuțitul acolo. Lasă, măi, cuțitul. Lasă cuțitul.

– Du-te, măi, du-te de aici.

– Eu tot am copii, tot am familie. Liniștește-te.

– Du-te, nu?

– Aruncă cuțitul.

– Tu doar ești un bărbat normal.

După minute în șir de negocieri, în cele din urmă, bărbatul a fost încătușat și escortat la Inspectorat pentru audieri. Ulterior acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore în izolatorul Direcției de Poliție a Chișinău.

– Mulțumesc, Colea.

Acum, bărbatul este cercetat penal pentru amenințarea cu omor sau vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătății. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 3 ani de detenție.

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Un chiriaș datornic s-a răzbunat crunt

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împinsă de către un tânăr pe scările unui bloc de locuit. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-ar fi produs pe 2 ianuarie, pe strada Lev Tolstoi din sectorul Centru al capitalei, scrie realitatea.md. Imaginile care surprind momentul în care victima de 40 de ani este împinsă și cade la capătul scărilor, au ajuns însă virale abia zilele acestea, după ce chiar victima le-a postat pe internet.

Femeia ar fi depus plângere la poliție abia pe 4 ianuarie. Potrivit oamenilor legii victima îl cunoștea pe cel care a împins-o pe scări. Aceasta îi dădea în chirie apartamentul pe care îl deține. Se pare că individul, în vârstă de 27 de ani, nu își plătise de ceva vreme chiria, iar între cei doi s-ar fi iscat un conflict.

Potrivit poliției, tânărul se află în libertate. În funcție de rezultatele expertizei medico-legale care va arăta gradul de severitate al leziunilor cu care s-a ales victima, se va stabili cum va fi pedepsit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânărul care a tras în polițiști, în arest

Tânărul din Slobozia Mare, care a împușcat de două ori în direcția polițiștilor de frontieră, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspectul se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a ieșit recent din detenție unde și-a ispășit pedeapsa pentru furt. Mai mult, forțele de ordine au constatat că arma de vânătoare, din care a tras tânărul, ar fi fost furată de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. Amintim că pe 13 februarie, polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Brânza au observat o persoană cu arma în spate, în zona de frontieră.

Când ar fi încercat să-l ajungă din urmă, bărbatul a tras două focuri în direcția polițiștilor, dar din fericire aceștia n-au fost răniți. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Mai mult, s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate.

Etilotestul la care a fost supus suspectul a arătat 0,18 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost pornit dosar penal, iar dacă instanța îl va declara vinovat, riscă până la 8 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ars de vii în subsolul casei

Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei. Flăcările au izbucnit în subsolul unui bloc de locuit din strada Braniștii, în seara de 14 februarie, în jurul orei 17.00.

Apelul la 112 a fost făcut de către un locatar care a simțit un fum dens. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție ale pompierilor. Angajații IGSU au stabilit că ardeau lucruri învechite, dar și gunoi. Salvatorii au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În timp ce stingeau flăcările, pompierii au găsit cadavrele a doi bărbați.

Deocamdată nu se cunoaște cine sunt, identitatea acestora urmează să fie stabilită. Totodată, specialiștii IGSU urmează să stabilească și circumstanțele producerii incendiului.

Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 17 situații de risc.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii