Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Un bărbat s-a încuiat în subsol ca să nu-l ia poliția. Când polițiștii au tăiat ușile, suspectul a început să-i amenințe cu un cuțit.

Un bărbat de 48 de ani din capitală, a fost reținut pentru că comportament agresiv, dar și pentrucă i-a amenințat pe polițiști cu un cuțit.

Totul s-a întâmplat în seara de 2 februarie într-un bloc de locuit din sectorul Buiucani. Oamenii legii au fost alertați de către locatarii blocului locativ, unde bărbatul trăiește. Acesta s-a baricadat în subsolul casei și nu voia să iasă de acolo.

– Plecați, vă spun! Plecați, eu am spus!

– Noi plecăm, ieși din subsol. Dați-vă toți la o parte. Hai, așa, eu să văd că tu ieși și eu plec.

– Plecați!

Pentru a pătrunde în subsol, polițiștii au fost nevoiți să taie ușa din fier cu un polizor electric. După ce au tăiat ușa, oamenii legii au încercat să- l potolească pe bărbat. Acesta striga și era agresiv. Mai mult, ținea în mână și un cuțit cu care i-a amenințat pe angajații poliției.

– Uite, eu îți promit, nu-ți face nimeni nimic.

– Nu, eu nu o să ies.

– Hai să mergem, să luăm împreună.

– Du-te, tu. Stinge lumina, lanterna stinge-o.

– Hai să mergem.

– Stinge lumina și urcă pe scări.

– Hai și tu cu mine. Lasă cuțitul acolo. Lasă, măi, cuțitul. Lasă cuțitul.

– Du-te, măi, du-te de aici.

– Eu tot am copii, tot am familie. Liniștește-te.

– Du-te, nu?

– Aruncă cuțitul.

– Tu doar ești un bărbat normal.

După minute în șir de negocieri, în cele din urmă, bărbatul a fost încătușat și escortat la Inspectorat pentru audieri. Ulterior acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore în izolatorul Direcției de Poliție a Chișinău.

– Mulțumesc, Colea.

Acum, bărbatul este cercetat penal pentru amenințarea cu omor sau vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătății. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 3 ani de detenție.

Sociale

/FOTO/ Bărbat rămas pe drumuri, după ce i-a ars casa. Acesta cere ajutorul oamenilor.

Un bărbat din Ungheni a rămas pe drumuri, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări, iar soția lui a murit în incendiu.

Soţul bătrânei de 73 de ani, arsă de vie în propria casă din satul Sineşti, raionul Ungheni, a rămas pe drumuri, iar acum se adăposteşte temporar pe la rude. Incendiul a avut loc marţi, iar în locuinţă, pe lângă soţul victimei, ţintuită la pat, mai era o nepoată şi o femeie care îngrijea de bătrână.
Aceştia au reuşit să iasă, la timp, din vâlvătaie.

„Am ieşit repede din casă, o rămas baba şi am auzit baba că striga off, off.”

Răpus de durere, soţul victimei povesteşte că flăcările au pornit din camera în care se afla nepoata lor, de 12 ani, şi femeia care îngrijea de soţia sa.
Incendiul a mistuit toată locuinţa, iar bătrânul a rămas fără acoperiş deasupra capului. Bărbatul va sta deocamdată la fratele său. Orice mic ajutor este binevenit pentru a cumpara sau renova locuința. Vă rugăm din suflet să fim alături de el.

Citește mai departe

Sociale

Doi copii, la spital după ce au băut dintr-o sticlă cu înălbitor de rufe

Doi copii au ajuns la spital după ce au băut dintr-o sticlă cu înălbitor de rufe.

Cazul a avut loc la 20 aprilie curent, în orașul Dnestrovsc din regiunea transnistreană, transmite Știri.md.

Potrivit presei din regiune, mama copiilor de doi ani și respectiv un an a fost distrasă doar pentru câteva minute pentru a lua lucrurile din mașina de spălat.

Când a revenit, minorii deja băuseră lichidul.

Femeia a sunat imediat la ambulanță, iar micuții au fost transportați la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău.

Pe moment, viața copiilor este în afara oricărui pericol.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Gruparea BORMAN. Unul din membri, condamnat pentru că a scos ilegal 10.000 euro din RM

20 de ani de pușcărie pentru unul dintre membrii grupării Borman. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău l-au condamant tânărul de 28 de ani, după ce l-au recunoscut vinovat pentru contrabandă cu bani și droguri.

Potrivit procurorilor de la PCCOCS, condamnatul, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani din Republic Moldova și le organiza deplasări în Spania, de unde procurau hașiș de la alți membrii ai grupării. Astfel, în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă din Republica Moldova o sută de mii de euro.

Din acești ani a cumpărat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș din Spania, iar ulterior a transportat drogruile în Rusia. Aceștia au reușit să vândă o parte din droguri în Rusia, iar 46 de kg jumătate de hașiș a fost depistată și ridicată de către polițiștii din Rusia,  transportatorii fiind condamnați tot acolo. Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală BORMAN, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în împreună cu polițiștii idn Spania și Rusia. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației BORMAN, la 20 ani de pușcărie.

Totodată, au dispus încasarea în folosul statului a circa 1.800.000 de lei, echivalentul banilor scoși prin contrabandă din RM.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii