Rețele de socializare

Rutiere

Un automobil s-a răsturnat din mers pe un drum din Șoldănești

Șofer unui Volkswagen s-a răsturnat cu mașina pe acostament, după ca a derapat de pe șosea.

Incidentul s-a produs în această după-amiază la Șoldănești, pe traseul R9 km 6+100m Râbnița-Bălți.

La fața locului s-au deplasat oamenii legii care au stabilit că șoferul automobilului, deplasându-se în curbă și neținând cont de condițiile climaterice, a pierdut controlul volanului în urma la ce s-a inversat pe acostament.

Din fericire nici o persoană nu a avut de suferit, viața șoferului fiind salvată de către polițiști.

Conducătorul auto s-a ales cu o sperietură zdravănă și cu mașina avariată.

În context, pentru a preveni astfel de cazuri, oamenii legii îndeamnă:

– să conduceți prudent;

– să respectați prevederile Regulamentului circulației rutiere;

– să echipați automobilul corespunzător condițiilor climaterice;

– să fiți responsabili pentru viața dumneavoastră și a altor participanți la trafic.

Amintim că, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii toate traseele naționale din țară sunt deja practicabile.

știri.md

Rutiere

SINTEZĂ INP: 400 de pietoni care traversau strada neregulamentar, loviți de mașini. 50 dintre ei au murit.

Unii pietoni aleg să traverseze strada în afara trecerii pietonale, chiar dacă aceasta se află la câțiva metri distanță și chiar dacă sunt sancționați. În schimb, preferă metoda „trec pe aici că mă grăbesc”, „mașina e departe și am să reușesc”, „așa e mai rapid și comod”. De regulă, astfel pietonii vor să-și scurteze distanța până la destinație, chiar dacă riscă să-și scurteze și viața.

Din cauza acestei erori comise de către pietoni, pe parcursul anului precedent au avut loc 381 de accidente rutiere, în urma cărora 49 de persoane, care au traversat strada în afara trecerilor pietonale, au decedat, iar altele 339 au primit diferite traumatisme. Atunci când traversezi strada neregulamentar riști să fii lovit, deoarece nu poți să te ferești de mașinile care trec cu viteză mare, nu ești sigur că ai fost sau nu văzut de către șoferi și nu știi dacă ei reușesc să frâneze la timp.

Cel mai sigur este să respecți câteva reguli simple:
– nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;
– pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;
– pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;
– după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii;
– nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare.

Ofițerii de patrulare sistematic informează pietonii despre riscurile la care se expun atunci când traversează strada neregulamentar și despre cât de important este să te asiguri și să fii vizibil pe traseu.

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ O șoferiță a intrat cu mașina într-un copac. Femeia a ajuns la spital.

 Nu trece o zi fără accidente rutiere. O șoferiță a fost rănită grav, după ce a ajuns cu mașina într-un copac. Impactul s-a produs în după amiaza de 17 iunie, în orașul Râbnița, în jurul orei 19.00.

Potrivit milițienilor, femeia, în vârstă de 50 de ani, nu s-ar fi încadrat în curbă, a ieșit cu mașina pe acostament și s-a proiectat într-un copac de la marginea drumului.

În rezultat, șoferița s-a lovit la cap, piept și abdomen. Medicii ajunși la fața locului au transportat femeia la spital, unde s-a decis internarea ei. Tot în ziua de 17 iunie, în localitatea Parcani din raionul Slobozia, s-au tamponat trei mașini, printre care un taxi. Vinovat s-ar face unul dintre șoferi care nu ar fi păstrat distanța. Acesta a lovit, în spate, mașina de taxi care, la rândul său, s-a izbit în autoturismul care se deplasa în fața sa.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Milițienii investighează cazurile.  În zilele de odihnă, în stânga nistrului au avut loc 15 accidente rutiere.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

UPDATE: Șoferul de 21 de ani, care a lovit fatal o femeie pe zebră, la Botanica, reținut pentru 72 de ore

Șoferul în vârstă de 21 ani, care în această dimineață pe str. Grenoble, pe trecerea pentru pietoni a tamponat o doamnă care în urma leziunilor a decedat în drum spre spital, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău.

Informația a apărut pe pagina de facebook a poliției capitalei.

Amintim că azi dimineață, laora 08:10, pe strada Grenoble, din sectorul Centru al Capitalei, s-a produs un accident rutier. O femeie de 61 de ani a fost lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni.

Victima a decedat în drum spre spital.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii