Rețele de socializare

Rutiere

/VIDEO/ Situația în Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş la ora 13.00, în condiție de ninsoare abundentă și instalarea stării de cod galben de ninsori.

În perioada de referință, ÎM Regia „Exdrupo” intervine pe străzile principale și pe cele pe care circulă transportul public, cu 36 de utilaje, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, precum și în situațiile problematice apărute. De asemenea, serviciile de deszăpezire intervin prin echipe mobile, pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile, unde se formează acumulări de zăpadă, precum și în pasajele subterane. Până la această oră, drumarii au împrăștiat 600 de tone de antiderapant și circa 60 de tone de sare lichidă.

Străzi închise nu sunt, deși, temporar, pe anumite segmente se înregistrează blocaje, datorate accidentelor de circulație sau deplasării lente ale mașinilor din cauza ninsorii.

Transportul public circulă pe toate rutele municipale, deși 2 linii de troleibuz cu itinerar spre suburbii și anume nr. 31 și nr. 33, spre Sângera și Stăuceni și-au scurtat traseul până la intrarea în localitate.

Totodată, linia de autobuz nr. 31 care circulă până la Vadul lui Vodă, merge doar până în localitatea Budești, iar ruta nr. 46 circulă până la intrarea în comuna Ghidighici.

De asemenea informăm că administrația Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a decis retragerea de la rută a celor 9 autobuze cu remorcă. Măsura este luată în scopul evitării blocajelor de trafic.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine, repetat, la deszăpezire, în stațiile de așteptare și pe trotuare, cu implicarea a 35 de utilaje și 400 de muncitori.

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi curețe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

deschide.md

Rutiere

/FOTO/ A urcat băut la volan și și-a omorât prietenul într-un accident de circulație

Un tânăr de 21 de ani a murit, iar fratele său de 17 ani se află în stare gravă, în reanimare, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un pilon electric.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 17 martie, la ora 03.00, în satul Sucleia din Slobozia. Potrivit milițienilor din regiune, mașina aparține tânărului decedat, însă, în acea seară la volan ar fi urcat prietenul său, care era în stare de ebrietate. La un moment dat, conducătorul auto ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi izbit într-un pilon electric.

La fața locului s-a deplasat imediat ambulanța, dar și pompeirii, care au descarcerat victimele dintre fiarele mașinii. Din nefericire, proprietarul automobilului era deja mort.

Fratele său, un minor de 17 ani, a fost dus în stare extrem de gravă la spital. Șoferul mașinii nu a pățit nimic.

Milițienii din regiune investighează cazul.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ Doi soți grav răniți într-un accident. Șoferului i s-a făcut rău și s-a izbit cu mașina într-un copac.

Groaznic accident în raionul Slobozia. Doi soți au ajuns în stare gravă la spital după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac de pe marginea drumului. 

Totul s-a întâmplat în data de 16 martie, în apropiere de satul Vladimirovca din Slobozia. Potrivit milițeiei din regiune, bărbatul în vârstă de 71 de ani, împreună cu soția sa, se întorceau din Pervomaisk.

La un moment dat, bărbatul a pierdut controlul volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat cu mașina într-un copac. Martorii oculari care au văzut cum s-a întâmplat totul au chemat imediat ambulanța și miliția. Până la venirea serviciilor specializate, mai mulți șoferi au oprit pentru a le acorda ajutor victimelor.

La fața locului a venit și o echipă de descarcerare, care au deblocat victimele dintre fiarele automobilului. Ulterior,  cei doi soți au fost preluați de medici și transportați la spital. În urma accidentului, bărbatul a suferit o traumă cranio-cerebrală închisă și mai multe răni la antebraț. El va fi tratat în departamentul de vătămare mixtă. Soția acestuia s-a ales cu mai multe oase fracturate și a fost internată în secția de reanimare.

Șoferul mașinii le-ar fi declarat milițienilor din stânga Nistrului că în timp ce conducea automobilul, brusc s-a simțit foarte rău și a pierdut controlul volanului.
Milițienii din regiune stabilesc toate circumstanțele producerii accidentului.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ Un bărbat a fost lovit de o mașină. MARTORII: „Era culoarea verde la semafor”

Un bărbat a fost lovit în plin de o mașină chiar pe trecerea de pietoni, de pe o stradă din Capitală. Acesta trecea strada regulamentar.

S-a întâmplat în data de 16 martie, pe strada Petricani din Capitală.

Potrivit poliției un microbuz de model Mercedes la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 36 de ani a lovit un bărbat în vârstă de 31 de ani chiar pe trecerea de pietoni.

Șoferul a declarat polițiștilor că victima ar fi trecut la culoarea roșie a semaforului, iar el nu a reușit să oprească.

Asta în timp ce martorii, spun că atunci când bărbatul ar încercat să traverseze strada, semaforul ardea verde pentru pietoni.

Victima a fost transportată la spitalul de urgență, starea acestuia fiind stabilă.

Toate circumstanțele se stabilesc, iar dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă să fie pedepsit conform legii.

protv.md

Citește mai departe

topul săptămânii