Rețele de socializare

Rutiere

/FOTO/ Cod galben de accidente: Microbuz de rută, în flăcări la Căușeni

La această oră își desfășoară activitatea peste 1.000 de angajați ai Poliției Naționale în toate raioanele țării și peste 250 de echipaje ale poliției.

În satul Copanca, raionul Căuşeni, din cauza unui scurt circuit, a luat foc un microbuz care efectua ruta Tiraspol – Copanca, iar șoferul nu a suferit careva traume, fiind unica persoană.

Un accident rutier s-a produs și pe traseul Sculeni-Ungheni, unde, din cauza excesului de viteză și neadaptarea la condițiile meteo, fapt ce a dus la deraparea vehiculului și inversarea acestuia.

În automobil se afla șoferul și 2 pasageri, la care le-a fost acordat ajutorul medical la Spitalul raional Strășeni.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au avut loc 103 accidente minore, iar 5 accidente s-au soldat cu persoane traumatizate.

De asemenea, a fost acordat ajutor la peste 700 de persoane care au nimerit în dificultate accidente /incidente /invalizi și bătrâni rămași singuri.

Poliția, la necesitate, va recurge la stoparea transportului de tonaj mare pentru a nu crea ambuteiaje și blocaje de trasee, pe străzile Socoleni, Vadul lui Vodă, Valea Crucii, Calea Orheiului spre tipografie din Capitală, în raionul Căușeni, la ieșirea și intrarea în comuna Troița Nouă, raionul Anenii Noi.

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP, a anunțat că poliția va recurge la sistarea circulației transportului de tonaj mare și a altor porțiuni de drum problematice din țară, pentru asigurarea circulației în regim normal, fără blocaje în aceste zone de risc și rugăm conducătorii auto să fie înțelegători, cooperanți și să se conformeze cerințelor angajaților poliției.

„Atenționăm conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru a circula în condiţii de iarnă cu:

– anvelope specifice sezonului rece;

– lanţuri antiderapante;

– lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil;

– sistem de climatizare-dezaburire funcţional, etc.

Totodată, le recomandăm și pietonilor:

– să-şi sporească atenţia;

–  să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă;

– să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă”, ne îndeamnă Gheorghe Cavcaliuc.

În caz de necesitate și ajutor, apelați la cel mai apropiat polițist sau telefonați la numărul 112.

stiri.md

Rutiere

/FOTO/ A urcat băut la volan și și-a omorât prietenul într-un accident de circulație

Un tânăr de 21 de ani a murit, iar fratele său de 17 ani se află în stare gravă, în reanimare, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un pilon electric.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 17 martie, la ora 03.00, în satul Sucleia din Slobozia. Potrivit milițienilor din regiune, mașina aparține tânărului decedat, însă, în acea seară la volan ar fi urcat prietenul său, care era în stare de ebrietate. La un moment dat, conducătorul auto ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi izbit într-un pilon electric.

La fața locului s-a deplasat imediat ambulanța, dar și pompeirii, care au descarcerat victimele dintre fiarele mașinii. Din nefericire, proprietarul automobilului era deja mort.

Fratele său, un minor de 17 ani, a fost dus în stare extrem de gravă la spital. Șoferul mașinii nu a pățit nimic.

Milițienii din regiune investighează cazul.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ Doi soți grav răniți într-un accident. Șoferului i s-a făcut rău și s-a izbit cu mașina într-un copac.

Groaznic accident în raionul Slobozia. Doi soți au ajuns în stare gravă la spital după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un copac de pe marginea drumului. 

Totul s-a întâmplat în data de 16 martie, în apropiere de satul Vladimirovca din Slobozia. Potrivit milițeiei din regiune, bărbatul în vârstă de 71 de ani, împreună cu soția sa, se întorceau din Pervomaisk.

La un moment dat, bărbatul a pierdut controlul volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat cu mașina într-un copac. Martorii oculari care au văzut cum s-a întâmplat totul au chemat imediat ambulanța și miliția. Până la venirea serviciilor specializate, mai mulți șoferi au oprit pentru a le acorda ajutor victimelor.

La fața locului a venit și o echipă de descarcerare, care au deblocat victimele dintre fiarele automobilului. Ulterior,  cei doi soți au fost preluați de medici și transportați la spital. În urma accidentului, bărbatul a suferit o traumă cranio-cerebrală închisă și mai multe răni la antebraț. El va fi tratat în departamentul de vătămare mixtă. Soția acestuia s-a ales cu mai multe oase fracturate și a fost internată în secția de reanimare.

Șoferul mașinii le-ar fi declarat milițienilor din stânga Nistrului că în timp ce conducea automobilul, brusc s-a simțit foarte rău și a pierdut controlul volanului.
Milițienii din regiune stabilesc toate circumstanțele producerii accidentului.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ Un bărbat a fost lovit de o mașină. MARTORII: „Era culoarea verde la semafor”

Un bărbat a fost lovit în plin de o mașină chiar pe trecerea de pietoni, de pe o stradă din Capitală. Acesta trecea strada regulamentar.

S-a întâmplat în data de 16 martie, pe strada Petricani din Capitală.

Potrivit poliției un microbuz de model Mercedes la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 36 de ani a lovit un bărbat în vârstă de 31 de ani chiar pe trecerea de pietoni.

Șoferul a declarat polițiștilor că victima ar fi trecut la culoarea roșie a semaforului, iar el nu a reușit să oprească.

Asta în timp ce martorii, spun că atunci când bărbatul ar încercat să traverseze strada, semaforul ardea verde pentru pietoni.

Victima a fost transportată la spitalul de urgență, starea acestuia fiind stabilă.

Toate circumstanțele se stabilesc, iar dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă să fie pedepsit conform legii.

protv.md

Citește mai departe

topul săptămânii