Rețele de socializare

Rutiere

/FOTO/ Accident cumplit în centrul Chișinăului. Trei automobile, făcute zob. O pasageră a sărit, din mers, din mașină.

Groaznic accident în centrul Capitalei. Un șofer a derapat de pe traseu și s-a izbit în alte două autoturisme parcate pe marginea drumului.

Totul a avut loc în seara de patru ianuarie, la intersecția dintre Bulevardul Ștefan cel mare și Sfânt cu strada Ciuflea.

Imaginile de la locul accidentului au fost postate pe o rețea de socializare. Autorul postării scrie că totul s-a întâmplat după ce șoferul ar fi adormit la volan.

Acesta mai scrie că pasagera care se afla pe bancheta din spate ar fi sărit, din mers, din autoturism, după care ar fi alergat din urma mașinii până la locul accidentului.

pe de altă parte, pe internet a apărut versiunea șoferului, care le-ar fi declarat polițiștilor că ar fi derapat din cauza carosabilului înghețat.

Din fericire, victime nu sunt.

Pentru provocarea unui accident de circulație șoferul riscă 1500 de lei amendă și până la șase puncte de penalizare. 

echipa.md

Rutiere

SINTEZĂ INP: 400 de pietoni care traversau strada neregulamentar, loviți de mașini. 50 dintre ei au murit.

Unii pietoni aleg să traverseze strada în afara trecerii pietonale, chiar dacă aceasta se află la câțiva metri distanță și chiar dacă sunt sancționați. În schimb, preferă metoda „trec pe aici că mă grăbesc”, „mașina e departe și am să reușesc”, „așa e mai rapid și comod”. De regulă, astfel pietonii vor să-și scurteze distanța până la destinație, chiar dacă riscă să-și scurteze și viața.

Din cauza acestei erori comise de către pietoni, pe parcursul anului precedent au avut loc 381 de accidente rutiere, în urma cărora 49 de persoane, care au traversat strada în afara trecerilor pietonale, au decedat, iar altele 339 au primit diferite traumatisme. Atunci când traversezi strada neregulamentar riști să fii lovit, deoarece nu poți să te ferești de mașinile care trec cu viteză mare, nu ești sigur că ai fost sau nu văzut de către șoferi și nu știi dacă ei reușesc să frâneze la timp.

Cel mai sigur este să respecți câteva reguli simple:
– nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;
– pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;
– pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;
– după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii;
– nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare.

Ofițerii de patrulare sistematic informează pietonii despre riscurile la care se expun atunci când traversează strada neregulamentar și despre cât de important este să te asiguri și să fii vizibil pe traseu.

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ O șoferiță a intrat cu mașina într-un copac. Femeia a ajuns la spital.

 Nu trece o zi fără accidente rutiere. O șoferiță a fost rănită grav, după ce a ajuns cu mașina într-un copac. Impactul s-a produs în după amiaza de 17 iunie, în orașul Râbnița, în jurul orei 19.00.

Potrivit milițienilor, femeia, în vârstă de 50 de ani, nu s-ar fi încadrat în curbă, a ieșit cu mașina pe acostament și s-a proiectat într-un copac de la marginea drumului.

În rezultat, șoferița s-a lovit la cap, piept și abdomen. Medicii ajunși la fața locului au transportat femeia la spital, unde s-a decis internarea ei. Tot în ziua de 17 iunie, în localitatea Parcani din raionul Slobozia, s-au tamponat trei mașini, printre care un taxi. Vinovat s-ar face unul dintre șoferi care nu ar fi păstrat distanța. Acesta a lovit, în spate, mașina de taxi care, la rândul său, s-a izbit în autoturismul care se deplasa în fața sa.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Milițienii investighează cazurile.  În zilele de odihnă, în stânga nistrului au avut loc 15 accidente rutiere.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

UPDATE: Șoferul de 21 de ani, care a lovit fatal o femeie pe zebră, la Botanica, reținut pentru 72 de ore

Șoferul în vârstă de 21 ani, care în această dimineață pe str. Grenoble, pe trecerea pentru pietoni a tamponat o doamnă care în urma leziunilor a decedat în drum spre spital, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău.

Informația a apărut pe pagina de facebook a poliției capitalei.

Amintim că azi dimineață, laora 08:10, pe strada Grenoble, din sectorul Centru al Capitalei, s-a produs un accident rutier. O femeie de 61 de ani a fost lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni.

Victima a decedat în drum spre spital.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii