Rețele de socializare

Grave

O fostă profesoară, găsită moartă în casă, la Dondușeni

O femeie a alertat poliția, după ce a venit în vizită la o fostă colegă, dar a găsit-o în casă fără suflare. Femeia a fost sugrumată, iar crima a avut loc în noaptea de 23 spre 24 decembrie, în loclaitata Scăieni, din raionul Dondușeni.

Solicitată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Dondușeni, a declarat pentru Deschide.MD că victima s-a dovedit a femeie în vârstă de 84 de ani, care  anterior a activat în calitate de profesoară la școala din localitate.

„Cadavrul femeii a fost descoperit ieri dimineață, de către o fostă colegă, care a venit în vizită la aceasta. Se presupune că femeia a fost sugrumată, dar încă nu au fost identificate careva persoane suspecte. Nu se cunoaște la această oră dacă din casa victimei au fost furate bunuri materiale”, a precizat Talpă.

Talpă a mai adăugat că pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar oamenii legii întreprind toate măsurile de rigoare pentru a stabili identitate și reține pe făptași.

deschide.md

Ediție TV

/VIDEO/ Băiețelul de șapte ani, găsit mort

Băieţelul de ȘAPTE ani din oraşul Ialoveni, dat dispărut, a fost găsit mort. Corpul neînsufleţit al micuțului a fost găsit într-o fântână, în apropiere de casă. Potrivit poliției, băiețelul a ieşit din casă în seara de 24 martie, aproximativ la ora 19.50, fără să anunţe pe cineva şi nu s-a mai întors.

Părinţii au alertat imediat poliţia, care au pornit căutările alături de carabinieri, salvatori şi localnici. În dimineața de 25 martie au fost reluate căutările. În jurul orei 12:30, copilul a fost depistat într-o fântână.

Băiețelul suferea de autism. Deocamdată nu se cunoaște cum s-a întâmplat totul.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele producerii tragediei. 

echipa.md

 

Citește mai departe

Grave

Alcoolemie penală la Ștefan Vodă. Un bărbat i-a tăiat un deget de la picior iubitei sale și l-a aruncat în sobă.

Ceartă cu final nefericit la Ștefan Vodă. Un bărbat și-a luat concubina la bătaie, după care i-a tăiat degetul de la picior cu o foarfecă de croitorie.

Ofițerul de presă de la IP Ialoveni a declarat că poliția a fost anunțată pe 24 martie, de către mama victimei.

Deplasându-se la fața locului poliția a stabilit că femeia de 35 ani împreună cu concubinul ei de 53 ani, locuiau în s. Olănești r. Ștefan Vodă, la domiciliul concubinului. La 23 martie 2019, aceștia ar fi consumat împreună băuturi alcoolice și ulterior între ei s-ar fi iscat un conflict. Conflictul a continuat cu aplicarea violenței din partea bărbatului, care și-ar fi lovit concubina cu mîinile, dar și cu un lemn peste tot corpul. Aproximativ pe la ora 02.00 acesta i-ar fi tăiat degetul mare de la picior cu o foarfecă și l-a aruncat în sobă.

Femeia de 35 ani a povestit incidentul în dimineața zilei de 24 martie unei vecine, care ulterior a anunțat-o pe mama acesteia, locuitoare a s. Antonești.

Cei doi concubini au împreună doi copii care sunt crescuți și educați de bunica, mama femeii, din motiv că părinții sunt decăzuți din drepturi părintești.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală conform art. 201 CP al RM, violență în familie.

Bărbatul bănuit în săvârșirea infracțiunii este reținut pentru 72 ore.

Dacă va fi găsit vinovat acesta ar risca până la 6 ani privațiune de libertate.

Citește mai departe

Grave

Incendiu la Ungheni: Un bărbat de 48 de ani a murit, ucis de o țigară nestinsă.

Un bărbat de 48 de ani din Ungheni a fost găsit mrot, în locuința sa, cuprinsp de flăcări. Focul a izbucnit de la o țigară nestinsă. Totul s-a întâmplat astăzi, puțin după ora 14.00, într-o gospodăriedin satul Cornești.

imagine simbol

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol a declarat că la fața locului s-a deplasat grupul de urmărire penală a IP Ungheni, dar și un echipaj a pompieri.

În urma măsurilor de stingere a incendiului s-a stabilit faptul că, în dormitorul apartamentului pe pat, a fost depistat cadavrul proprietarului care s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Incendiul a fost localizat, cauza preventivă a izbucnirii incendiului este neatenţia cu focul din partea proprietarului(a fumat în apartament). Bărbatul locuia de unul singur, neangajat în cîmpul muncii, făcea abuz de alcool.

Alte persoane nu au avut de suferit. Grupul de urmărire penală la moment întreprind măsurile ce se impun, la fața locului, urmînd ca după lichidarea completă a incendiului, cadavrul să fie îndreptat la spitalul raional Călărași pentru efectuarea examinării medico legale și stabilirea cauzei decesului.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii