Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnări în dosarul „Heroina”

Cinci cetăţeni turci, figuranți în dosarul „Heroina” au fost condamnați la ani grei de pușcărie pentru trafic de droguri.

Doi dintre aceștia au primit 11 ani de detenție, iar alții trei câte 12 ani de închisoare. Sentința a fost dictată în după amiaza de 18 decembrie,

de către magistrații Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni. Cei cinci au fost reținuți, după ce activitatea lor a fost monitorizată timp de trei ani.  Heroina era adusă din Turcia şi Iran şi urma să ajungă pe piața din Uniunea Europeană, tranzitând Moldova.


Conform schemei, circulația transfrontalieră a drogurilor era camuflată sub activitatea aparent legală a unei firme specializate în transportul internațional de mărfuri. La traversarea frontierei, heroina era camuflată, iar ascunzișurile erau bine amenajate, în așa fel ca prin scanarea remorcilor să nu fie detectate drogurile. În luna februarie 2018, grupul infracțional a ascuns aproximativ 80 kg de heroină în semi-remorca încărcată cu legume, care a fost transportată din orașul Istanbul, Turcia, în Republica Moldova, traversând Bulgaria și România. Astfel, în camionul în care trebuia să fie roșii, oamenii legii au găsit droguri.

La data de 23 februarie, au fost efectuate percheziții în raionul Ialoveni, pe teritoriul unui depozit și în semiremorca unui camion. Acolo au fost depistate aproximativ 80 de kg de heroină. Inculpații au fost reținuți chiar în timp ce extrăgeau drogurile care erau puse în brichete. Valoarea drogurilor a fost estimată la 5 milioane de euro. Potrivit poliției, capul grupării este un cetățean turc, stabilit cu traiul în Moldova de mai mulți ani.


Cauza a fost investigată de către procurorii PCCOCS. Totodată, în cadrul cauzei penale a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor de transport, în sumă totală de aproximativ 2 milioane. lei. Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Minor rănit în accident, la Tohatin

Un minor de șase ani a fost rănit și a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla s-a tamponat cu un alt autoturism. Coliziunea între vehicule s-a produs în comuna Tohatin din Chișinău, în jurul orei 12.20.

Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că la fața locului, oamenii legii au stabilit că un autoturism, condus de un tânăr de 28 de ani, având la bord un copil de șase ani, ar fi ieșit la depășire pe contrasens și a tamponat un alt autoturism, care se deplasa regulamentar.

La volan se afla un bărbat de 44 de ani. Impactul a fost atât de puternic, încât, atât șoferul de 28 de ani, cât și pasagerul său minor au fost răniți și transportați la spital. Băiatul de șase ani a suferit o contuzie cerebrală și este internat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Celălalt conducător auto n-a pățit nimic. Șoferul care va fi găsit vinovat, riscă 1500 de lei amendă și șase puncte de penalizare. 

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Căutat pentru o crimă deosebit de gravă

Tânărul care apare în imagini este căutat de poliția sectorului Botanica pentru comiterea unei infracțiuni deosebit de grave. Pentru a da de urmele lui, forțele de ordine cer ajutorul cetățenilor.

Deocamdată, nu este clar pentru ce infracțiune este căutat, poliția nu a oferit niciun detaliu. În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe tânărul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 060 033 397.

Dacă va fi identificat și recunoscut vinovat, acesta va fi pedepsit, conform legii, pentru infracțiunea de care este suspectat. Confidențialitatea surselor de informare este garantată.

echipa.md


 


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ Moldovean ucis în accident, în Rusia

Grav accident rutier în orașul Sankt Petersburg din Rusia. Un tânăr moldovean, de 28 de ani, care lucra taximetrist, a murit după ce un șofer băut a accidentat autoturismul acestuia.

Presa din Rusia scrie că totul s-a întâmplat în seara de 13 iulie, într-o suburbie a orașului. Imaginile cu momentul impactului au fost surprinse de camerele de supraveghere din preajmă. Atenție, imagini cu impact emoțional. Din secvențele video se vede cum moldoveanul ar fi oprit la culoarea roșie a semaforului.

În acel timp, un alt șofer venea cu viteză din spate și a spulberat, la propriu, mașina din fața lui. În urma accidentului teribil, șoferul mașinii de taxi a murit pe loc. la fața locului au intervenit și pompierii.


Tânărul avea în mașină și o pasageră în mașină, care, din fericire, a scăpat cu viață. Oamenii legii din Rusia investighează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii