Rețele de socializare

Sociale

Adolescenta dispărută la Bălți, găsită pe străzile Chișinăului, după o lună de căutări

Minora de 16 ani care în prima jumătate a lunii noiembrie a ieșit din casă fără ca să lase vreun bilețel sau să-și anunțe părinții, a fost găsită aseară pe străzile capitalei, Aceasta refuză să se întoarcă acasă, la părinți și a fost internată într-un centru de plasament.

Solicitată telefonic, Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Bălți, a declarat pentru Deschide.MD că minora a fost găsită aseară, după ce o persoană a anunțat poliția despre faptul că ar fi observat-o prin capitală.

„Polițiștii s-au dus imediat la fața locului, pe una din străzile capitalei, au preluat minora dispărută și au adus-o la Bălți. Cu ea au lucrat psihologii aseară și zice că a fost în ospeție la o prietenă, însă refuză să ofere mai multe detalii, dar și să se întoarcă acasă. Fetița este foarte închisă, iar după ce a fost adusă la Bălți, de comun acord cu ea și cu părinții săi, s-a luat decizia de a fi internată pentru câteva zile într-un centru de plasament pentru copii cu probleme, pentru a fi sub observația psihologilor”, a precizat Molceanov.

Molceanov a ținut să adauge că, preliminar, s-a stabilit că un factor care a motivat-o să fugă de acasă, ar fi faptul că părinții o certau des în legătură cu absențele ei de la școală.

Reamintim că adolescenta de 16 ani este unicul copil în familie, părinții sunt oameni de afaceri în oraș, iar la data de 16 noiembrie, a plecat de acasă într-o direcție necunoscută și mai bine de o lună nu a dat niciun semn de viață.

deschide.md

Sociale

Detalii despre fetița de la Orhei: Nu s-a intoxicat cu mâncare, ci cu pastile de uz veterinar

Fetița de 11 ani din satul Sămănanca, raionul Orhei care a murit în ziua funerariilor mamei sale, nu s-a intoxicat la masa de pomenire. Adevăratul motiv este că a încurcat calmantele cu pastilele de uz veterinar

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma, a declarat pentru IPN că fetița s-a intoxicat cu o substanță de uz veterinar.

Potrivit informațiilor preliminare pe care le deține, substanța de uz veterinar i-ar fi fost administrată fetei în scop terapeutic. Totul s-a întâmplat în casa fratelui mai mare care locuia în satul vecin, unde a mers fara după masa de pomenire a mamei.

Verișoara fetei, intoxicată și ea, este la terapie intensivă, starea de sănătate a pacientei fiind gravă, dar stabilă.

Presa mai scrie că fetița provenea dintr-o familie nevoiașă. Mama acesteia era bolnavă și deseori consuma alcool. După decesul femeii, fratele mai mare a fetiței ar fi luat-o pe ea și pe încă un frate în grija lui, în satul vecin.

jurnal.md

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Autobuz inundat în capitală. Odată cu pasagerii, în vehicul a intrat și apa

O ploaie torenţială a făcut ravagii în Capitală. Mai multe străzi au fost inundate, iar maşinile circulă cu dificultate prin şuvoaiele de apă.

Un călător a postat pe Facebook imagini cu un autobuz din care se scurg şuvoaie de apă. Nivelul apei a crescut atât de mult pe străzile Capitalei, încât apa a pătruns în autobuze.

Amintim că meteorologii au emis un Cod Galben de ploi, însoţite de descărcări electrice şi vijelie. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 13:00, şi este valabilă până la miezul nopţii. În această perioadă, susţin meteorologii, cantităţile de apă în unele regiuni vor ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat, iar viteza vântului va atinge 72 de kilometri pe oră.
Şi hidrologii au emis un cod galben de inundaţii.

Ca urmare a precipitaţiilor abundente prognozate, până mâine, nivelul apei din râurile mici ar putea creşte cu până la un metru, astfel că există pericol de inundaţii locale. În aceste condiţii, genţii economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt atenţionaţi să aibă grijă de starea barajelor şi să întărească digurile de protecţie.

publika.md

Citește mai departe

Sociale

O fetiță de doi ani a căzut de la etajul doi al blocului unde locuia. Copila a fost dusă la spital.

Născută în cămașă! O fetiță de doi ani a căzut de la etajul doi și a scăpat cu viață. Incidentul a avut loc în după amiaza de 17 iunie, într-un blod de locuit din orașul Dondușeni.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Dondușeni, Jana Molceanov, în momentul celor întâmplate micuța se afla în bucătărie împreună cu părinții. Fetița ar fi urcat pe pervazul ferestrei și s-ar fi sprijinit cu mânuțele de plasa de protecție împotriva insectelor. Plasa însă nu a făcut fața presiunii și ar fi cedat, iar copila a căzut în gol.

Din fericire, căzătura n-a fost violentă. La fața locului au venit un echipja medical, care au transportat minora la spitalul raional Dondușeni. În prezent mica pacientă este internată la spital și se află în afara oricărui pericol.

Fetița este unicul copil în familie. La moment se stabilesc toate circumstanțele.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii