Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ O familie a murit în incendiu

Tragedie într-o familie din satul Cinișeuți din raionul Rezina. Un bărbat de 63 de ani și o femeie de 59 de ani au fost găsiți fără suflare în casa în care locuiau

Aceștia au murit carbonizați, susțin pompierii, după ce casa le-a luat foc, cel mai probabil, de la gurarul sobei. Salvatorii au fost alertați în noaptea de 5 decembrie, în jurul orei 03.30 pentru a stinge un incendiu. În timpul intervenției, în casa cuprinsă de flăcări, pompierii au găsit cadavrele carbonizate ale celor doi soți.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ:

Conform informațiilor IGSU, focarul ardeii se afla în regiunea gurarului sobei, iar în apropierea acesteia a fost depistat cadavrul carbonizat a stăpânului în vîrstă de 63 de ani. Totodată, în încăperea vecină, salvatorii au găsit  cadavrul unei femei în vîrstă de 59 de ani. Pompierii au reușit în cel mai scurt timp să localizeze incendiul, fără ca acesta să obțină răspândire. 

Incendiul a fost lichidat la ora 05:55 afectând 70% din suprafața încăperii. Cauza, dar și prejudiciile materiale urmează să fie stabilite ulterior. Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului.

Potrivit IGSU de la începutul anului  au fost înregistrate  aproape 1600 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Un chiriaș datornic s-a răzbunat crunt

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împinsă de către un tânăr pe scările unui bloc de locuit. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-ar fi produs pe 2 ianuarie, pe strada Lev Tolstoi din sectorul Centru al capitalei, scrie realitatea.md. Imaginile care surprind momentul în care victima de 40 de ani este împinsă și cade la capătul scărilor, au ajuns însă virale abia zilele acestea, după ce chiar victima le-a postat pe internet.

Femeia ar fi depus plângere la poliție abia pe 4 ianuarie. Potrivit oamenilor legii victima îl cunoștea pe cel care a împins-o pe scări. Aceasta îi dădea în chirie apartamentul pe care îl deține. Se pare că individul, în vârstă de 27 de ani, nu își plătise de ceva vreme chiria, iar între cei doi s-ar fi iscat un conflict.

Potrivit poliției, tânărul se află în libertate. În funcție de rezultatele expertizei medico-legale care va arăta gradul de severitate al leziunilor cu care s-a ales victima, se va stabili cum va fi pedepsit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânărul care a tras în polițiști, în arest

Tânărul din Slobozia Mare, care a împușcat de două ori în direcția polițiștilor de frontieră, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspectul se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a ieșit recent din detenție unde și-a ispășit pedeapsa pentru furt. Mai mult, forțele de ordine au constatat că arma de vânătoare, din care a tras tânărul, ar fi fost furată de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. Amintim că pe 13 februarie, polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Brânza au observat o persoană cu arma în spate, în zona de frontieră.

Când ar fi încercat să-l ajungă din urmă, bărbatul a tras două focuri în direcția polițiștilor, dar din fericire aceștia n-au fost răniți. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Mai mult, s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate.

Etilotestul la care a fost supus suspectul a arătat 0,18 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost pornit dosar penal, iar dacă instanța îl va declara vinovat, riscă până la 8 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ars de vii în subsolul casei

Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei. Flăcările au izbucnit în subsolul unui bloc de locuit din strada Braniștii, în seara de 14 februarie, în jurul orei 17.00.

Apelul la 112 a fost făcut de către un locatar care a simțit un fum dens. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție ale pompierilor. Angajații IGSU au stabilit că ardeau lucruri învechite, dar și gunoi. Salvatorii au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În timp ce stingeau flăcările, pompierii au găsit cadavrele a doi bărbați.

Deocamdată nu se cunoaște cine sunt, identitatea acestora urmează să fie stabilită. Totodată, specialiștii IGSU urmează să stabilească și circumstanțele producerii incendiului.

Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 17 situații de risc.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii