Rețele de socializare

Sociale

O parcare subterană de pe strada Albișoara s-a transformat într-un adevărat bazin după o avarie la o țeavă magistrală

O parcare subterană de pe strada Albișoara s-a transformat într-un adevărat bazin după ce o țeavă magistrală s-a deteriorat, iar întreaga parcare s-a umplut cu apă. 

S-a întâmplat în noaptea de șase decembrie. La fața locului au venit pompierii care au pompat peste 200 de tone de apă, de pe o suprafață de 540 de metri pătrați.

Pe Facebook a apărut o postare în care unul dintre proprietarii mașinilor lăsate în acea parcare le mulțumește pompierilor, care, din spusele autorului postării, i-au salvat la propriu.

echipa.md

Sociale

„Jaf” inspirat din filme în Capitală. A vrut să intre într-un magazin de bijuterii prin perete

Un bărbat a vrut să dea o lovitură ca în filme și a încercat să golească un magazin de bijuterii, însă planurile i-au fost dejucate de către un vecin. Incidentul a avut loc noaptea trecută, pe strada Vasile Alecsandri din sectorul Centru al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Dianu Savciuc, șeful Secției Ordine Publică din cadrul IP Centru.

Potrivit lui Savciuc, un bărbat a alertat poliția, după ce noaptea trecută s-a trezit cu gaze lacrimogene în ochi când a încercat să-i strice planurile unui hoț care intenționa să intre într-un magazin de bijuterii.

Făptașul a încercat să facă o gaură în peretele magazinului cu o bormașină, iar victima a auzit gălăgie și a încercat să-l oprească, dar acesta l-a stropit cu gaze lacrimogene în ochi și a fugit de la fața locului.

În prezent, oamenii legii cercetează cazul pentru a da de urma făptașului.

deschide.md

Citește mai departe

Sociale

Bărbatul din Mereni, care și-a violat și ucis vecina, va sta două decenii după gratii

20 de ani de detenție pentru bărbatul din Mereni, care, în urmă cu șapte luni, și-a omorât vecina. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a admis contestația procurorilor împotriva sentinței primei instanțe.

Acum, două luni, magistrații de la Judecătoria din Anenii Noi l-au condamnat pe bărbat la 15 ani de detenție, iar procurorii au contestat-o la curtea de Apel.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 35 de ani și-ar fi recunoscut vina și a spus că și-a omorât vecina, supărat că aceasta l-ar fi bârfit prin sat. Crima a avut loc pe 5 mai, în locuința vecinei sale, în vârstă de 57 de ani, din satul Mereni, raionul Anenii Noi. Cei doi au consumat împreună băuturi spirtoase. La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă. Enervat, bărbatul a agresat sexual victima, apoi a strangulat-o cu o haină.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la două decenii de detenție. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Ex-directorul filialei unei bănci comerciale deferit justiției

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a ex- directorului filialei Dondușeni a unei bănci comerciale, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu și însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord a țării. 

Astfel, procurorii anticorupție și organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Dondușeni au pornit și cercetat mai multe cauze penale pe faptul delapidării și însușirii mijloacelor financiare, în sumă totală de 1 893 955,16 lei, de la filiala băncii comerciale, de către persoane ce reprezintă conducerea băncii, cauze care au fost conexate într-o procedură unică.

La data de 24 august 2018 în legătură cu sustragerea învinuitei de la urmărirea penală, a fost dispusă căutarea acesteia, iar la 23.10.2018 învinuita a fost reținută, la moment fiindu-i aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara. În cadrul urmăririi penale aceasta nu și-a recunoscut vinovăția.

Totodată, procurorii anticorupție au sesizat Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA pentru identificarea mijloacelor bănești sustrase și recuperarea prejudiciului cauzat, fiind recuperate în acest sens bunuri în valoare totală de 1 063 255,5 lei.

Dacă instanța va găsi vinovat ex-directorul filialei băncii de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. art. 190 alin. (2) lit. d), 191 alin. (2) lit. d), 239 alin. (1), 361 alin. (1) și 335 alin. (1) Cod penal, aceasta riscă o pedeapsă cu amendă de la 500 – 20 000 u.c. sau cu închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Citește mai departe

topul săptămânii