Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Afaceri moldovenești din bani furați din UE

Furau bani, aur și pietre scumpe în Italia și Germania, și își deschideau afaceri în Moldova. Cel puțin 17 moldoveni sunt suspectați de furturi în proporții deosebit de mari din casele bogătașilor din țările UE. Activitatea grupului a fost monitorizată de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații încă din 2016.

Forțele de ordine au stabilit că suspecții furau bani, metale și pietre prețioase, obiecte de anticariat, din locuințe de lux. Majoritatea furturilor erau comise noaptea. Totodată, suspecții furau și autoturisme sau chiar atacau oamenii în stradă. Toate bunurile furate erau aduse, prin contrabandă, în RM, iar apoi vândute. Banii obținuți, suspecții i-ar fi investit în imobile, automobile de lux, dar și în unele afaceri legate de prestarea serviciilor în țara noastră. Chiar și la furat aceștia mergeau cu autoturismele de lux în valoare de sute de mii de euro.

Pentru a-i reține pe suspecți, procurorii din RM, au luat legătura cu autoritățile din Hamburg, Germania, care, începând cu 2017, investigau peste 22 de furturi din case de lux, comise de gruparea din RM. Suspecții ar fi reușit să fure bunuri de peste 20 de milioane de euro.

Prin urmare, procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații au efectuat, pe 5 decembrie 18 percheziții la domiciliile suspecților, de unde au fost ridicate lucruri prețioase, în valoare de peste șase milioane de lei.

În urma perchezițiilor au fost reținute două persoane, iar alte 15 – au fost anunțate în căutare pe INTERPOL. Cei doi suspecți reținuți au vârste de 34 de ani și, respectiv, 37 de ani. Procurorii PCCOCS urmează să vină cu un demers pentru a-i plasa în arest preventiv. Autoritățile din RM vor continua colaborarea cu cei din Germania, pentru a-i reține pe toți membrii grupării.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Un chiriaș datornic s-a răzbunat crunt

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împinsă de către un tânăr pe scările unui bloc de locuit. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-ar fi produs pe 2 ianuarie, pe strada Lev Tolstoi din sectorul Centru al capitalei, scrie realitatea.md. Imaginile care surprind momentul în care victima de 40 de ani este împinsă și cade la capătul scărilor, au ajuns însă virale abia zilele acestea, după ce chiar victima le-a postat pe internet.

Femeia ar fi depus plângere la poliție abia pe 4 ianuarie. Potrivit oamenilor legii victima îl cunoștea pe cel care a împins-o pe scări. Aceasta îi dădea în chirie apartamentul pe care îl deține. Se pare că individul, în vârstă de 27 de ani, nu își plătise de ceva vreme chiria, iar între cei doi s-ar fi iscat un conflict.

Potrivit poliției, tânărul se află în libertate. În funcție de rezultatele expertizei medico-legale care va arăta gradul de severitate al leziunilor cu care s-a ales victima, se va stabili cum va fi pedepsit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânărul care a tras în polițiști, în arest

Tânărul din Slobozia Mare, care a împușcat de două ori în direcția polițiștilor de frontieră, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspectul se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a ieșit recent din detenție unde și-a ispășit pedeapsa pentru furt. Mai mult, forțele de ordine au constatat că arma de vânătoare, din care a tras tânărul, ar fi fost furată de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. Amintim că pe 13 februarie, polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Brânza au observat o persoană cu arma în spate, în zona de frontieră.

Când ar fi încercat să-l ajungă din urmă, bărbatul a tras două focuri în direcția polițiștilor, dar din fericire aceștia n-au fost răniți. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Mai mult, s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate.

Etilotestul la care a fost supus suspectul a arătat 0,18 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost pornit dosar penal, iar dacă instanța îl va declara vinovat, riscă până la 8 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ars de vii în subsolul casei

Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei. Flăcările au izbucnit în subsolul unui bloc de locuit din strada Braniștii, în seara de 14 februarie, în jurul orei 17.00.

Apelul la 112 a fost făcut de către un locatar care a simțit un fum dens. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție ale pompierilor. Angajații IGSU au stabilit că ardeau lucruri învechite, dar și gunoi. Salvatorii au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În timp ce stingeau flăcările, pompierii au găsit cadavrele a doi bărbați.

Deocamdată nu se cunoaște cine sunt, identitatea acestora urmează să fie stabilită. Totodată, specialiștii IGSU urmează să stabilească și circumstanțele producerii incendiului.

Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 17 situații de risc.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii