Rețele de socializare

Rutiere

/FOTO/ Motociclist decedat pe patul de spital, în urma unui accident.

Tragedie rutieră în satul Mitoc, din Orhei. Un motociclist de 52 de ani a murit pe patul de spital, după ce un camion l-a spulberat de pe șosea, în urma unui accident de circulație.

Totul a avut loc pe patru decembrie, puțin după ora 12.00. Potrivit poliției, accidental s-a produs după ce șoferul autocamionului ar fi vrut să-și schimbe direcția de mers într-un loc interzis.

IRINA BURDUJAN, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE ORHEI:

Un bărbat de 49 de ani ce  se deplasa din direcția mun. Bălti spre or. Rezina cu autocamionul de model Mercedes 515, a efectuat manevra de întoarcere în loc neregulamentar, ignorând linia dublă continuă.Ca urmare a manevrei, a tamponat motocicleta de model OROX, ce se deplasa regulamentar din direcția mun. Orhei spre s. Brăviceni.

La fața locului a fost chemată imediat și o ambulanță, iar motociclistul a fost transportat la spitalul din Orhei. Din nefericire, la nici două ore de la impact, bărbatul a decedat în secția de reanimare.

Șoferul camionului este cercetat în libertate pentru încălcarea regulilor de circulație care a dus la decesul unei persoane. Dacă vina lui va fi dovedită, riscă până la șapte ani de detenție.

echipa.md

Rutiere

/VIDEO/ Tânăr beat și fără permis de conducere, reținut de agenții de patrulare

În seara de 9 decembrie, inspectorii de patrulare fiind implicați la menținerea siguranței traficului rutier, pe strada Burebista din sectorul Botanica al capitalei, au observat un automobil de model „Ford Transit” care se deplasa haotic.

La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul intenționat a ignorat somația și a continuat deplasarea cu viteză, îndreptându-se spre ieșirea din oraș, motiv pentru care angajații INP au început urmărirea acestuia. La scurt timp, conducătorul a fost stopat în orașul Anenii-Noi cu ajutorul unui alt echipaj de patrulare.

În urma verificărilor efectuate, agenții de patrulare au constat că tânărul în vârstă de 18 ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, fiind supus testului alcoolscopic s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru acțiunile sale, tânărul riscă să fie tras la răspundere conform legislației în vigoare.

Citește mai departe

Rutiere

/VIDEO//FOTO/ Accident de groază în Chișinău

Accident de groază în centrul Chișinăului. Un șofer de 20 de ani și o tânără de 21 de ani au decedat, iar alți doi tineri au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un pilon electric. Tragedia s-a produs în dimineața de nouă decembrie, puțin după ora 05.00, la intersecția străzilor Ciuflea cu București.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional. Momentul impactului a fost surprins de camerele care supraveghează traficul rutier. Din imagini se vede mașina care, parcă ar zbura pe carosabil.

Potrivit poliției, impactul care a spulberat două vieți s-a produs după ce tânărul de 20 de ani, care era în stare de ebrietate, conducea cu viteză excesivă, iar la un moment dat, ar fi pierdut controlul volanului.

NATALIA STATI, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI:

Din cercetările efectuate la fața locului de polițiști conducătorul automobilului Honda fiind în stare de ebrietate se deplasa cu viteză excesivă, ulterior a pierdut controlul asupra volanului şi s-a tamponat în obstacol, ]ntr-un pilon electric.

Coliziunea a fost atât de puternică, încât autoturismul s-a răsturnat pe o parte. Mașina s-a transformat într-un morman de fiare, iar cei patru tineri, originari din Anenii Noi, au rămas încarcerați între fiarele autoturismului. Aceștia au fost deblocați de pompieri, și preluați de echipele de pe ambulanță. Din nefericire, impactul a fost fatal pentru șoferul mașinii și pentru pasagera care se afla pe bancheta din față. Ceilalți doi tineri au fost duși la spitalul de urgență.

Tânărul rămâne internat în secția de reanimare și se află sub supravegherea permanentă a medicilor. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul rutier.

Citește mai departe

Rutiere

/VIDEO/ Un șofer în vârstă de 40 de ani a fost depistat în stare de ebrietate avansată la volan

În noaptea de 8 decembrie, ofițerii de patrulare aflându-se la menținerea circulației rutiere, pe o stradă din capitală, au stopat un automobil care se deplasa haotic.

În mașină se afla șoferul în vârstă de 40 de ani și un bărbat ca pasager de 51 de ani în stare de ebrietate avansată.

Angajații INP verificând actele au constatat că conducătorul auto, în urma a mai multor încălcări RCR a fost privat de dreptul de a conduce. Astfel, inspectorii de patrulare au adus la cunoștință șoferului că conform legislației, ei sunt obligați să-l înlăture de la volan, iar mașina va fi evacuată la o parcare cu plată.

Din această cauză, pasagerul a început să aibă un comportament agresiv și neadecvat față de polițiști. Fiindcă nu se subordona cerințelor legale, i-au fost aplicate catușele pasagerului și escortat la inspectoratul de poliție, unde a fost supus testului alcoolscopic, având 0,23 gm/l în aerul expirat.

La moment, atât conducătorul auto, cât și pasagerul sunt documentați conform legislației pentru infracțiunile comise.

Citește mai departe

topul săptămânii