Rețele de socializare

Sociale

Gelozie criminală la Criuleni: Doi verișori au băut până la sânge

O beție organizată de doi verișori în vârstă de 21 de ani și iubita unuia dintre ei, s-a terminat cu consecințe grave pentru ambii. Fiind băuți, s-au luat la ceartă din cauza fetei, iar unul dintre ei a luat un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori în piept pe al doilea. Victima a ajuns la spital, iar agresorul la poliție. Incidentul a avut loc ieri, aproape de miezul nopții, în localitatea Cruglic, din raionul Criuleni.

Imagine simbol

Victima, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a organizat aseară împreună cu iubita sa o petrecere la el acasă și l-ar fi invitat și pe verișorul său, de aceeași vârstă.

După ce au dat peste cap mai multe pahare împreună, amețit de licoarea lui Bachus organizatorul bairamului s-a dus în casă și s-a culcat, iar iubita sa și cu verișorul său au rămas în curte și au continuat beția.

Aproape de miezul nopții, acesta s-a trezit și a văzut că în curte, iubita sa se distra cu verișorul său. Fiind încă sub influența alcoolului, dar și cu o doză de gelozie, a început ai face reproșuri fetei, dar și verișorului său. Cearta dintre cei doi verișori a trecut însă de la agresiuni verbale, la cele fizice.

Oaspetele a luat un cuțit de bucătărie și l-a înjunghiat de mai multe ori pe verișorul său, iar iubita acestuia a solicitat intervenția unei ambulanțe.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că despre acest caz, oamenii legii au fost alertați de către medici.

În seara zilei de ieri, în jurul orei orele 23.55, la IP Criuleni a parvenit o informație de la Dispeceratul Zonal Centru, despre faptul că un tânăr în vârstă de 21 de ani a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat. Potrivit medicilor, victimei i-au fost cauzate patru plăgi deschise ale peretelui toracic, una dintre ele fiind penetrantă, fără lezarea organelor vitale. La fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul IP Criuleni, unde au găsit cuțitul cu care a fost înjunghiată victima, dar și urme de sânge. Ulterior, a fost reținut un tânăr de aceeași vârstă cu victima, care s-a dovedit ai fi rudă”, a precizat Bețivu.

Agresorul a fost reținut și plasat în arest preventiv, dar nu-și recunoaște vina. Pe numele său a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor.

deschide.md

Sociale

Bărbatul din Mereni, care și-a violat și ucis vecina, va sta două decenii după gratii

20 de ani de detenție pentru bărbatul din Mereni, care, în urmă cu șapte luni, și-a omorât vecina. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a admis contestația procurorilor împotriva sentinței primei instanțe.

Acum, două luni, magistrații de la Judecătoria din Anenii Noi l-au condamnat pe bărbat la 15 ani de detenție, iar procurorii au contestat-o la curtea de Apel.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 35 de ani și-ar fi recunoscut vina și a spus că și-a omorât vecina, supărat că aceasta l-ar fi bârfit prin sat. Crima a avut loc pe 5 mai, în locuința vecinei sale, în vârstă de 57 de ani, din satul Mereni, raionul Anenii Noi. Cei doi au consumat împreună băuturi spirtoase. La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă. Enervat, bărbatul a agresat sexual victima, apoi a strangulat-o cu o haină.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la două decenii de detenție. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Ex-directorul filialei unei bănci comerciale deferit justiției

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a ex- directorului filialei Dondușeni a unei bănci comerciale, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu și însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane din raioanele de nord a țării. 

Astfel, procurorii anticorupție și organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Dondușeni au pornit și cercetat mai multe cauze penale pe faptul delapidării și însușirii mijloacelor financiare, în sumă totală de 1 893 955,16 lei, de la filiala băncii comerciale, de către persoane ce reprezintă conducerea băncii, cauze care au fost conexate într-o procedură unică.

La data de 24 august 2018 în legătură cu sustragerea învinuitei de la urmărirea penală, a fost dispusă căutarea acesteia, iar la 23.10.2018 învinuita a fost reținută, la moment fiindu-i aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara. În cadrul urmăririi penale aceasta nu și-a recunoscut vinovăția.

Totodată, procurorii anticorupție au sesizat Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA pentru identificarea mijloacelor bănești sustrase și recuperarea prejudiciului cauzat, fiind recuperate în acest sens bunuri în valoare totală de 1 063 255,5 lei.

Dacă instanța va găsi vinovat ex-directorul filialei băncii de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. art. 190 alin. (2) lit. d), 191 alin. (2) lit. d), 239 alin. (1), 361 alin. (1) și 335 alin. (1) Cod penal, aceasta riscă o pedeapsă cu amendă de la 500 – 20 000 u.c. sau cu închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Citește mai departe

Sociale

Doi hoți au furat safeul de la o stație PECO, dar s-au împiedicat de… ghinion

Ghinion pentru doi bărbați, care noaptea trecută au dat buzna într-o stație PECO și au furat un safeu. După ce au fost observați de paznic, au aruncat safeul și au dat bir cu fugiții. Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 21:10, în raionul Ceadâr – Lunga.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că, noaptea trecută un bărbat a sunat la poliție și a anunțat că două persoane necunoscute, au încercat să fure safeul de la o stație PECO.

„La fața locului, oamenii legii au stabilit că, două persoane a căror identitate încă nu a fost stabilită, au stricat geamul de la stația PECO din Ceadâr-Lunga, de unde au furat un safeu în care se aflau bani în sumă de 25 de mii de lei. Cei doi au fost observați de un angajat al stației de alimentare și s-au speriat. Făptașii au aruncat safeul și au fugit”, a precizat Bețivu.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de jaf, iar polițiștii urmează să-i identifice și să-i tragă la răspundere pe cei doi hoți ghinioniști.

deschide.md 

Citește mai departe

topul săptămânii