Rețele de socializare

Sociale

Gelozie criminală la Criuleni: Doi verișori au băut până la sânge

O beție organizată de doi verișori în vârstă de 21 de ani și iubita unuia dintre ei, s-a terminat cu consecințe grave pentru ambii. Fiind băuți, s-au luat la ceartă din cauza fetei, iar unul dintre ei a luat un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori în piept pe al doilea. Victima a ajuns la spital, iar agresorul la poliție. Incidentul a avut loc ieri, aproape de miezul nopții, în localitatea Cruglic, din raionul Criuleni.

Imagine simbol

Victima, un tânăr în vârstă de 21 de ani, a organizat aseară împreună cu iubita sa o petrecere la el acasă și l-ar fi invitat și pe verișorul său, de aceeași vârstă.

După ce au dat peste cap mai multe pahare împreună, amețit de licoarea lui Bachus organizatorul bairamului s-a dus în casă și s-a culcat, iar iubita sa și cu verișorul său au rămas în curte și au continuat beția.

Aproape de miezul nopții, acesta s-a trezit și a văzut că în curte, iubita sa se distra cu verișorul său. Fiind încă sub influența alcoolului, dar și cu o doză de gelozie, a început ai face reproșuri fetei, dar și verișorului său. Cearta dintre cei doi verișori a trecut însă de la agresiuni verbale, la cele fizice.

Oaspetele a luat un cuțit de bucătărie și l-a înjunghiat de mai multe ori pe verișorul său, iar iubita acestuia a solicitat intervenția unei ambulanțe.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că despre acest caz, oamenii legii au fost alertați de către medici.

În seara zilei de ieri, în jurul orei orele 23.55, la IP Criuleni a parvenit o informație de la Dispeceratul Zonal Centru, despre faptul că un tânăr în vârstă de 21 de ani a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat. Potrivit medicilor, victimei i-au fost cauzate patru plăgi deschise ale peretelui toracic, una dintre ele fiind penetrantă, fără lezarea organelor vitale. La fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul IP Criuleni, unde au găsit cuțitul cu care a fost înjunghiată victima, dar și urme de sânge. Ulterior, a fost reținut un tânăr de aceeași vârstă cu victima, care s-a dovedit ai fi rudă”, a precizat Bețivu.

Agresorul a fost reținut și plasat în arest preventiv, dar nu-și recunoaște vina. Pe numele său a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor.

deschide.md

Ediție TV

/VIDEO/ Condamnat pentru viol

Încă o condamnare pentru viol. Cu o pedeapsă de 16 ani și 6 luni de pușcărie s-a ales un bărbat din raionul Hâncești, după ce a răpit și violat o minoră de 13 ani.

Din probele prezentate de către procurori, s-a demonstrat că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi urmărit victima, care mergea spre casă, a imobilizat-o şi a dus-o cu forţa într-o locuinţă părăsită din satul Oneşti, unde a violat-o. Totul s-ar fi întâmplat în august 2018. La scurt timp, după cele întâmplate, fata s-a plâns la poliţie, iar inculpatul a fost arestat.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu pușcăria, Curtea de Apel Chișinău îl obligă pe condamnat să achite 28 de mii 500 de lei pentru cheltuielile judiciare. Decizia este cu drept de atac.

Potrivit procurorilor, individul era consăteanul victimei, iar acasă îl așteaptă soția și un copil minor.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Bărbatul din Râbnița, dispărut acum 10 zile, a fost găsit mort, în Râul Nistru

Tragedie la Râbnița. Bărbatul de 34 de ani, dat dispărut în data de 11 mai, a fost găsit mort, în Nistru.

Cadavrul victimei a fost depistat în dimineața de 21 mai, de către scafandrierii care efectuau lucrări de căutare a bărbatului. Potrivit milițienilor din regiune, pe corpul victimei nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Amintim că bărbatul a fost văzut ultima dată în data de 11 mai, pe malul râului Nistru. Acesta ar fi traversat râul print-un loc accesibil și ar fi ajuns pe celălalt mal.

Acum, milițienii din stânga Nistrului urmează să stabilească circumstanțele exacte în care a decedat bărbatul de 34 de ani. 

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ O navă sub pavilionul RM a transportat rachete anti-tanc şi anti-aeriene din Turcia în Libia, în ciuda embargoului ONU

O navă sub pavilion moldovenesc a transportat o cantitate impunătoare de armament, printre care rachete anti-tanc şi anti-aeriene, în portul Tripoli din Libia.

Se întâmplă în ciuda unui embargo, impus aceste țări de ONU, privind transportarea armelor. Încărcătura, inclusiv zeci de transportatoare blindate de ultimă generaţie, au fost livrate de Turica, iar navei moldoveneşti i s-a suspendat dreptul de navigație.

Livrarea blindatelor şi armamentului turcesc a avut loc duminică. Transportul a fost asigurat de nava sub pavilion moldovenesc, „Amazon”, care s-a pornit din portul turcesc Samsun.

Aceasta este înregistrată oficial în portul Giurgiuleşti din Republica Moldova, dar este gestionată de un armator din Turcia.

Echipamentul militar include rachete anti-aeriene Stinger, rachete antitanc, lansatoare de rachete și o cantitate impunătoare de muniție.

Beneficiarul ajutorului militar sunt forțele coaliției de guvernământ din Libia cu sediul la Tripoli, care se află de câteva luni sub asediul forţelor mareșalului Khalifa Haftar.

În anul 2011, după răsturnarea regimului lui Gaddafi, Organizaţia Naţiunilor Unite a impus asupra Libiei un embargou asupra transportării armelor, pentru a pune capăt războiului între două grupări rivale.

Agenţia Navală a Republicii Moldova a recunoscut incidentul cu transportarea ilegală a armelor şi a anunţat că navei „Amazon” i-a fost suspendat dreptul de navigație sub Pavilionul Republicii Moldova.

tv8.md

Citește mai departe

topul săptămânii