Rețele de socializare

Rutiere

/VIDEO/ Un șofer, filmat când e călcat pe picioare de mașina ANTA

Până la bal, la…spital. Un șofer, pornit cu prietenii la o nuntă, a fost călcat peste picioare de mașina ANTA.

Incidentul a avut loc pe 16 noiembrie, pe traseul Chișinău – Leușeni.

Câțiva prieteni, aflați într-un Mercedes Sprinter, s-au pornit la o nuntă la Dubăsari, însă pe traseu au fost opriți de inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), transmite Știri.md.

Șoferul a declarat că inspectorii l-au acuzat că transportă ilegal pasageri, deși bărbatul a spus că merge la o nuntă din Dubăsari cu niște prieteni.

Din spusele martorilor, inspectorii ANTA ar fi scos plăcuțele de înmatriculare a microbuzului și au luat și pașaportul tehnic.

La cerința șoferului de a i se motiva pentru ce i s-au luat, inspectorii ANTA au declarat că acesta transportă ilicit pasagerii.

Ulterior, inspectorii au urcat în mașină, după care l-au călcat pe picioare pe șoferul rămas lângă mașina ANTA.

Din imaginile expediate în adresa redacției Știri.md, se vede momentul în care mașina trece peste picioarele bărbatului, după care inspectorii stau liniștiți în mașină, fără a-i acorda ajutorul necesar.

După acest incident, șoferul a chemat poliția și ambulanța la fața locului, însă cei de la ANTA au plecat, fără a aștepta organele de drept.

Șoferul s-a ales cu o inflamație la picior, iar medicii de la ambulanță i-au injectat unele medicamente.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că acest caz este înregistrat la IP Hâncești, însă, deocamdată, nu a avut loc audierea martorilor.

Precizăm că, conform RCR, părăsirea de către vinovat a locului în care s-a produs accidentul rutier, dacă fapta nu constituie infracțiune, se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Deocamdată, Agenția Națională Transport Auto nu a venit cu nicio reacție în acest caz.

stiri.md

Rutiere

/VIDEO/ Tânăr beat și fără permis de conducere, reținut de agenții de patrulare

În seara de 9 decembrie, inspectorii de patrulare fiind implicați la menținerea siguranței traficului rutier, pe strada Burebista din sectorul Botanica al capitalei, au observat un automobil de model „Ford Transit” care se deplasa haotic.

La semnalul inspectorilor de oprire a autoturismului, șoferul intenționat a ignorat somația și a continuat deplasarea cu viteză, îndreptându-se spre ieșirea din oraș, motiv pentru care angajații INP au început urmărirea acestuia. La scurt timp, conducătorul a fost stopat în orașul Anenii-Noi cu ajutorul unui alt echipaj de patrulare.

În urma verificărilor efectuate, agenții de patrulare au constat că tânărul în vârstă de 18 ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, fiind supus testului alcoolscopic s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru acțiunile sale, tânărul riscă să fie tras la răspundere conform legislației în vigoare.

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ Accident rutier în care au decedat 2 persoane

La 9 decembrie, în jurul orei 05:10, la intersecția str.Ciuflea cu Bucureşti, s-a produs un accident rutier în care au decedat 2 persoane, iar 2 traumatizate. 

foto: facebook.com/Город без маршруток

La fața locului polițiștii au stabilit că în automobilul Honda se aflau 4 tineri cu vârstele de 20 ani şi 21 de ani, toți originari din r. Anenii Noi.

Șoferul de 20 de ani și pasagera de 21 de ani, au decedat pe loc, un alt pasager de 21 de ani în stare gravă a fost transportat la IMSP și internat în secția de reanimare, iar al 4 tânăr s-a ales cu leziuni neînsemnate.

Din cercetările efectuate la fața locului de polițiști conducătorul automobilului Honda fiind în stare de ebrietate se deplasa cu viteză excesivă, ulterior a pierdut controlul asupra volanului şi s-a tamponat în obstacol (pilon electric).

Pe cazul dat organul de urmărire penală a pornit un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citește mai departe

Rutiere

/VIDEO/ Un șofer în vârstă de 40 de ani a fost depistat în stare de ebrietate avansată la volan

În noaptea de 8 decembrie, ofițerii de patrulare aflându-se la menținerea circulației rutiere, pe o stradă din capitală, au stopat un automobil care se deplasa haotic.

În mașină se afla șoferul în vârstă de 40 de ani și un bărbat ca pasager de 51 de ani în stare de ebrietate avansată.

Angajații INP verificând actele au constatat că conducătorul auto, în urma a mai multor încălcări RCR a fost privat de dreptul de a conduce. Astfel, inspectorii de patrulare au adus la cunoștință șoferului că conform legislației, ei sunt obligați să-l înlăture de la volan, iar mașina va fi evacuată la o parcare cu plată.

Din această cauză, pasagerul a început să aibă un comportament agresiv și neadecvat față de polițiști. Fiindcă nu se subordona cerințelor legale, i-au fost aplicate catușele pasagerului și escortat la inspectoratul de poliție, unde a fost supus testului alcoolscopic, având 0,23 gm/l în aerul expirat.

La moment, atât conducătorul auto, cât și pasagerul sunt documentați conform legislației pentru infracțiunile comise.

Citește mai departe

topul săptămânii