Rețele de socializare

Sociale

Dragoste de nepot: Un minor din Sireți refuză să plece de la bunei, deși a fost înjunghiat

Minorul de 16 ani, din localitatea Sireți, raionul Strășeni, care la sfârșitul lunii octombrie a fost înjunghiat de bunelul său, după ce nu a vrut să-i aducă vin, refuză să plece din familia buneilor, dar și să scrie plângere pe numele acestuia.

Copilul de 16 ani se află sub tutela buneilor din partea mamei, după ce părinții săi au divorțat și locuiesc separat. La data de 27 octombrie, minorul a fost internat în Spitalul Raional cu o plagă taiată în regiunea abdomenului, provocată de bunelul său.

Oamenii legii au stabilit că în ziua cu pricina, minorul se uita la televizor, iar  bunelul i-a cerut nepotului să-i aducă alcool. Nepotul l-a refuzat, iar bunelul, fiind deja sub influența alcoolului, a luat de pe masă cuțitul de bucătărie și i-a aplicat o lovitură în regiunea abdomenului.

Solicitată telefonic, Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Strășeni, a declarat pentru Deschide.MD că victima continuă să locuiască cu buneii și refuză să-i părăsească, chiar dacă s-a luat decizia ca acesta să meargă să locuiască în familia mamei sale.

„Familia în care a avut loc cazul nu a fost în vizorul oamenilor legii, iar alte acte de violență în familie anterior nu au fost înregistrate. Copilul continuă să locuiască cu buneii și refuză categoric să plece cu traiul în familia mamei. Cazul se monitorizează în continuare de inspectoratul de Poliție Strășeni”, a precizat Vicol.

Pe numele bărbatului a fost pornit o cauză penală, iar dacă vinovăția sa va fi dovedită, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 15 ani, însă copilul refuză să facă declarații împotriva acestuia.

Oamenii din localitate susțin că bărbatul care l-a înjunghiat pe minor nu ar fi rudă de sânge cu minorul, ci este concubinul bunicii acestuia.

deschide.md

Sociale

/FOTO/ Bărbat rămas pe drumuri, după ce i-a ars casa. Acesta cere ajutorul oamenilor.

Un bărbat din Ungheni a rămas pe drumuri, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări, iar soția lui a murit în incendiu.

Soţul bătrânei de 73 de ani, arsă de vie în propria casă din satul Sineşti, raionul Ungheni, a rămas pe drumuri, iar acum se adăposteşte temporar pe la rude. Incendiul a avut loc marţi, iar în locuinţă, pe lângă soţul victimei, ţintuită la pat, mai era o nepoată şi o femeie care îngrijea de bătrână.
Aceştia au reuşit să iasă, la timp, din vâlvătaie.

„Am ieşit repede din casă, o rămas baba şi am auzit baba că striga off, off.”

Răpus de durere, soţul victimei povesteşte că flăcările au pornit din camera în care se afla nepoata lor, de 12 ani, şi femeia care îngrijea de soţia sa.
Incendiul a mistuit toată locuinţa, iar bătrânul a rămas fără acoperiş deasupra capului. Bărbatul va sta deocamdată la fratele său. Orice mic ajutor este binevenit pentru a cumpara sau renova locuința. Vă rugăm din suflet să fim alături de el.

Citește mai departe

Sociale

Doi copii, la spital după ce au băut dintr-o sticlă cu înălbitor de rufe

Doi copii au ajuns la spital după ce au băut dintr-o sticlă cu înălbitor de rufe.

Cazul a avut loc la 20 aprilie curent, în orașul Dnestrovsc din regiunea transnistreană, transmite Știri.md.

Potrivit presei din regiune, mama copiilor de doi ani și respectiv un an a fost distrasă doar pentru câteva minute pentru a lua lucrurile din mașina de spălat.

Când a revenit, minorii deja băuseră lichidul.

Femeia a sunat imediat la ambulanță, iar micuții au fost transportați la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău.

Pe moment, viața copiilor este în afara oricărui pericol.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Gruparea BORMAN. Unul din membri, condamnat pentru că a scos ilegal 10.000 euro din RM

20 de ani de pușcărie pentru unul dintre membrii grupării Borman. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău l-au condamant tânărul de 28 de ani, după ce l-au recunoscut vinovat pentru contrabandă cu bani și droguri.

Potrivit procurorilor de la PCCOCS, condamnatul, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani din Republic Moldova și le organiza deplasări în Spania, de unde procurau hașiș de la alți membrii ai grupării. Astfel, în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă din Republica Moldova o sută de mii de euro.

Din acești ani a cumpărat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș din Spania, iar ulterior a transportat drogruile în Rusia. Aceștia au reușit să vândă o parte din droguri în Rusia, iar 46 de kg jumătate de hașiș a fost depistată și ridicată de către polițiștii din Rusia,  transportatorii fiind condamnați tot acolo. Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală BORMAN, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în împreună cu polițiștii idn Spania și Rusia. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației BORMAN, la 20 ani de pușcărie.

Totodată, au dispus încasarea în folosul statului a circa 1.800.000 de lei, echivalentul banilor scoși prin contrabandă din RM.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii