Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Contrabandă demascată: Vezi unde mai sunt ascunse țigările din RM:

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul unor misiuni specifice, au descoperit și confiscat bunuri de contrabandă în valoare de peste 12.520 lei.

Publicat

În data de 22 noiembrie a.c., pe timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași au oprit pentru control, pe D.N. 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, județul Galați, un autoturism marca Fiat Stilo, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român Iulian P., în vârstă de 19 de ani, domiciliat pe raza județului Galați.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, colegii noștri au descoperit în portbagajul autoturismului, ascunse în ambalaje de prăjituri, ţigarete diferite mărci, de provenienţă R.Moldova şi Duty Free.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector, pe timpul desfășurării misiunii specifice, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, județul Galați, la intersecția DN 24D cu DJ 253, un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetățeanul român Ovidiu T., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza județului Iași.


În urma unui control amănunțit efectuat asupra autoturismului, colegii noștri au descoperit în portbagaj, 22 de sticle cu băuturi alcoolice, 49 de cutii și 55 de folii de tutun de fumat.

În ambele cazuri, conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor descoperite, în valoare totală de 7.623 de lei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 22 noiembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățenii români F.C. şi M.D., în vârstă de 61, respectiv 33 de ani, conducând fiecare câte un autoturism înmatriculat în România.


Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor şi a celor două mijloace de transport, ocazie cu care echipele comune au descoperit, ascunsă pe corpul lui F.C.  şi într-un loc  special amenajat sub bancheta autoturismului condus de M.D. (creat prin dublarea peretelui caroseriei în zona de sub banchetă), cantitatea de 7.600 de țigarete, diferite mărci, de provenienţă R.Moldova şi Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare totală de 4.898 lei, şi a autoturismului condus de M.D., în valoare totală de 16.325 lei,  în vederea confiscării, iar F.C. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Deoarece M.D. a mai fost depistat în luna aprilie a acestui an încercând să introducă ilegal ţigarete de contrabandă, în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă.


Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Ar fi comandat asasinarea fostului soț. O femeie din Cahul oferea 20.000 de euro ca bărbatul cărui îi jurase cândva iubire „să nu mai fie”

Ar fi comandat asasinarea fostului soț. O femeie de 50 de ani din Cahul riscă ani grei de pușcărie pentru că a încercat să organizeze un omor.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, la început de aprilie, suspecta  a început să caute prin diverse metode un executor al planului ei, oferind în schimb 20.000 de euro.

La începutul acestei săptămâni, ea ar fi găsit un asasin, însă, femeia nu știa că de fapt, a dat peste un agent sub acoperire. Conform planului, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop femeia  a transmis executorului un recipient cu substanță toxică.

Totodată, ea l-a informat pe agent privind ora, numărul de înmatriculare al mașinii și itinerarul cu șanse maxime de asasinare a fostului soț.


Pentru ca femeia să nu-și dea seama că este „ajutată” de fapt de un polițist sub acoperire, a fost înscenată moartea fostului soț, iar femeia a fost reținută în flagrant în momentul când transmitea banii executorului.

Bănuita este reținută pe un termen de 72 de ani, iar la ea acasă au fost efectuate percheziții, de unde au fost ridicate înscrisuri de ciornă, bani folosiți la pregătirea omorului, precum și telefoane mobile cu probe ale comiterii infracțiunii. Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS au cerut judecătoriei Ciocana arestul preventiv al bănuitei.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii