Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Cognac vândut minorilor după 22.00

Un agent economic riscă să fie amendat pentru că în magazinul său vânzătoarea vinde alcool minorilor, după ora 22.00, fără a elibera bonul fiscal.

Un astfel de caz a fost surprins de polițiștii care au venit să verifice alimentara situată pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al capitalei. Forțele de ordine au intrat în magazin, imediat după ce o minoră de 16 ani a cumpărat o sticlă de Cognac.

DIALOG ÎNTRE POLIȚIȘTI ȘI VÂNZĂTOARE:

– Cazuri de acestea nu ați mai avut?

– Nu am mai avut cazuri. Eu, în orice caz, nu am avut niciodată așa cazuri. Mai ales că știu precis că în fiecare seară sunt controale. Eu am fost avertizată că în fiecare seară.

– Știți că sunt controale și ați continuat să comercializați.

– Pur și simplu, m-am uitat că e o domnișoară.

Pentru gestul angajatei sale, agentul economic care administrează magazinul riscă amendă de până la cinci mii de lei. Tot în sectorul Buiucani, polițiștii au fost nevoiți să-l rețină pe un bărbat beat care avea un comportament neadecvat. Când i-a văzut pe polițiști, acesta a încercat să fugă, însă nu i-a reușit.

Bărbatul a fost dus la inspectorat unde a fost audiat de polițiști. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din Chișinău s-a ales cu un proces verbal.

Poliția Capitalei anunță că verificările nocturne în barurile, cafenelele, cluburile şi magazinele alimentare cu regim prelungit vor continua.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Un chiriaș datornic s-a răzbunat crunt

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împinsă de către un tânăr pe scările unui bloc de locuit. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-ar fi produs pe 2 ianuarie, pe strada Lev Tolstoi din sectorul Centru al capitalei, scrie realitatea.md. Imaginile care surprind momentul în care victima de 40 de ani este împinsă și cade la capătul scărilor, au ajuns însă virale abia zilele acestea, după ce chiar victima le-a postat pe internet.

Femeia ar fi depus plângere la poliție abia pe 4 ianuarie. Potrivit oamenilor legii victima îl cunoștea pe cel care a împins-o pe scări. Aceasta îi dădea în chirie apartamentul pe care îl deține. Se pare că individul, în vârstă de 27 de ani, nu își plătise de ceva vreme chiria, iar între cei doi s-ar fi iscat un conflict.

Potrivit poliției, tânărul se află în libertate. În funcție de rezultatele expertizei medico-legale care va arăta gradul de severitate al leziunilor cu care s-a ales victima, se va stabili cum va fi pedepsit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânărul care a tras în polițiști, în arest

Tânărul din Slobozia Mare, care a împușcat de două ori în direcția polițiștilor de frontieră, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspectul se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a ieșit recent din detenție unde și-a ispășit pedeapsa pentru furt. Mai mult, forțele de ordine au constatat că arma de vânătoare, din care a tras tânărul, ar fi fost furată de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. Amintim că pe 13 februarie, polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Brânza au observat o persoană cu arma în spate, în zona de frontieră.

Când ar fi încercat să-l ajungă din urmă, bărbatul a tras două focuri în direcția polițiștilor, dar din fericire aceștia n-au fost răniți. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Mai mult, s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate.

Etilotestul la care a fost supus suspectul a arătat 0,18 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost pornit dosar penal, iar dacă instanța îl va declara vinovat, riscă până la 8 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ars de vii în subsolul casei

Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei. Flăcările au izbucnit în subsolul unui bloc de locuit din strada Braniștii, în seara de 14 februarie, în jurul orei 17.00.

Apelul la 112 a fost făcut de către un locatar care a simțit un fum dens. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție ale pompierilor. Angajații IGSU au stabilit că ardeau lucruri învechite, dar și gunoi. Salvatorii au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În timp ce stingeau flăcările, pompierii au găsit cadavrele a doi bărbați.

Deocamdată nu se cunoaște cine sunt, identitatea acestora urmează să fie stabilită. Totodată, specialiștii IGSU urmează să stabilească și circumstanțele producerii incendiului.

Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 17 situații de risc.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii