Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Afacere cu haine de la piața „KM-7”

Șapte persoane au fost reținute suspectate de contrabandă cu mărfuri de peste 3,5 milioane de lei. Bărbații sunt suspectați că procurau mărfuri de la piața ”KM7” din orașul Odessa și le aduceau în țară prin regiunea transnistreană.

Reținerile au avut loc după ce timp de trei luni, angajații Serviciului Vamal împreună cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au făcut cercetări și au reușit să stabilească metodele prin care suspecții aduceau marfa în țară.

Astfel, în seara de 13 noiembrie, pe traseul Anenii Noi-Chișinău au fost stopate cinci mașini. În două autoturisme au fost găsite colete cu haine și încălțăminte, care ar fi fost introduse prin contrabandă. Potrivit organelor de forță, celelalte trei mașini erau folosite pentru a monitoriza traseul,dar și pentru a semnala eventuale filtre de control. În rezultat au fost reținuți cinci bărbați. Operațiunea a continuat cu percheziții în 17 locații.

Organele de cercetare au descins, atât la domiciliile suspecților, cât și în mai multe magazine din orașele Chișinău, Bălți și Căușeni. În rezultatul perchezițiilor, s-au depistat loturi mari de încălțăminte, monitoare, camere video auto, sisteme de navigație auto, fără acte de proveniență.

Descinderile s-au soldat cu reținerea altor două persoane, care ar fi avut rolul de a intermediari. Operațiunea a avut loc cu suportul ofițerilor de la ”Fulger”. Valoarea mărfurilor depistate depășește 3,5 milioane lei. Cercetările continuă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții care sunt reținuți pentru 72 de ore, riscă până la 10 ani de detenție.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Cruzime fără margini, la Cimișlia

Caz șocant la Cimișlia.  Un tânăr din Cicur-Mingir a fost snopit în bătaie de amicii săi. Atenție, urmează imagini care pot afecta emoțional.

Pe internet au apărut imagini video în care se vede cum băiat de 19 ani este plin de sânge și abia se ține pe picioare după ce ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele. Poliția s-a autosesizat după ce pe internet au apărut imaginile video. În imaginile se vede că un grup de minori și tineri se contrează cine a tras și cine nu în băiatul de 19 ani.

Incidentul a avut loc în seara de14 martie, în jurul orei 23.00. Potrivit, oamenilor legii, tânărul de 19 ani din localitatea Cicur-Mingir, aflându-se în ospeție la un amic, de 15 ani, împreună cu alți doi minori, de 15 și 16 ar fi băut împreună băuturi alcoolice. La un moment dat între victimă și unul dintre prieteni, s-ar fi iscat un conflict care a degenerat în bătaie, unde s-au implicat și ceilalți tineri.

MARIANA BEȚIVU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI:

În acest sens, victima a scris o cerere la Poliție. Suspecții au fost audiați, iar victima a fost îndreptată la expertiza medico legală. Conform actului de examinare medico-legală, victimei i-au fost pricinuite leziuni corporale precum echimoze și excoriații multiple pe față și spate care se califică ca leziuni corporale ușoare. 

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru a examina toate circumstanțele cazului.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Descinderi la Vamă

Percheziţii în mai multe posturi vamale. CNA şi procurorii au descins la posturile vamale Sculeni (Ungheni) şi la sediul central al Serviciului vamal.

imagine simbol
Contactată telefonic, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi  a confirmat că, în prezent, se fac acţiuni de urmărire penală în mai multe dosare de corupţie.
La această oră, sunt deja șase persoane reţinute, printre care un şef de la Serviciul vamal, trei inspectori din cadrul postului vamal Sculeni și doi intermediari.

Cu mai multe detalii revenim după finalizarea operațiunii…

echipa.md

 

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Proteste la vama Leușeni

Proteste în plină noapte, la postul vamal Leușeni. Mai mulți transportatori au blocat punctul de intrare în Republica Moldova. Asta după ce, angajații ANTA, împreună cu polițiștii de frontieră și angajații Fiscului au organizat, în data de 17 martie, mai multe verificări în punctele vamale din țară.

Un internaut a făcut o postare pe internet în care a relatat că, în jurul orei 03.00 noaptea, mai mulți transportatori au protestat la vama Leușeni. Potrivit lui, în așa mod, șoferii s-au răzbunat pe faptul că le-au fost scoase plăcuțele de înmatriculare, după părerea lor, fără motiv. Pe de altă parte, responsabilii de la poliția de frontieră au declarat că transporatatorii au fost sancționați pentru că ar fi încălcat regulile de transport de călători sau mărfuri.

Potrivit forțelor de ordine, în total, în urma verificărilor la posturile vamale Sculeni, Leușeni și Costești – 17 șoferi au fost amendați cu până la 12 mii 500 de lei.

Totodată, le-au fost ridicate plăcuțele de de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii