Rottweilerul era în stradă fără stăpân şi fără botniță. Polițistul a intervenit imediat, după ce patrupedul a atacat cinci trecători și l-a împușcat cu pistolul din dotare de model PM.

În urma incidentului, patru adolescenți de 12, 14,15 și respectiv 16 ani, dar și o femeie în vârstă de 62 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că patrupedul a fost observat fără supraveghere și fără botniță, în timp ce se repezea la trecători.


„Au fost întreprinse măsuri pentru a fi îndepărtați trecătorii din zonă, totodată fiind solicitat de urgență și serviciul ANSA. Polițistul a aplicat arma din dotare efectuând o împușcătură asupra animalului. Ulterior a fost stabilit stăpânul patrupedului, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 62 de ani, originar din Strășeni. În urma incidentului, la spital au ajuns cinci persoane ditnre care patru minori, după cum urmează: un băiat de 12 ani mușcat de coapsastângă, două fete de 14 și respectiv 26 ani, mușcate de gamba dreaptă, un băiat de 15 ani mușcat de antibrațul drept, dar și o femei în vârstă de 62 de ani mușcată de fese. Toate victimile se află în stare stabilă și primesc tratament ambulator, aflându-se în afara oricărui pericol”, a precizat Bețivu.

Cazul este investigat de către polițiștii de la Strășeni, pentru a stabili toate circumstanțele.

deschide.md