Rețele de socializare

Diaspora

Accident din Ucraina a luat viața unui compatriot

Accidentul fatal a avut loc la data 11 noiembrie, în apropierea satului Pșenicinoie, Raionul Saratsk, Ucraina.

Grupul operativ-investigare pentru accidente rutiere a stabilit în prealabil, că șoferul unei mașini VAZ cu semne evidente de intoxicație cu alcool, a pierdut controlul ghidajului autoturismului, a condus la marginea drumului și sa izbit  într-un copac.

În consecință, pasagerul în vârstă de 27 de ani, originar din Republica Moldova, în urma traumelor primite a murit la fața locului.

Șoferul este cercetat penal și riscă închisoare conform Codului Penal al Ucrainei.


Ancheta continuă.


Diaspora

RUSIA: Un moldovean de 35 de ani a murit după ce a căzut de la etajul trei al camerei de cămin unde locuia.

Un moldovean de 35 de ani a murit după ce a căzut de a căzut de la etajul trei al unui cămin. Tragedia s-a produs în prima jumătate a zilei de 19 iulie, în jurul orei 11.00,într-un sat din Sankt-Petersburg, Rusia. 

Presa din Rusia scrie că bărbatul locuia într-o odaie a căminului cu o femeie de 56 de ani, la fel din RM. Acesta ar fi căzut de la etajul trei, de la o înălțime de aproximativ 10 m.

Impactul cu solul a fost fatal pentru moldoveanul de 35 de ani. Deocamdată nu este clar cum s-a produs tragedia. În acel moment, acasă nu ea nimeni, cu excepția victimei.

Poliția din Rusia investighează cazul.

echipa.mdCitește mai departe

Diaspora

Cetățean moldovean, identificat la Braşov și obligat să părăsească țara

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat un bărbat, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Totul a ieşit la iveală joi după ce polițiștii Serviciului pentru Imigrări Brașov au făcut o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate și șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență. Atunci, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat, cetățean al Republicii Moldova, cu vârsta de 51 ani, cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare , prin care este obligat să părăsească România, în termen de 15 zile.


Totodată, străinul a fost sancționat sancționat și cu amendă contravențională în valoare de 400 lei.

brasovmetropolitan.ro


Citește mai departe

Diaspora

ITALIA: Un moldovean va sta în pușcărie pentru că a urcat BĂUT la volan și a ucis un om în trafic

Un moldovean, stabilit în Italia a fost condamnat la trei ani și opt luni de pușcărie, pentru că, find în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier cu urmări fatale.

Moldoveanul și-a aflat sentința în data de 18 iulie. Presa din Italia scrie că tragedia s-a  produs în data de 11 februarie 2017. Victima se deplasa pe o stradă din orașul Trento. Acesta avea la bordul mașinii pe fiica sa minoră de 12 ani și pe o prietenă a acesteia. La un moment dat, moldoveanul, care a urcat băut la volan, ar fi pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și a tamponat mașina ce-i venea din față.

Impactul a fost atât de puternic, încât mașina accidentată a luat foc, iar italianul de la volanul autoturismului nu a mai putut să coboare din mașină și a ars de viu. Cele două minore au fost salvate, ca prin minune, de pompieri.

Testul la alcool a arătat 1,78 mg/l de alcool în aerul expirat de moldoveanul care ar fi produs cumplitul accident rutier.


Acum moldoveanul urmează să-și petreacă următorii trei ani și opt luni într-o pușcărie din Italia.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii