Rețele de socializare

Diaspora

SCLAVI ÎN POLONIA: Moldoveni impuși să muncească pe șantiere.

Peste 500 de persoane, printre care și moldoveni, au fost luate în sclavie și obligate să lucreze pe mai multe șantiere de construcție din Polonia și Suedia.

Un polonez de 42 de ani, și două complice ale acestuia, au fost reținuți de polițiştii din Polonia, suspectați de exploatarea prin muncă a 540 de persoane din RM, Ucraina, Polonia, Belarus și Georgia.

Aceștia luau oameni la muncă, le luau actele și nu le achitau salariile sau le dădeau doar niște sume neînsemnate de bani.

Când muncitorii cereau bani de la angajatori, aceștia erau bătuți și umiliți sau amenințați cu expulzarea din țară.

Cele două femei, dar și bărbatul, suspectați de exploatare prin muncă, au fost reținuți și riscă ani grei de pușcărie.  

echipa.md

Diaspora

Un moldovean de 25 de ani a fost prins în Italia, cu 1,3 kg de substanță explozibilă în mașină

Un moldovean de 25 de ani a fost prins în trafic, în Italia, cu 1,3 kg de explozibil în mașină. Totul s-a întâmplat în data de 24 martie, în zona Borghesiana din orașul Roma.

Presa din Italia scrie că suspectul se deplasa cu mașina sa pe una dintre străzi, iar când ar fi observat mașinile de polițiști, și-ar fi schimbat brusc direcția de deplasare. Astfel, acesta le-a dat de bănuit oamenilor legii, care s-au luat după el. Acesta a fost blocat de mai multe mașini de poliție, și a fost nevoit să oprească.

În autoturism, forțele de ordine au depistat 1,3 kg de praf de culoare albă, care se folosește la confecționarea manuală a obiectelor explozive. Prin urmare, polițiștii au descins și acasă la moldovean, însă nu au găsit nimic suspect.

Acum suspectul moldovean, în vârstă de 25 de ani, care anterior a mai ajuns pe mâna poliției din Italia pentru mai multe furturi, a fost reținut. Acesta este cercetat penal pentru păstrarea ilegală a substanței explozive, dar și pentru încercarea de a se eschiva de poliție. 

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

Moldovean, găsit de poliția din Italia, după ce a postat o poză pe Facebook. Bărbatul va plăti 39 de amenzi, în sumă de peste 6 000 de euro.

Un moldovean a fost găsit de poliția din Italia după ce acesta a postat o poză Facebook. Acesta era căutat pentru 39 de încălcări ale regulilor de circulație, în special pentru depășirea limitei de viteză.

Este vorba despre un moldoveand e 34 de ani, care timp de șase luni, ar fi fost surprins de 39 de ori cum încalcă regimul de viteză, pe străzile din orașul Vincenza, Italia.

Bărbatul este proprietarul unui Mercedess. Acesta este titularul unei firme cu sediul în Republica Cehă.

Poliția nu putea da de bărbat pentru a-i da facturile pentru amenzile pe carele avea. Deoarece el nu locuia la adresa unde își are reședința. La începutul lunii martie, moldoveanul a postat o fotografie pe Facebook.

Ghinionul acestuia a fost ca fotografia lui să fie văzută de un agent de patrulare. Acesta l-a recunoscut, a stabilit locul unde se află și i-a înmânat toate cele 39 de facturi, cu amenzi în sumă de 6.250 de euro. 

echipa.md

Citește mai departe

Diaspora

Moldovean suspectat de viol în Ucraina. Și-ar fi violat, timp de 7 ani propria nepoată. Totul a început când victima avea 13 ani.

Un bărbat in RM este suspectat că și-ar fi violat timp de șapte ani propria nepoată. Totul a început când victima avea 13 ani.

O tânără de 20 de ani, originară din Kiev s-a adresat la poliție și a declarat că timp de șapte ani a fost violată de unchiul său, originar din Republica Moldova. Potrivit OBOZREVATEL, tânăra ar fi fost agresată sexual pentru prima dată la vârsta de 13 ani. În tot acest timp, bărbatul ar fi impus-o să întrețină cu el relații sexuale.

Tânăra le-ar mai fi povestit oamenilor legii că ea locuiește cu agresorul său sub același acoperiș. Cu ei mai locuiesc și mama și mătușa ei.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani este cercetat de către autoritățile din Ucraina, suspectat de viol. 

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii