Rețele de socializare

Sociale

Pe parcursul ultimei săptămâni s-au înregistrat un număr de 29 intoxicații cu medicamente

Pe parcursul ultimei săptămâni, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat un număr de 29 intoxicații cu medicamente, dintre care 21 în rândul maturilor și 8 în rândul copiilor, vârstele pacienților fiind cuprinse între 2 și 70 de ani.

Intoxicațiile cu medicamente apar datorită depășirii dozei recomandate sau asocierii cu alte medicamente.

Simptomatologia diferă în funcție de substanțele conținute de preparatul medicamentos. Semnele generale de intoxicație includ slăbiciune generală, cefalee, grețuri, vomă, transpirație excesivă, stare de somnolență.

O conduită preventivă în care toate medicamentele se vor păstra într-un dulap încuiat, la care micuții să nu aibă acces, va reduce la minim incidența cazurilor de intoxicație cu medicamente la copii, dat fiind că acestea se produc de cele mai multe ori în mod accidental.

Nu așteptați să apară simptomele. La cea mai mică suspecție de intoxicație, apelați imediat la ajutor medical calificat.

La sosirea echipajului medical, anunțați despre suspecția de intoxicație, dacă este cunoscut, indicați ce preparate medicamentoase sau alte substanțe ați folosit, în ce cantitate și aproximativ care a fost ora ingestiei, pentru a ajuta medicii să stabilească diagnosticul și să aplice tratamentul corespunzător.

Sociale

O tânără de 31 de ani s-a înjunghiat cu un cuțit în fața rudelor și a prietenilor. Victima a murit până la sosirea medicilor.

O petrecere în familie s-a transformat într-o tragedie. O tânără de 31 de ani s-a înjunghiat cu un cuțit în fața rudelor și a prietenilor. Victima a murit până la sosirea medicilor.

La 24 martie 2019, în jurul orei 22:30, în Serviciul de Gardă al IP Hîncești a parvenit apelul telefonic, precum că într-o gospodărie din raionul Hîncești a fost depistat cadavrul unei femei în vârstă de 31 ani.

La fața locului s-au deplasat membrii grupei operative și de urmărire penală, medicul-legist pentru a documenta cazul.
Pe suprafața corpului, medicul legist a depistat o plagă de cuțit în regiunea toracică.

Din spusele martorilor, în ziua de 24 martie, femeia, împreună cu rudele sale și cu câțiva prieteni au servit alcool. Victima fiind în stare de ebrietate după un conflict verbal cu rudele, în scop de suicid s-a lovit cu un cuțit de bucătărie. Femeia a decedat pînă la sosirea ambulanței.
Cadavrul a fost îndreptat spre examinarea medico-legală în vederea stabilirii cauzei decesului.

Inspectoratul de Poliție Hîncești întreprinde acțiunile de constatare prevăzute de art. 273, 274 Cod de Procedură Penală al Republicii Moldova.

Citește mai departe

Sociale

ORHEI: Doi tineri riscă șapte ani de pușcărie, suspectați că au furat 60.000 de lei

Doi tineri cu vârsta de 25 de ani, originari din Orhei, au fost reținuți de polițiștii după ce au sustras 60 000 lei dintr-un automobil de serviciu. Vehiculul aparținea unei întreprinderi de prestarea a serviciilor de livrare a mărfii în mai multe magazine din țară.

Unul dintre suspecți este un fost angajat care a lucrat în funcție de șofer-expeditor. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat la 5 martie, în jurul orei 12.30. Suspecții ar fi urmărit automobilul din satul Condrița până Malcoci, raionul Ialoveni.

În nomentul când șoferul a coborât din automobil și a intrat într-un magazin, fără a o încuia ușa, aceștia ar fi luat din mașină banii colectați de la magazine. Suspecții au fost identificați și reținuți pentru 72 de ore.

Polițiștii au reușit să recupereze o parte din banii furați, cealaltă fiind cheltuită de suspecți. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 7 ani de pușcărie.

echipa.md

 

 

 

 

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ O femeie care se deplasa în baston, refuzată de șoferul unui microbuz din capitală

O femeie care se sprijinea într-un baston a fost refuzată de șoferul unui microbuz din capitală.

Din imginile video făcute publice pe o rețea de socializare se vede cum aceasta se deplasează cu greutate spre ușa microbuzului.

După câteva secunde de așteptare, șoferul a pornit autovehiculul și a plecat, lăsând-o pe femeie în strada.

jurnal.md

Citește mai departe

topul săptămânii