Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Copii abuzați la grădinița nr. 185

Copiii care frecventează grădinița NR.185 din sectorul Buiucani al capitalei ar fi abuzați fizic și verbal. Descoperirea a ieșit la iveală de către o femeie, mama unei fetițe de doar 3 ani, care frecventa instituție de învățământ.

Mihaela Madan a decis să ascundă un dispozitiv special în hăinuța fetiței sale pentru a afla ce se întâmplă de fapt, dincolo de ușa grădiniței. Mămica fetiței a reușit să înregistreze audio două educatoare în timp ce strigă și chiar îi lovesc pe micuți. Dovezile audio le-a atașat pe pagina sa de socializare. Înregistrările au fost făcute săptămâna aceasta, timp de trei zile.

-Unde e locul tău. Repede pe scăunel, unde-i locul tău? Și dacă nu ești cuminte – așa o câstigi azi! -Tu deja pe mine m-ai săturat, tu ești obraznic! Aici stai! De te miști de aici o primești.

La un moment dat, un copil începe să plângă, ceea ce pare să o enerveze și mai mult pe angajata grădiniței.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

 – Gura închisă.

– Unde e mama?

 – Închide gura! Alintăturilor.

Cuvintele de insultă continuă când un copil e rugat să aducă o cană din bucătărie.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

-Adă cana de la bucătărie mai repede, mai repede, debilo, adă cana, că dacă vin la tine te înec.

Într-o altă înregistrare lucrătorii grădiniței discută în prezența micuților despre părinții copiilor care frecventează grădinița 185.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

 – Niște râsuri și cozi de câine!
 – O să vrea să se așeze, bine, nu, nu. Stai în mă-ta acolo pe scaun.
 – Dacă mai batem și noi copiii, nu știu. Toți proștii și toți neîmpliniții, toți proștii și toți debilii. Îi fac subtonic.

 – Corect cum a zis Nicu, pute din urma ei, dar ea încă mai caută.

După ce s-au plâns pe părinți, angajatele au continuat să înjoseacă copiii, amenințându-i.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

Măi, îți închizi gura. Închide gura am zis! Dacă te mârnâi ai sa zbori cu racheta! Gata. Nesimțiților! 

Direcția Generală Educație și Ministerul Educației s-au sesizat pe marginea acestui caz și a pornit o anchetă. Dădaca care se presupune că agresa copii de la grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei a demisionat.

După cele descoperite, Mihaela a decis să nu își mai ducă fetița la grădinița cu pricina.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Reținuți pentru migrație ilegală

O nouă operaţiune realizată de către procurorii și ofițerii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate în continuarea investigațiilor pe cazul celor 4 grupări criminale, reţinute la finele săptămânii trecute.

Astfel, la 19 aprilie curent a mai fost efectuată o etapă a operațiunii speciale, cu folosirea investigatorilor sub acoperire, în cadrul căreia a fost anihilată filiera infracţională, specializată în organizarea migrației ilegale şi trecerea ilegală a frontierei de stat către UE. De menţionat că, acest canal era gestionat de una din cele 4 grupări criminale, specializate în organizarea migrației ilegale, spălarea banilor, contrabandă cu mijloace financiare, falsificarea documentelor și trecerea ilegală a frontierei de stat, șantaj atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotarele țării.
Persoanele reţinute, cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 28 şi 36 ani, organizatori ai canalului migraţional, erau specializaţi în scoaterea ilegală din ţară a cetăţenilor străini fără ca aceştia să deţină acte de identitate, inclusiv a celor cu antecedente penale, prin traversarea râului Prut spre ţările UE. Pentru serviciile acordate aceştia au solicitat suma de 2250 dolari SUA

Ca urmare a descinderilor, suspecţii au fost reţinuţi în flagrant, în zona de frontieră, în momentul în care pregăteau transbordarea persoanelor, care de facto erau investigatori sub acoperire.
Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au fost depistate și ridicate echipamente speciale, dispozitive de vizualizare nocturnă şi de termoviziune, staţii radio de comunicare unilaterală, barca gonflabilă etc.

La demersul procurorului, pe numele celor 2 persoane reținute au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile.
În caz că vinovăția va fi demonstrată, suspecții riscă pedeapsă sub formă de închisoare de la 5 la 7 ani, conform art. 362/1 Organizarea migraţiei ilegale –Cod penal.

Investigațiile pe caz continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi a complicilor.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat un cvadrociclu de 8.000 de lei

Un tânăr de 20 de ani, din capitală, a fost reținut, suspectat că a furat un cvadrociclu. Polițiștii au fost alertați în dimineața de 10 aprilie, de către proprietar care a anunțat că din portbagajul automobilului i-a dispărut vehiculul, în valoare de 8 mii de lei.

Polițiștii au stabilit că suspectul a pătruns într-o parcare auto din strada Grigore Vieru, după ce a deteriorat lacătul de la portbagajul automobilului a luat cvadrociclu și a pelcat. Totul însă a fost susprins de camerele de supraveghere.

Ulterior, forțele de ordine au identificat și reținut suspectul, care a fost escortat la inspectorat pentru audieri. Tânărul și-ar fi recunoscut vina. Acesta a declarat că vehiculul l-a vândut.

Potrivit poliției, suspectul nu este la prima abatere, anterior ar mai fost judecat pentru furt. Acum, acesta iar este cercetat pentru furt, iar daca va fi găsit vinovat riscă o amendă de până la 67 de mii 500 de sau până la 4 ani de pușcărie.

Ofițerii de investigație încearcă să găsească cvadrociclul pentru a fi returant proprietarului.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Doi moldoveni, reținuți la granița din Ucraina, suspectați de contrabandă cu cărți

Doi moldoveni, de 24 și, respectiv, 27 de ani au fost reținuți în punctul de trecere a frontierei Hutor-Mihailovsc din Ucraina, suspectați de contrabandă cu cărți. 

Într-un comunicat al MAI din Ucraina este specificat că cei doi moldoveni erau pasageri în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău. Printre lucrurile lor personale, oamenii legii au depistat 360 de cătți diferite, pentru care moldovenii nu dețineau niciun act de proveniență.

În ambele cazuri, toată marfa de contrabandă a fost reținută – iar moldovenii vor fi sancționați conform legii din Ucraina. 

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii