Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Copii abuzați la grădinița nr. 185

Copiii care frecventează grădinița NR.185 din sectorul Buiucani al capitalei ar fi abuzați fizic și verbal. Descoperirea a ieșit la iveală de către o femeie, mama unei fetițe de doar 3 ani, care frecventa instituție de învățământ.

Mihaela Madan a decis să ascundă un dispozitiv special în hăinuța fetiței sale pentru a afla ce se întâmplă de fapt, dincolo de ușa grădiniței. Mămica fetiței a reușit să înregistreze audio două educatoare în timp ce strigă și chiar îi lovesc pe micuți. Dovezile audio le-a atașat pe pagina sa de socializare. Înregistrările au fost făcute săptămâna aceasta, timp de trei zile.

-Unde e locul tău. Repede pe scăunel, unde-i locul tău? Și dacă nu ești cuminte – așa o câstigi azi! -Tu deja pe mine m-ai săturat, tu ești obraznic! Aici stai! De te miști de aici o primești.

La un moment dat, un copil începe să plângă, ceea ce pare să o enerveze și mai mult pe angajata grădiniței.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

 – Gura închisă.

– Unde e mama?

 – Închide gura! Alintăturilor.

Cuvintele de insultă continuă când un copil e rugat să aducă o cană din bucătărie.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

-Adă cana de la bucătărie mai repede, mai repede, debilo, adă cana, că dacă vin la tine te înec.

Într-o altă înregistrare lucrătorii grădiniței discută în prezența micuților despre părinții copiilor care frecventează grădinița 185.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

 – Niște râsuri și cozi de câine!
 – O să vrea să se așeze, bine, nu, nu. Stai în mă-ta acolo pe scaun.
 – Dacă mai batem și noi copiii, nu știu. Toți proștii și toți neîmpliniții, toți proștii și toți debilii. Îi fac subtonic.

 – Corect cum a zis Nicu, pute din urma ei, dar ea încă mai caută.

După ce s-au plâns pe părinți, angajatele au continuat să înjoseacă copiii, amenințându-i.

ÎNREGISTRARE AUDIO:

Măi, îți închizi gura. Închide gura am zis! Dacă te mârnâi ai sa zbori cu racheta! Gata. Nesimțiților! 

Direcția Generală Educație și Ministerul Educației s-au sesizat pe marginea acestui caz și a pornit o anchetă. Dădaca care se presupune că agresa copii de la grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei a demisionat.

După cele descoperite, Mihaela a decis să nu își mai ducă fetița la grădinița cu pricina.

echipa.md

Sociale

Telenești: Un tânăr a băgat un bărbat în spital. L-a lovit cu toporul peste picioare.

Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost lovit de mai multe ori cu toporul peste genunchi de către un tânăr de 20 de ani. Incidentul a avut loc ieri, 17 ianuarie, în jurul orei 16:00, în localitatea Hereșeni, din raionul Telenești.Tânărul, împreună cu un alt bărbat, au venit în vizită la victimă, iar între ei s-a iscat un conflict. O vecină a chemat poliția.

Imagine simbol

Victima, un bărbat în vârstă de 54 de ani, se afla acasă, când în ospeție i-au venit doi consăteni în stare de ebrietatea, un bărbat de 48 de ani și un tânăr de 20 de ani. Gazda s-a luat la ceartă cu bărbatul de 48 de ani și i-a dat un pumn, iar în apărarea acestuia a sărit tânărul de 20 de ani, care a început a-l snopi în bătaie pe stăpânul casei.

Ulterior, acesta a găsit un topor sub patului bărbatului, cu care a lovit de mai multe ori gazda în regiunea genunchilor de la ambele picioare O vecină care a auzit gălăgie, a chemat poliția.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că în urma conflictului, victima a fost transportată la Spitalul raional Telenești cu 6 plăgi la ambele picioare.

„Poliția s-a deplasat la fața locului, unde l-a reținut pe bărbatul de 48 de ani. Tânărul de 20 de ani a fugit, însă în prezent se efectuează toate măsurile de rigoare pentru a stabili locul aflării acestuia. Pe faptul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului. De asemenea, în urma expertizei medico-legale, va fi stabilit ce pedeapsă vor primi agresorii”, a precizat Bețivu.

deschide.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Pieton bătut de un șofer în stradă

Trecerile pentru pietoni devin din ce în ce mai periculoase. Pietonii nu doar că riscă să fie tamponați de mașini, uneori, aceștia sunt atacați chiar de șoferi.

Este și cazul unui bărbat de 55 de ani din capitală care a fost bătut, chiar în mijlocul străzii de către un conducător auto. Incidentul a avut loc în data de 21 decembrie, în jurul orei 15:00, la intersecția bulevardului Dacia cu strada Cuza Vodă, din sectorul Botanica. Bărbatul atacat ne-a contactat și ne-a relatat cum, după părerea lui, s-a întâmplat totul. Victima ne-a expediat și imaginile video de la fața locului.

Potrivit bărbatului, conflictul între ei a început după ce victima i-a făcut observații șoferului, care a staționat chiar pe zebră. Din imagini se vede cum victima bagă mâna prin geam și îi dă o palmă peste față șoferului, iar asta se pare că l-a înfuriat pe conducătorul auto. Bărbatul a coborât din automobil și i-a dat un pumn în față pietonului. Victima a căzut la pământ, iar când și-a revenit, șoferul plecase deja de la fața locului. Ulterior, bărbatul a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură la nas și comoție cerebrală. Acesta a depus o plângere la IP Botanica.

După ce șoferul implicat în conflict va fi identificat și audiat, polițiștii vor putea lua o decizie în acest caz. Totodată, pedeapsa conducătorului auto va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Un moldovean a fost prins în Ucraina, în timp ce încerca să jefuiască o casă.

Un bărbat din Republica Moldova riscă să facă pușcărie în Ucraina, după ce a fost prins în timp ce încerca să jefuiască o casă.

Incidentul s-a produs pe 16 ianuarie, în orașul Melitopol din țara vecină. Potrivit unui comunicat plasat pe pagina oficială a Poliției din Ucraina, moldoveanul ar fi intrat prin geam, într-o casă privată, de unde intenționa să fure bani și lucruri de preț.

Ghinionul lui a fost ca locuința să fie dotată cu alarmă.

La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști care l-au reținut în flagrant pe moldovean. Ulterior s-a stabilit că acesta ar fi ieșit recent din locurile de detenție, iar de câteva luni de zile locuia în orașul Melitopol.

Poliția din Ucraina continuă investigarea cazului.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii