Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Încă o spargere la Ghidighici

Proprietarul locuinței s-a întors acasă, a văzut că totul este răscolit și a chemat poliția.

Încă o casă din Ghidighici a fost prădată de hoți. De această dată, tâlharii au reușit să fure bani și lucruri de preț în valoare de peste 18 mii de lei.

Totul s-a întâmplat în seara de șase noiembrie, aproximativ la ora 19.00. Potrivit poliției, hoții au pătruns în locuință când proprietarii nu erau acasă.


Amintim că pe 31 octombrie, persoane necunoscute ar fi intrat într-o locuință din Ghidighici de unde ar fi furat 30 de mii.

În aceeași zi, câteva ore mai târziu, hoții au furat 16 mii de lei din cutia pentru donații din biserica din localitate.

Forțele de ordine urmează să stabilească dacă cele trei furturi au fost comise de aceiași autori.

echipa.md

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Zeci de accidente rutiere

Condițiile meteo nefavorabile, dar și carosabilul înghețat continuă să le dea mari bătăi de cap șoferilor. Pe rețelele de socializare tot mai mulți internauți plasează poze cu accidente rutiere produse pe traseele din țară.

În această dimineață un accident în care au fost implicate trei autoturisme s-a produs lângă Stăuceni. Din imagini se văd mașinile avariate, dar și Poliția care a intervenit la fața locului. Nu se știe exact din ce cauză s-a produs accidentul și nici dacă sunt victime. Se circulă dificil și în periferii.

Un internaut a surprins o imagine cum zeci de localnici din Ghidighici merg pe jos, din cauza că autocarul în care se aflau nu s-a mai putut ridica la deal. În poze se văd și zeci de mașini care stau pe loc.


Tot din cauza condițiilor meteo, pe traseul  Hâncești – Chișinău, o mașină a ajuns în șanț după ce alte două s-au tamponat. La fața locului a intervenit poliția.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au deblocat și tractat mai multe mașini care s-au răsturnat pe traseu. Totodată, IGSU a intervenit și în cazul a cinci accidente rutiere produse pe 19 noiembrie pe traseele din raioanele Leova, Dubăsari, Ialoveni, Cahul și Anenii Noi.

Tot la deblocarea drumurilor au fost implicați și carabinierii care au tractat mașinile de mare tonaj.

În total au fost deblocate 42 de vehicule dintre care trei ambulanțe din raioanele Ungheni, Orhei și Criuleni care urmau să ajungă la pacienți.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Frate și soră răniți în explozie

O fetiță de șapte ani, dar și fratele ei de numai trei luni au ajuns la spital cu arsuri și traume grave, după ce soba din casa lor a explodat.

Nenorocirea s-a întâmplat în seara de 19 noiembrie, aproape de ora 21.00, într-o gospodărie din satul Bălăbănești, raionul Criuleni. Potrivit pompierilor, cei doi copii erau în casă, iar mama lor se afla în curte. Fetița ar fi observat că focul din sobă nu arde și ar fi hotărât să toarne un pic de benzină, ca să aprindă focul din sobă.

Minora a luat un recipient cu combustibil care se afla în antreu și a turnat un pic peste lemnele încinse. La scurt timp, soba din casă a explodat.


Imediat după ce a auzit bubuitura puternică mama copiilor a scos minorii din locuință și a chemat pompierii, dar și un echipaj medical. Cei doi minori au fost duși la Institutul Mamei și Copilului din mun. Chișinău.

MAXIM CAZACU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI:

Pe parcursul serii de ieri, au fost aduși doi pacienți. Fetița de șapte ani a suferit o traumă la cap i a fost supus unei intervenții chirurgicale ușoare. Băiețelul de trei luni, de asemenea a suferit o traumă în regiunea capului. Ambii copii sunt internați în secția de neurochirurgie, fără pericol pentru viață.

Cazul este cercetat și de poliție. IGSU avertizează părinții să nu lase copii mici singuri în casă și să nu le permită să aprindă focul de unii singuri.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minori specializați în furturi din mașini

Specializați în furturi din mașini. Doi minori au fost reținuți de poliție, după ce proprietarul unui autoturism ar fi declarat că persoane necunoscute i-au stricat lacătul de la mașină și i-ar fi furat o geacă, două telefoane mobile, dar și alte bunuri, în valoare de 6.500 de lei.

La scurt timp, suspecții au fost identificați de către polițiști. Este vorba despre doi băieți de 15 și 17 ani, originari din Chișinău și Telenești.

Audiați, aceștia și-ar fi recunoscut vina și le-ar fi povestit polițiștilor că, în perioada lunilor august-septembrie, ar mai spart și alte patru mașini, parcate pe mai multe străzi din sectorul Ciocana.


DIALOGUL DINTRE POLIȚIȘTI ȘI SUSPECȚI:

– Aseară ce ați făcut?

– Aseară, noi am furat din mașini telefoane, ciocolate.

– Aseară, am sustras toate acestea din automobile „Dacia” din raionul Ciocana.

Acum, cei doi minori sunt cercetați penal în stare de libertate. Dacă vina lor va fi dovedită, aceștia ar putea sta până la patru ani după gratii sau părinții lor vor fi amendați cu până la 67 de mii 500 de lei.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii