Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Acuzat de tentativă de viol

Un bărbat din Comrat a fost condamnat la 15 ani şi 3 luni de detenție după ce ar fi încercat să violeze cinci minore din Basarabeasca.

Verdictul a fost dictat după ce procuratura a demonstrat vinovăția acestuia.  Astfel, potrivit procurorilor, pe parcursul lunilor februarie-martie, suspectul ar fi încercat să violeze cinci minore cu vârstele cuprinse între 12 şi 16 ani.

Potrivit probelor, acesta urmărea victimele pe stradă sau pe terenurile de joacă, după care le împingea în locuri ferite de ochii lumii, unde fie le pipăia, fie încerca să le violeze.

Victimele au reușit să fugă și le-au povestit părinților despre cele întâmplate. Astfel, părinții au anunțat poliția. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost reținut.

Acesta nu era angajat în câmpul muncii, iar anterior a mai fost în conflict cu legea, fiind condamnat pentru infracțiuni similare.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Adolescent reținut pentru jaf

Un adolescent în vârstă de 19 ani din capitală riscă 7 ani de detenție. Tânărul a fost reținut în data de 17 ianuarie, după ce poliția a constatat că acesta a comis două jafuri în sectorul Ciocana din capitală.

Potrivit oamenilor legii, adolescentul ar fi deposedat doi tineri cu vârstele de 27 de ani și 29 de ani de telefoane mobile și bani, astfel cauzându-le un prejudiciu de 16 mii de lei. Înainte de a-i jefui, suspectul i-ar fi lovit de mai multe ori pe victime. În timpul audierilor tânărul și-a recunoscut vina.

Mai mult, acesta le-ar fi declarat polițiștilor că a comis jafurile din lipsă de bani. Și în acest caz, poliția menționează că acest adolescent nu este la prima abatere anterior fiind atras la răspundere penală pentru alte furturi şi jafuri. El este acum reținut pentru 72 de ani într-o cauză penale pentru jaf.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul de 19 ani riscă să stea următorii 7 ani în detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Pieton bătut de un șofer în stradă

Trecerile pentru pietoni devin din ce în ce mai periculoase. Pietonii nu doar că riscă să fie tamponați de mașini, uneori, aceștia sunt atacați chiar de șoferi.

Este și cazul unui bărbat de 55 de ani din capitală care a fost bătut, chiar în mijlocul străzii de către un conducător auto. Incidentul a avut loc în data de 21 decembrie, în jurul orei 15:00, la intersecția bulevardului Dacia cu strada Cuza Vodă, din sectorul Botanica. Bărbatul atacat ne-a contactat și ne-a relatat cum, după părerea lui, s-a întâmplat totul. Victima ne-a expediat și imaginile video de la fața locului.

Potrivit bărbatului, conflictul între ei a început după ce victima i-a făcut observații șoferului, care a staționat chiar pe zebră. Din imagini se vede cum victima bagă mâna prin geam și îi dă o palmă peste față șoferului, iar asta se pare că l-a înfuriat pe conducătorul auto. Bărbatul a coborât din automobil și i-a dat un pumn în față pietonului. Victima a căzut la pământ, iar când și-a revenit, șoferul plecase deja de la fața locului. Ulterior, bărbatul a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură la nas și comoție cerebrală. Acesta a depus o plângere la IP Botanica.

După ce șoferul implicat în conflict va fi identificat și audiat, polițiștii vor putea lua o decizie în acest caz. Totodată, pedeapsa conducătorului auto va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Jaf la o instituție de creditare din Bălți

Un bărbat este căutat de oamenii legii, după ce a intrat în oficiul unei companii de creditare și a amenințat-o pe managerul pe vânzări, de la care a furat o brățară din aur și câteva mii de lei.

Un bărbat este căutat de poliție, suspectat că a comis un jaf în oficiul unei instituții de creditare nebancare din Bălți. În după amiaza de17 ianuarie, bărbatul, care purta o cagulă pe cap, a dat buzna în încăpere și a amenințat-o cu bătaie pe managerul de vânzări a instituției, o tânără de 30 de ani.

Din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere se vede cum acesta intră în oficiu, se apropie de femeie și îi cere să-i dea banii. Potrivit poliției, bărbatul i-ar fi furat o brățară din aur, dar și 3500 de lei din oficiu. Poliția a pornit o cauză penală pentru jaf, iar oamenii legii încearcă să dea de făptaș.

Bărbatul are aproximativ 30 de ani, înălțime 170 cm și era îmbrăcat în geacă neagră, pantaloni de culoare neagră cu dungi albe și încălțat în adidași. Cei care dețin detalii despre incident sunt rugați să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 023 123 476.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă o amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau până la 7 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii