Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Satul Bozieni, prădat de hoți

Un sat întreg a ajuns prada hoților. Localnicii stau cu frica în sân după ce mai multe gospodării au fost prădate și jefuite.

Este vorba despre localitatea Bozieni din raionul Hâncești. Aici, începând cu luna august au avut loc mai multe spargeri de locuințe.

Victor Lungu, un locuitor al satului, ne-a povestit că și casa lui a fost prădată de hoți.  Potrivit sursei, în seara de nouă spre 10 septembrie, el împreună cu familia sa erau la o nuntă, iar în acel timp de la el din gospodărie s-au furat mai multe bunuri de preț.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:


La mine personal au intrat în locuință și au sustras calculatoare și bunuri costisitoare, adică suma a fost, soldul a fost calculat, 22 de mii de lei.

BETA: Victor ne-a mai povestit că în acea seară, hoții au furat 1800 de euro din casa unei alte familii, care, de asemenea, se afla la nuntă. Tot în noaptea respectivă hoții ar fi încercat să mai jefuiască o locuință, dar nu le-a reușit.


VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Au încercat să mai intre și la părintele satului, el fiind nașul, la acea nuntă. Adică trei persoane care erau la nuntă. La părinte au încercat, iar la noi chiar au intrat și au sustras și calculatoare și telefoane și tot ce-au mai găsit ei bun.


Potrivit lui Victor, în următoarea lună, în sat nu s-au mai întâmplat cazuri de jaf. Liniștea localității, însă a fost tulburată chiar de hram, pe 27 octombrie, când hoții ar fi pătruns în alte două locuințe, de unde, la fel, au sustras bani și bunuri de preț. Victor ne-a mai povestit că sătenii ar avea niște suspecți, însă nu există dovezi care ar demonstra vina acestora.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:


Sigur că n-o să vină cineva străin să fure tot din sat, adică tot sunt cineva din satul nostru. Satul este alarmat deja. Tot continuă și continuă să se fure în sat.

BETA: Locuitorii din sat care au rămas fără bunuri și bani s-au adresat la poliția din Hâncești. Oamenii legii confirmă că sunt înregistrate mai multe cazuri de furt. Nu se cunoaște, deocamdată, dacă autorii furturilor din Bozieni sunt unele și aceleași persoane.

CRISTINA VICOL, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE HÂNCEȘTI

Pe acest caz poliția a deschis o cauză penală în baza articolului 186 al.2 CP al RM. Și se întreprind măsuri pentru acumularea probelor și stabilirea tuturor circumstanțelor pentru atragerea la răspundere a suspecților.

În satul Bozieni din raionul Hâncești sunt peste 750 de gospodării, unde locuiesc aproape două mii de persoane.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Amăgea bărbați pe internet. O minoră de 13 ani propunea sex, lua banii, după care-și șantaja clienții.

Făcea cunoștință cu bărbați pe internet și îi amăgea de bani. Este vorba despre o minoră de 13 ani din Bender, care acum, se află sub supravegherea milițienilor.

Schema originală de a-și face bani de buzunar a fost denunțată de un bărbat de 49 de ani, care s-a lăsat prins în plasele minorei.

Venind la el acasă, fata a spus că are nevoie de un duș. Când s-a întors în cameră, aceasta a declarat că nu are încă 18 ani. Fata a luat un cuțit de bucătărie și a cerut 400 de ruble transnistrene. Când nu a obținut ceea ce a vrut, fata a plecat, aruncând cuțitul la ușă.

După incident, bărbatul s-a adresat la milițienii din regiune. La scurt timp, minora a fost identificată. Fata și-ar fi recunoscut vina și a declarat că nu este prima dată când recurge la acest gest.


Eu, împreună cu prietenele mele, amăgeam de bani bărbați pe internet. Ne înțelegeam să ne vedem în schimbul banilor, veneam la fața locului, îmi spuneam vârsta și amenințam că mă voi adresa la miliție.  Am avut unul, pur și simplu, mi-a transmis bani și gata. Pe urmă nici nu am mai comunicat pe internet, nici nu ne-am întâlnit. Ne-am înțeles să ne vedem, el m-a întrebat dacă să-mi transmită banii pe cont sau să mi-i dea direct? Eu i-am spus, pe cont, credeam că glumește, dar el chiar mi-a transmis 500 de ruble.

Ultima ei aventură cu bărbatul de 49 de ani ar fi speriat-o pe fată, aceasta și-a șters paginile de pe rețelele de socializare și nu s-a mai implicat în nicio astfel de schemă, însă, prea târziu. Copila a fost identificată de milițieni, iar cei care vor fi trași la răspundere, vor fi părinții minorei.


NATALIA COCA, INSPECTOR PRIVIND INVESTIGAREA MINORILOR, AȘA-ZISUL INSPECTORAT DE MILIȚIE BENDER:

Părinții minorei vor fi trași la răspundere contravențională pentru nerespectarea obligațiilor părintești.


Suspecta a mai declarat că și prietenele ei făceau bani de buzunar, după aceeași schemă. Acum, milițienii din regiune caută toate minorele implicate în schema de estorcare de bani.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie accidentată mortal, la Suruceni

Încă o tragedie pe traseul Chișinău-Leușeni. O femeie a murit, după ce a fost accidentată de un automobil. Șoferul declară că victima mergea pe drum și n-a putut evita impactul.

Tragedia a avut loc în noaptea de 19 iulie, în jurul orei 00:45, în apropiere de satul Suruceni, din raionul Ialoveni. Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a declarat că la volanul mașinii se afla un șofer în vârstă de 29 de ani, originar din localitatea Băcioi, având ca pasager pe soția sa în vârstă de 24 de ani. Aceștia se deplasau de la Chişinău spre Leuşeni, când, în apropiere de satul Suruceni, Ialoveni, a accidentat o femeie a cărei identitate nu a fost încă stabilită.

Victima în vârstă de aproximativ 40-45 de ani, se afla pe carosabil. La faţa locului s-a deplasat Serviciul de Urgenţă Ialoveni care a constatat decesul. Pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul, dar și cine este femeia care a murit.

Dacă vinovăția șoferului va fi demonstrată, șoferul riscă ani grei de pușcărie.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat o bicicletă și a plecat acasă

Riscă până la patru ani de detenție pentru furtul unei biciclete. Este vorba de un bărbat de 55 de ani, locuitor al satului Peresecina din raionul Orhei.

Totul s-ar fi întâmplat în dimineața de 5 iulie. Bicicleta îi aparținea unui muncitor de pe un șantier de construcție din sectorul Râșcani al capitalei. Acesta ar fi venit cu ea la serviciu și ar fi lăsat-o la intrare, iar la un moment dat bicicleta, în valoare de 3000 de lei, a dispărut. Bărbatul a sunat imediat la poliție și s-a plâns de cele întâmplate. Polițiștii au constatat că cel care ar fi furat bicicleta ar fi chiar un fost coleg de breaslă, concediat recent.

Vehiculul pe două roți a fost găsit la domiciliul suspectului. Audiat, bărbatul și-ar recunoscut vina și povestit detalii despre cum a săvârșit infracțiunea.

Tot în cadrul audierilor, s-a stabilit că suspectul a fost anterior judecat pentru violența în familie. În prezent acesta este cercetat penal pentru furt. Dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă amendă de până la 67 500 lei, sau chiar pușcărie de până la 4 ani.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii