Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Satul Bozieni, prădat de hoți

Un sat întreg a ajuns prada hoților. Localnicii stau cu frica în sân după ce mai multe gospodării au fost prădate și jefuite.

Este vorba despre localitatea Bozieni din raionul Hâncești. Aici, începând cu luna august au avut loc mai multe spargeri de locuințe.

Victor Lungu, un locuitor al satului, ne-a povestit că și casa lui a fost prădată de hoți.  Potrivit sursei, în seara de nouă spre 10 septembrie, el împreună cu familia sa erau la o nuntă, iar în acel timp de la el din gospodărie s-au furat mai multe bunuri de preț.


VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

La mine personal au intrat în locuință și au sustras calculatoare și bunuri costisitoare, adică suma a fost, soldul a fost calculat, 22 de mii de lei.

BETA: Victor ne-a mai povestit că în acea seară, hoții au furat 1800 de euro din casa unei alte familii, care, de asemenea, se afla la nuntă. Tot în noaptea respectivă hoții ar fi încercat să mai jefuiască o locuință, dar nu le-a reușit.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Au încercat să mai intre și la părintele satului, el fiind nașul, la acea nuntă. Adică trei persoane care erau la nuntă. La părinte au încercat, iar la noi chiar au intrat și au sustras și calculatoare și telefoane și tot ce-au mai găsit ei bun.

Potrivit lui Victor, în următoarea lună, în sat nu s-au mai întâmplat cazuri de jaf. Liniștea localității, însă a fost tulburată chiar de hram, pe 27 octombrie, când hoții ar fi pătruns în alte două locuințe, de unde, la fel, au sustras bani și bunuri de preț. Victor ne-a mai povestit că sătenii ar avea niște suspecți, însă nu există dovezi care ar demonstra vina acestora.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Sigur că n-o să vină cineva străin să fure tot din sat, adică tot sunt cineva din satul nostru. Satul este alarmat deja. Tot continuă și continuă să se fure în sat.

BETA: Locuitorii din sat care au rămas fără bunuri și bani s-au adresat la poliția din Hâncești. Oamenii legii confirmă că sunt înregistrate mai multe cazuri de furt. Nu se cunoaște, deocamdată, dacă autorii furturilor din Bozieni sunt unele și aceleași persoane.

CRISTINA VICOL, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE HÂNCEȘTI

Pe acest caz poliția a deschis o cauză penală în baza articolului 186 al.2 CP al RM. Și se întreprind măsuri pentru acumularea probelor și stabilirea tuturor circumstanțelor pentru atragerea la răspundere a suspecților.

În satul Bozieni din raionul Hâncești sunt peste 750 de gospodării, unde locuiesc aproape două mii de persoane.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Nou-născut aruncat într-un veceu

Un bebeluș a fost găsit mort într-un veceu din curtea unei case din raionul Făleşti. Incidentul a avut loc ieri, 13 noiembrie, în jurul orei 18:00 în satul Făleștii Noi.

Potrivit poliției, mama copilului, o tânără de 19 ani a fost găsită zăcând la pat de către unchiul său, care venise în vizită.

Bărbatul a alertat imediat poliția și a solicitat intervenția unei ambulanțe. Aceasta a fost transportată în stare gravă, la spitalului Raional Fălești şi se află în secția de reanimare. Medicii au constatat că tânăra abia născuse, astfel oamenii legii au pornit să caute bebelușul.


Ulterior, nou-născutul a fost găsit mort, în veceul din curtea casei.

Mama bebelușului mort crește un alt copil în vârstă de un an. Tânăra nu este căsătorită, dar lecuiește împreună cu concubinul ei. Poliția urmează să stabilească circumstanțele în care a născut femeia și cum a ajuns copilul în toaletă.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu droguri la Otaci și Soroca

Afacere cu droguri la Otaci și Soroca. Un grup de persoane au fost reținute, suspectate că transportau, păstrau și vindeau substanțe narcotice, atât în RM cât și peste hotarele țării. Astfel, după șase luni de investigații, polițiștii de frontieră au descins la domiciliile suspecților din orașul Otaci, dar și mai multe localități din raionul Soroca. În timp ce polițiștii făceau percheziții acasă la unul dintre suspecți, acesta a încercat să fugă.
LIVE EL RU!!! TITRE!!!
00:02-00:08
– La pământ!
BETA: În urma descinderilor efectuate pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au găsit mai multe obiecte și substanțe semipreparate interzise, peste 200 de gr. de marijuana, dar și 130 gr. de hașiș. Totodată, polițiștii de frontieră au depistat și mai multe locuri, unde suspecții preparau și ambalau drogurile. Toate substanțele au fost transmise la expertiză, iar dacă se va demonstra că sunt droguri, suspecții riscă până la 10 ani de detenție.

Astfel, după șase luni de investigații, polițiștii de frontieră au descins la domiciliile suspecților din orașul Otaci, dar și mai multe localități din raionul Soroca. În timp ce polițiștii făceau percheziții acasă la unul dintre suspecți, acesta a încercat să fugă.

În urma descinderilor efectuate pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au găsit mai multe obiecte și substanțe semipreparate interzise, peste 200 de gr. de marijuana, dar și 130 gr. de hașiș. Totodată, polițiștii de frontieră au depistat și mai multe locuri, unde suspecții preparau și ambalau drogurile.


Toate substanțele au fost transmise la expertiză, iar dacă se va demonstra că sunt droguri, suspecții riscă până la 10 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Droguri vândute online

Trei tineri din Chișinău, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, sunt suspectați de trafic de droguri. Aceștia vindeau substanțe narcotice în Chișinău cu ajutorul unei aplicații electronice.

Pe parcursul anului 2018, aceștia ar fi vândut droguri în sumă de peste 1,5 mln. lei, utilizând mai multe conturi bancare precum și portmonee electronice de plată. Organele de cercetate i-au urmărit pe cei trei timp de 3 luni pentru a vedea cum își desfășoară businessul.

Potrivit anchetei, aceștia ascundeau drogurile la rădăcina copacilor, sub borduri, pietre și alte locații, iar prin intermediul unei aplicații de comunicare își reclamau ofertele. Cumpărătorul plătea pentru droguri prin intermediul terminalelor electronice de plată. Unul din tineri era responsabil de perfectarea cardurilor bancare, inclusiv pe numele altor persoane, pentru a putea gestiona banii rezultați din vânzarea drogurilor.


Tinerii s-au gândit și la protecția anonimatului. Astfel, pentru a nu le fi divulgată identitatea, ei vindeau drogurile fără a se vedea cu potențialul cumpărător. Aceștia au creat un magazin online unde plasau informații despre tipurile de droguri, metodele de achitare, dar și de primire a drogurilor. Astfel, cumpărătorul primea rechizitele unui cont electronic de plată pe care depunea banii. Iar ca să demonstreze tranzacția, cumpărătorul expedia online poza bonului fiscal. Apoi, cumpărătorul primea un „link”, la accesarea căruia era precizat locul unde erau ascunse drogurile, ulterior, mesajele erau șterse.

Polițiștii au identificat peste 60 de adrese, locații cu droguri ascunse, iar ca urmare a cercetării la fața locului au fost depistate peste 200 de doze de droguri de tip PVP.  În rezultatul perchezițiilor polițiștii au depistat carduri bancare, bani, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, o armă pneumatică deținută ilegal. Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore.

Doi dintre ei sunt studenți la o instituție  de învățământ superior din capitală. Dacă vor fi găsiți vinovați riscă până la 15 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii