Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Satul Bozieni, prădat de hoți

Un sat întreg a ajuns prada hoților. Localnicii stau cu frica în sân după ce mai multe gospodării au fost prădate și jefuite.

Este vorba despre localitatea Bozieni din raionul Hâncești. Aici, începând cu luna august au avut loc mai multe spargeri de locuințe.

Victor Lungu, un locuitor al satului, ne-a povestit că și casa lui a fost prădată de hoți.  Potrivit sursei, în seara de nouă spre 10 septembrie, el împreună cu familia sa erau la o nuntă, iar în acel timp de la el din gospodărie s-au furat mai multe bunuri de preț.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

La mine personal au intrat în locuință și au sustras calculatoare și bunuri costisitoare, adică suma a fost, soldul a fost calculat, 22 de mii de lei.

BETA: Victor ne-a mai povestit că în acea seară, hoții au furat 1800 de euro din casa unei alte familii, care, de asemenea, se afla la nuntă. Tot în noaptea respectivă hoții ar fi încercat să mai jefuiască o locuință, dar nu le-a reușit.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Au încercat să mai intre și la părintele satului, el fiind nașul, la acea nuntă. Adică trei persoane care erau la nuntă. La părinte au încercat, iar la noi chiar au intrat și au sustras și calculatoare și telefoane și tot ce-au mai găsit ei bun.

Potrivit lui Victor, în următoarea lună, în sat nu s-au mai întâmplat cazuri de jaf. Liniștea localității, însă a fost tulburată chiar de hram, pe 27 octombrie, când hoții ar fi pătruns în alte două locuințe, de unde, la fel, au sustras bani și bunuri de preț. Victor ne-a mai povestit că sătenii ar avea niște suspecți, însă nu există dovezi care ar demonstra vina acestora.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Sigur că n-o să vină cineva străin să fure tot din sat, adică tot sunt cineva din satul nostru. Satul este alarmat deja. Tot continuă și continuă să se fure în sat.

BETA: Locuitorii din sat care au rămas fără bunuri și bani s-au adresat la poliția din Hâncești. Oamenii legii confirmă că sunt înregistrate mai multe cazuri de furt. Nu se cunoaște, deocamdată, dacă autorii furturilor din Bozieni sunt unele și aceleași persoane.

CRISTINA VICOL, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE HÂNCEȘTI

Pe acest caz poliția a deschis o cauză penală în baza articolului 186 al.2 CP al RM. Și se întreprind măsuri pentru acumularea probelor și stabilirea tuturor circumstanțelor pentru atragerea la răspundere a suspecților.

În satul Bozieni din raionul Hâncești sunt peste 750 de gospodării, unde locuiesc aproape două mii de persoane.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Pieton bătut de un șofer în stradă

Trecerile pentru pietoni devin din ce în ce mai periculoase. Pietonii nu doar că riscă să fie tamponați de mașini, uneori, aceștia sunt atacați chiar de șoferi.

Este și cazul unui bărbat de 55 de ani din capitală care a fost bătut, chiar în mijlocul străzii de către un conducător auto. Incidentul a avut loc în data de 21 decembrie, în jurul orei 15:00, la intersecția bulevardului Dacia cu strada Cuza Vodă, din sectorul Botanica. Bărbatul atacat ne-a contactat și ne-a relatat cum, după părerea lui, s-a întâmplat totul. Victima ne-a expediat și imaginile video de la fața locului.

Potrivit bărbatului, conflictul între ei a început după ce victima i-a făcut observații șoferului, care a staționat chiar pe zebră. Din imagini se vede cum victima bagă mâna prin geam și îi dă o palmă peste față șoferului, iar asta se pare că l-a înfuriat pe conducătorul auto. Bărbatul a coborât din automobil și i-a dat un pumn în față pietonului. Victima a căzut la pământ, iar când și-a revenit, șoferul plecase deja de la fața locului. Ulterior, bărbatul a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură la nas și comoție cerebrală. Acesta a depus o plângere la IP Botanica.

După ce șoferul implicat în conflict va fi identificat și audiat, polițiștii vor putea lua o decizie în acest caz. Totodată, pedeapsa conducătorului auto va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Jaf la o instituție de creditare din Bălți

Un bărbat este căutat de oamenii legii, după ce a intrat în oficiul unei companii de creditare și a amenințat-o pe managerul pe vânzări, de la care a furat o brățară din aur și câteva mii de lei.

Un bărbat este căutat de poliție, suspectat că a comis un jaf în oficiul unei instituții de creditare nebancare din Bălți. În după amiaza de17 ianuarie, bărbatul, care purta o cagulă pe cap, a dat buzna în încăpere și a amenințat-o cu bătaie pe managerul de vânzări a instituției, o tânără de 30 de ani.

Din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere se vede cum acesta intră în oficiu, se apropie de femeie și îi cere să-i dea banii. Potrivit poliției, bărbatul i-ar fi furat o brățară din aur, dar și 3500 de lei din oficiu. Poliția a pornit o cauză penală pentru jaf, iar oamenii legii încearcă să dea de făptaș.

Bărbatul are aproximativ 30 de ani, înălțime 170 cm și era îmbrăcat în geacă neagră, pantaloni de culoare neagră cu dungi albe și încălțat în adidași. Cei care dețin detalii despre incident sunt rugați să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 023 123 476.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă o amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau până la 7 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Biciclist în comă, în urma unui accident

Un biciclist a ajuns în comă după ce o mașină a dat peste el. Accidentul rutier a avut loc în această dimineață, aproape de ora 07.00, în satul  Bulboaca din Anenii Noi.

Un trecător, care a fost martorul cumplitului accident, a sunat imediat la 112 și a solicitat intervenția ambulanței și a poliției. La locul impactului s-a deplasat o echipă de medici care au transportat, de urgență, bărbatul rănit la spitalul din Anenii Noi.

Victima a fost internată în reanimare, în stare de comă. La fața locului a venit și o echipă de polițiști, care au constatat că bărbatul se deplasa pe marginea drumului, când o mașină l-ar fi tamponat din spate.

SILVIA VETCU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE ANENII NOI:

Actualmente, victima a fost identificată. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 52 de ani, originar din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

La volanul automobilului se afla un bărbat de 45 de ani din orașul Anenii Noi. Șoferul a fost supus etilotestului, care a arătat că acesta nu consumase alcool. Poliția a pornit un proces penal.

Cercetările continuă.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii