Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Satul Bozieni, prădat de hoți

Un sat întreg a ajuns prada hoților. Localnicii stau cu frica în sân după ce mai multe gospodării au fost prădate și jefuite.

Este vorba despre localitatea Bozieni din raionul Hâncești. Aici, începând cu luna august au avut loc mai multe spargeri de locuințe.

Victor Lungu, un locuitor al satului, ne-a povestit că și casa lui a fost prădată de hoți.  Potrivit sursei, în seara de nouă spre 10 septembrie, el împreună cu familia sa erau la o nuntă, iar în acel timp de la el din gospodărie s-au furat mai multe bunuri de preț.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

La mine personal au intrat în locuință și au sustras calculatoare și bunuri costisitoare, adică suma a fost, soldul a fost calculat, 22 de mii de lei.

BETA: Victor ne-a mai povestit că în acea seară, hoții au furat 1800 de euro din casa unei alte familii, care, de asemenea, se afla la nuntă. Tot în noaptea respectivă hoții ar fi încercat să mai jefuiască o locuință, dar nu le-a reușit.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Au încercat să mai intre și la părintele satului, el fiind nașul, la acea nuntă. Adică trei persoane care erau la nuntă. La părinte au încercat, iar la noi chiar au intrat și au sustras și calculatoare și telefoane și tot ce-au mai găsit ei bun.

Potrivit lui Victor, în următoarea lună, în sat nu s-au mai întâmplat cazuri de jaf. Liniștea localității, însă a fost tulburată chiar de hram, pe 27 octombrie, când hoții ar fi pătruns în alte două locuințe, de unde, la fel, au sustras bani și bunuri de preț. Victor ne-a mai povestit că sătenii ar avea niște suspecți, însă nu există dovezi care ar demonstra vina acestora.

VICTOR LUNGU, LOCUITOR AL SATULUI BOZIENI, HÂNCEȘTI:

Sigur că n-o să vină cineva străin să fure tot din sat, adică tot sunt cineva din satul nostru. Satul este alarmat deja. Tot continuă și continuă să se fure în sat.

BETA: Locuitorii din sat care au rămas fără bunuri și bani s-au adresat la poliția din Hâncești. Oamenii legii confirmă că sunt înregistrate mai multe cazuri de furt. Nu se cunoaște, deocamdată, dacă autorii furturilor din Bozieni sunt unele și aceleași persoane.

CRISTINA VICOL, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE HÂNCEȘTI

Pe acest caz poliția a deschis o cauză penală în baza articolului 186 al.2 CP al RM. Și se întreprind măsuri pentru acumularea probelor și stabilirea tuturor circumstanțelor pentru atragerea la răspundere a suspecților.

În satul Bozieni din raionul Hâncești sunt peste 750 de gospodării, unde locuiesc aproape două mii de persoane.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Și-a ucis soțul într-un moment de furie

Caz șocant la Căușeni. O femeie, în stare de șoc, și-ar fi omorât soțul în vârstă de 44 de ani. Tragedia s-a întâmplat în seara de 24 martie, în jurul orei 20.00 în casa unei fameilii din satul Tănătari.

Potrivit poliției, totul ar fi început de la un conflict, după ce victima, ar fi venit acasă în stare de ebrietate.

SILVIA VETCU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE CĂUȘENI:

Într-o familie din satul Tănătari s-a iscat un conflict din cauza că bărbatul de 44 ani era în stare de ebrietate și își înjosea soția de 36 ani.  În urma conflictului, soția acestuia a luat un cuțit de bucătărie și și-a înjunghiat soțul în regiunea inimii.

Femeia de 36 ani, suspectată de omor, a fost reținută pentru 72 ore și este cercetată penal. Potrivit poliției, în sat, familia este caracterizată pozitiv. Cei doi creșteau împreună 4 copii, dintre care unul de 20 ani și ceilalți minori. Cel mai mic are patru anișori.

La momentul comiterii infracțiunii nimeni nu se afla în casă înafară de cei implicați. Actum, copiii primesc consiliere psihologică, inclusiv se întreprind măsuri în vederea stabilirii tutelei.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Riscă să ajungă, din nou, după gratii

Au bătut un bărbat, i-au furat toate bunurile din mașină și au dispărut. Oamenii legii au pus mâna pe doi bărbați din Chișinău, suspectați de un atac tâlhăresc, comis în capitală.

Cazul a avut loc în dimineața de 19 martie, în curtea unui bloc de locuit din sectorul Râșcani. Cei doi suspecți ar fi spart un automobil, de unde ar fi încercat să fure mai multe bunuri.  Doar că în acel moment, proprietarul autoturismului, un bărbat de 40 de ani, i-ar fi prins pe cei doi și ar fi încercat să-i oprească. Indivzii însă nu s-au lăsat și l-ar fi luat la pumni pe proprietar.

Amenințând-ul cu un cuțit, în cele din urmă, suspecții au sustras toate bunurile din mașină. Ancheta a stabilit că în aceeași dimineață, cei doi suspecți cu vârste curpinse între de 33 ani și respectiv 43 ani, ar mai fi pătruns în alte două automobile. Aceștia ar fi sustras telefoane mobile, set de chei, un polizor unghiular, ulterior, cu bunurile sustrase au fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat proprietarilor depășește 32 de mii 500 de lei. Poliția menționează că indivizii au fost jduecați pentru furturi şi infracţiuni legate de droguri, iar recent bărbatul de 43 ani, a ieșit din pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Iresponsabilitatea la volan face victime

Accident cumplit la Peresecina. Trei persoane fost rănite, după ce două mașini s-au tamponat violent. S-a întâmplat în dimineața de 25 marite, la ora 09.30, în satul Peresecina din Orhei.

Ofițerul de presă de la IP Orhei, Irina Burdujan, a declarat că impactul s-a produs după ce un șofer de 35 de ani ar fi intrat într-o curbă periculoasă fără a ține cont de caroabilul umed, dar și de indicatoarele rutiere instalate, și a pierdut controlul asupra direcției.

Prin urmare, autoturismul a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un alt automobil, condus de un bărbat de 42 ani. Impactul a fost atât de puternic încât mașinile s-au transformat într-o grămadă de fiare.

În urma coliziunii, șoferul și pasagera din mașina care se deplasa regulamentar, dar și pasagera din celălalt autoturism, au ajuns la spital. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul de 35 de ani riscă să fie pedepepsit conform legii.

Cercetările continuă.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii