Rețele de socializare

Sociale

Sute de hectare de vegetație uscată au ars în toată țara

Ultimele 24 de ore au fost grele pentru pompierii din țară. Aceștia au intervenit la lichidarea a 39 de focare de vegetație uscată.

Potrivit pompierilor, incendiile au distrus circa 120 ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și municipiul Chișinău.

În capitală incendii de vegetații au fost înregistrate în apropiere de cimitirul Doina din cartierul Poșta Veche, unde 20 ha de teren au fost deteriorate, dar și 25 ha de iarbă au fost distruse în localitatea Dobrogea, suburbie a municipiului.

Intervenția pompierilor a fost solicitată și în UTA Găgăuzia, iar angajații IGSU au lichidat mai multe incendii de iarbă la Congaz, Vulcănești și Ceadîr – Lunga. În urma incendiilor, nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii atenționează că în condiții de umiditate redusă și vânt, focarele de ardere se pot răspândi cu repeziciune, afectând spații extinse.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Adolescent reținut pentru jaf

Un adolescent în vârstă de 19 ani din capitală riscă 7 ani de detenție. Tânărul a fost reținut în data de 17 ianuarie, după ce poliția a constatat că acesta a comis două jafuri în sectorul Ciocana din capitală.

Potrivit oamenilor legii, adolescentul ar fi deposedat doi tineri cu vârstele de 27 de ani și 29 de ani de telefoane mobile și bani, astfel cauzându-le un prejudiciu de 16 mii de lei. Înainte de a-i jefui, suspectul i-ar fi lovit de mai multe ori pe victime. În timpul audierilor tânărul și-a recunoscut vina.

Mai mult, acesta le-ar fi declarat polițiștilor că a comis jafurile din lipsă de bani. Și în acest caz, poliția menționează că acest adolescent nu este la prima abatere anterior fiind atras la răspundere penală pentru alte furturi şi jafuri. El este acum reținut pentru 72 de ani într-o cauză penale pentru jaf.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul de 19 ani riscă să stea următorii 7 ani în detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Telenești: Un tânăr a băgat un bărbat în spital. L-a lovit cu toporul peste picioare.

Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost lovit de mai multe ori cu toporul peste genunchi de către un tânăr de 20 de ani. Incidentul a avut loc ieri, 17 ianuarie, în jurul orei 16:00, în localitatea Hereșeni, din raionul Telenești.Tânărul, împreună cu un alt bărbat, au venit în vizită la victimă, iar între ei s-a iscat un conflict. O vecină a chemat poliția.

Imagine simbol

Victima, un bărbat în vârstă de 54 de ani, se afla acasă, când în ospeție i-au venit doi consăteni în stare de ebrietatea, un bărbat de 48 de ani și un tânăr de 20 de ani. Gazda s-a luat la ceartă cu bărbatul de 48 de ani și i-a dat un pumn, iar în apărarea acestuia a sărit tânărul de 20 de ani, care a început a-l snopi în bătaie pe stăpânul casei.

Ulterior, acesta a găsit un topor sub patului bărbatului, cu care a lovit de mai multe ori gazda în regiunea genunchilor de la ambele picioare O vecină care a auzit gălăgie, a chemat poliția.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că în urma conflictului, victima a fost transportată la Spitalul raional Telenești cu 6 plăgi la ambele picioare.

„Poliția s-a deplasat la fața locului, unde l-a reținut pe bărbatul de 48 de ani. Tânărul de 20 de ani a fugit, însă în prezent se efectuează toate măsurile de rigoare pentru a stabili locul aflării acestuia. Pe faptul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului. De asemenea, în urma expertizei medico-legale, va fi stabilit ce pedeapsă vor primi agresorii”, a precizat Bețivu.

deschide.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Pieton bătut de un șofer în stradă

Trecerile pentru pietoni devin din ce în ce mai periculoase. Pietonii nu doar că riscă să fie tamponați de mașini, uneori, aceștia sunt atacați chiar de șoferi.

Este și cazul unui bărbat de 55 de ani din capitală care a fost bătut, chiar în mijlocul străzii de către un conducător auto. Incidentul a avut loc în data de 21 decembrie, în jurul orei 15:00, la intersecția bulevardului Dacia cu strada Cuza Vodă, din sectorul Botanica. Bărbatul atacat ne-a contactat și ne-a relatat cum, după părerea lui, s-a întâmplat totul. Victima ne-a expediat și imaginile video de la fața locului.

Potrivit bărbatului, conflictul între ei a început după ce victima i-a făcut observații șoferului, care a staționat chiar pe zebră. Din imagini se vede cum victima bagă mâna prin geam și îi dă o palmă peste față șoferului, iar asta se pare că l-a înfuriat pe conducătorul auto. Bărbatul a coborât din automobil și i-a dat un pumn în față pietonului. Victima a căzut la pământ, iar când și-a revenit, șoferul plecase deja de la fața locului. Ulterior, bărbatul a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură la nas și comoție cerebrală. Acesta a depus o plângere la IP Botanica.

După ce șoferul implicat în conflict va fi identificat și audiat, polițiștii vor putea lua o decizie în acest caz. Totodată, pedeapsa conducătorului auto va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii