Rețele de socializare

Frontiera

/VIDEO//FOTO/ Trei moldoveni au vrut să introducă în România țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit aproximativ 10.000 de țigarete, pe care trei persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, Arcadie Z., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport de polițiștii.


de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit, ascunsă  în  haionul mașinii, în placa suport din portbagaj precum şi într-o ladă din material plastic ce avea fundul dublat, cantitatea de 5.160 țigarete (258 de pachete), diferite mărci.

În același punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul moldovean Ludmila C., în vârstă de 50 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi, şi cetățeanul român Eduard M., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, ambele autoturisme înmatriculate în România.

La controlul de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, echipele comune de control au descoperit, ascunsă în bordul şi deasupra rezervorului autoturismului marca Audi, în filtrul de aer şi în bordul autoturismului marca Citroën, cantitatea totală de 4.640 țigarete (232 de pachete), diferite mărci.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare totală de 5.764 lei şi sancționarea contravențională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei.

Frontiera

DOUĂ ÎNCERCĂRI, ȘI AMBELE EȘUATE: Un tânăr a fost prins de două ori în timp ce încerca să ajungă ilegal în Ucraina.

Un cetățean moldovean este documentat de polițiștii de frontieră pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, acesta fiind reținut pentru 72 de ore. Moldoveanul avea deport pe numele său, iar până în august 2019 nu are dreptul să călătorească în Ucraina.

Pe parcursul săptămânii trecute bărbatul a fost surprins de două ori la frontieră, în timp ce încerca să ajungă clandestin în Ucraina.

Astfel că ieri, 18 noiembrie a.c., patrula Sectorului Poliției de Frontieră Caplani, aflată în misiuni de serviciu, a observat pe direcția localităților Crocmaz-Starokazacie o persoană care înainta spre ieșirea din țară. La doar 100 metri de linia de frontieră s-a acționat în vederea reținerii acesteia. La fața locului a fost legitimat cetățeanul moldovean de 30 de ani.


Tânărul și-a justificat prezența în zonă și intenția de a trece fraudulos hotarul, prin faptul că nu întrunește condițiile legale de intrare în Ucraina.

Ulterior, după mai multe verificări, a fost constatat că bărbatul este reținut la a doua tentativă de trece ilegală a frontierei moldo-ucrainene. În data de 14 noiembrie curent, prin ocolirea punctului de trecere Tudora-Starokazacie acesta a încercat să ajungă în țara vecină.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzută de art. 362 al. 1 Cod Penal al RM – Trecerea ilegală a frontierei de stat, conform căreia tânărul riscă amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Citește mai departe

Frontiera

/FOTO/ Câinele Roba a depistat țigări de contrabandă la frontiera Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, cu ajutorul câinelui de detectare produse din tutun și împreună cu inspectorii vamali,  au descoperit 21.600 de țigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care un cetățean român  încerca să le introducă în ţară, ascunse în autoturismul pe care îl conducea.

În ziua de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul român Petru A., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza  municipiului București.

La controlul de frontieră, câinele „Roba” specializat în detectarea produselor din tutun, din dotarea Poliției de Frontieră, a dat semnale specifice de detecție a produselor din tutun, motiv pentru care s-a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.


Astfel, echipa comună de control a descoperit ascunse în podeaua, plafonul și farurile autoturismului, cantitatea totală de 21.600 de țigarete (1.080 de pachete), cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 4.968 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului până la plata amenzii.

Citește mai departe

Frontiera

Un moldovean s-a pornit spre Paris cu bagajele pline cu țigări

Un moldovean a fost amendat de către autoritățile române după ce ar fi încercat să traverseze frontiera cu țigări ascunse în bagaje.

Totul s-a întâmplat în data de 15 noiembriue, în punctul de Trecere a Frontierei Stânca, Iaşi.

Bărbatul de 42 de ani, care se ducea spre Paris avea în bagajul său peste 10 mii de țigări, de proviniență duty free.


Conform legii, țigările în valore de 9 mii de lei au fost confiscate, iar moldoveanul amendat cu 20 de mii de lei.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii