Rețele de socializare

Frontiera

/VIDEO//FOTO/ Trei moldoveni au vrut să introducă în România țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit aproximativ 10.000 de țigarete, pe care trei persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, Arcadie Z., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport de polițiștii.

de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit, ascunsă  în  haionul mașinii, în placa suport din portbagaj precum şi într-o ladă din material plastic ce avea fundul dublat, cantitatea de 5.160 țigarete (258 de pachete), diferite mărci.

În același punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul moldovean Ludmila C., în vârstă de 50 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi, şi cetățeanul român Eduard M., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, ambele autoturisme înmatriculate în România.

La controlul de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, echipele comune de control au descoperit, ascunsă în bordul şi deasupra rezervorului autoturismului marca Audi, în filtrul de aer şi în bordul autoturismului marca Citroën, cantitatea totală de 4.640 țigarete (232 de pachete), diferite mărci.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor în valoare totală de 5.764 lei şi sancționarea contravențională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei.

Frontiera

Un cetățean al Turciei, identificat cu viză engleză falsă

În punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul de călători un cetățean al Turciei care avea aplicată în pașaportul său o viză engleză cu semne de falsificare.

Deși cetățeanul a refuzat să ofere declarații vizavi de obținerea acesteia, există bănuială că ar fi fost perfectată în Ucraina și ulterior ar fi intrat în Republica Moldova prin regiunea transnistreană.

Cazul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de ieșire din țară la ruta aeriană ”Chișinău-Londra”. A atras atenția polițistului de frontieră pagina unde era aplicată viza engleză, prin necoincidența unor elemente distinctorii al documentului. La cercetarea minuțioasă cu ajutorul tehnicii speciale de control s-a confirmat neautenticitatea vizei.
În baza celor depistate, cetățeanului Turciei de 30 de ani nu i-a fost autorizată ieșirea din Republica Moldova, iar pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-judiciară.

Polițiștii de frontieră au pornit pe numele tânărului proces penal privind deținerea și punerea în a uz a documentelor oficiale false.

Citește mai departe

Frontiera

Contrabandă cu produse cosmetice din RM, la granița română

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 107 recipiente conţinând produse cosmetice de provenienţă R. Moldova ce urmau a fi introduse în ţară, ascunse sub scaunele unui autoturism marca Toyota.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  cetăţeanul din R. Moldova  C.R., în vârstă de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele din faţă ale autoturismului, cantitatea de 107 recipiente (borcane şi flacoane) conţinând produse cosmetice de provenienţă R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 450 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Citește mai departe

Frontiera

În loc de pește ”au pescuit” două amenzi contravenționale

Polițiștii de frontieră documentează doi moldoveni care se aflau la pescuit pe malul lacului de acumulare Costești – Stânca ignorând regulile de aflare atât în zona de frontieră cât și faptul că este perioada de prohibiție.

Incidentul a fost înregistrat în această dimineață, fiind întocmite procese verbale de constatare a faptei contravenționale.

Patrula Poliției de Frontieră aflată în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate și anume în proximitatea satului Duruitoarea Nouă a observat pe apa lacului o barcă gonflabilă în care se aflau doi bărbați. Aceștea au fost solicitați să se apropie de mal pentru a-și justifica prezența în zonă.

La fața locului s-a constata că cele două persoane erau echipate cu tot ce este nevoie pentru pescuit, mai mult dețineau trei plase din monofilament cu lungimea totală de 200 metri în care era prins pește.

Audiați, locuitorii satului Văratic în vârstă de 21 și 39 de ani au afirmat că se aflau acolo în interes personal, asumându-și răspunderea pentru neglijența comisă.

În consecință, uneltele au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte la SPF Cuconeștii Noi. Polițiștii de frontieră au întocmit proces contravențional pe art. 332 al. (1) prin care cei vizați vor achita o amendă de 12 u.c. pentru aflarea fără permis în zona de frontieră, iar pentru pescuit ilicit aceștea riscă o altă amendă conform art. 114 al. (1) al CC al RM.

Citește mai departe

topul săptămânii