Rețele de socializare

Sociale

VESTE BUNĂ PENTRU CEI CONDAMNAȚI LA AMENZI PENALE: Aceștia vor putea achita numai jumătate de sumă timp de trei zile lucrătoare, în loc de 72 de ore, cum este în prezent.

Veste bună pentru cei care au de achitat amenzi penale. Termenul de plată pentru jumătate din amendă va fi de trei zile lucrătoare, în loc de 72 de ore.

Potrivit bizlaw.md, deputații au votat, în primă lectură, inițiativa de modificare a Codului Penal. Aceste schimbări au fost propuse de către deputați pentru ca persoanele amendate să se poată încadra în orarul instituțiilor care recepționează amenzile.

În prezent, legea prevede ca în cazul infracțiunilor ușoare sau mai puțin grave, persoana condamnată poate să achite numai jumătate din amendă, dacă o plătește în cel mult 72 de ore.

Prin modificările propuse, acest termen va fi de trei zile lucrătoare.

echipa.md

Sociale

FOTO /De dragul băuturii, un bărbat din Chișinău și-a băgat un cuțit în abdomen

Un bărbat a ajuns la spital, după ce aseară și-a provocat o plagă de cuțit în abdomen din cauza că soția i-a cerut să nu mai bea. Incidentul a avut loc într-un apartament de pe strada Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei.

foto: deschide.md

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliței Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că rudele bărbatului au solicitat intervenția unei ambulanțe, după ce acesta s-a înjunghiat.

„Bărbatul în vârstă de 73 de ani se afla acasă împreună cu soția și copiii, când a luat un cuțit din bucătărie și și-a provocat o plagă în abdomen, după ce apropiații i-au cerut să nu mai facă abuz de alcool”, a precizat Stati.

Potrivit Cristinei Gorea, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, bărbatului i-a fost acordat ajutorul medical necesar, viața acestuia fiind în afara pericolului, iar astăzi urmează să fie externat.

deschide.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minore obligate să se prostitueze

Recrutau fete din familii nevoiașe și le obligau să se prostitueze. O grupare criminală a fost deconspirată de polițiștii și procurorii din Chișinău.

Oamenii legii au descins, pe șase decembrie, în apartamentele unde erau prestate serviciile sexuale și au găsit acolo șase tinere, dintre care două MINORE.

Totodată, au fost încătușați și doi suspecți, care au fost reținuți. Forțele de ordine au stabilit că, după ce suspecții recrutau fete sărace, le cazau în apartamente închiriate, unde se prestau servicii sexuale. Potrivit anchetei, în cazul în care clienții doreau să fie deserviți la ei acasă, tinerele erau duse pe adresele indicate. Clienții erau găsiți pe internet, după ce membrii grupării postau anunțuri, iar banii în urma serviciilor erau colectați, de asemenea, de  către suspecți.

Tinerele  erau ținute captive în apartamente pentru a nu fugi. Totodată, suspecții le impuneau să se drogheze, ca acestea să nu doarmă câteva, astfel, să poată deservi mai mulți clienți. Fetele care refuzau să se prostitueze erau bătute și amenințate. Acum, forțele de ordine cercetează cazul pentru a identifica toți suspecții pe acest caz, dar și pentru a stabili dacă există și alte victime.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă până la 20 de ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Misiune neobișnuită în sectorul Buiucani al capitalei. Pompierii au intervenit cu o autoscară.

Intervenție neobișnuită a pompierilor în sectorul Buiucani al capitalei. O echipă de salvatori cu o autoscară au interveni pentru a salva o pisică, rămasă blocată în vârful un copac.

foto: facebook.com

S-a întâmplat pe nouă decembrie. Salvatorii au reușit să coboare, în siguranță, pisica, fără ca aceasta să pățească ceva. Un internaut, martor la intervenție a făcut o postare pe Facebook, în care își exprimă admirația față de pompierii, ce nu au rămas indiferenți și au intervenit pentru a salva viața pisicuței.

„Daca măreția unei națiuni si progresul ei moral pot fi măsurate prin felul in care își tratează animalele, atunci in țara noastră încă nu e totul pierdut.Am fost martorul unei misiuni mai neobișnuite a pompierilor din sectorul Buiucani. Echipele de intervenție au fost chemate după ce o pisică a fost zărită în Vârful copacului, probabil ca a urcat acolo de frica vreunui câine și nu a mai putut sa coboare.
Vreau sa le spun un sincer Mulțumesc acestor Oameni cu inima uriașă, pentru compasiunea si devotamentul lor! 

Pentru ca pompierii nu salvează doar oameni, ei salvează vieți! ” 

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii