Rețele de socializare

Sociale

Verificări demarate de Poliția Capitalei la Întreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ

Azi, 12 octombrie, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la Întreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ din mun. Chișinău, în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport.

Verificării au fost supuse 20 unităţi de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

În urma verificărilor poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, numerele de înmatriculare nu corespund standartelor (indiscifrabile), nu sunt dotate cu echipamentul necesar (trusă medicală, stingător), parbrize fisurate, astfel fiind întocmite 5 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 150 lei la 600 lei, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea în timpul traficului rutier.

Sociale

Speriată până la moarte, bătută și jefuită. Vezi prin ce momente de groază a trecut o tânără din Chișinău:

O tânără de 24 de ani a tras o sperietură zdravănă după ce un bărbat ar fi bătut-o și jefuit-o în plină stradă.  Incidentul s-a petrecut pe opt octombrie pe bd. Dacia, în timp ce victima se deplasa spre casă.

Tânăra s-a plâns la poliție, iar suspectul a fost identificat și reținut la scurt timp de către ofițerii de investigații ai Inspectoratului de Poliţie Botanica din Chișinău. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani din Capitală.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală acesta şi-ar fi recunoscut vina și ar fi povestit cum s-a întâmplat totul. Astfel, în timp ce mergea pe stradă, bărbatul aplicând violenta a atacat-o şi în mod deschis i-ar fi sustras telefonul mobil și bani, cauzându-i un prejudiciu de 10 mii 200 de lei. Suspectul a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Poliția menționează că anterior individul a mai fost judecat pentru infracțiuni similare. Acum, bărbatul este cercetat penal pentru jaf, iar dacă va fi găsit vinovat riscă să-și petreacă următorii 7 ani în detenție. 

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Incendiu la Leova. O ospătărie a fost distrusă de flăcări

Incendiu la Leova. O ospătărie din oraș a fost mistuită de flăcări. Totul s-a întâmplat în seara de 13 octombrie, puțin după ora 20:00. Șoferii care treceau prin preajmă au filmat incendiul și au postat imaginile pe o rețea de socializare.

Din filmuleț se văd flăcări uriașe care au cuprins întreaga clădire. Potrivit pompierilor, pentru a stinge flăcările, la locul incendiului s-au deplasat două echipe de salvatori cu două autospeciale.

Deocamdată nu se cunoaște de la ce au izbucnit flăcările. Toate circumstanțele, dar și cauza izbucnirii incendiului vor fi stabilite de către specialiștii IGSU.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal

Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal. Este vorba de Andrei Vicol, care activa în ultimii ani în calitate de avocat. Într-un comunicat de presă, procuratura Generală a transmis condoleanțe şi regrete profunde rudelor îndurerate.

În același timp, fostul procuror al municipiului Chișinău Ion Diacov a scris pe pagina sa de socializare că fostul procuror s-ar fi împușcat. Acesta și-ar fi luat zilele fiind influențat de nedreptățile vieții, și-a exprimat regretul Diacov.

Andrei Vicol și-a început cariera profesională la Departamentul instituțiilor Penitenciare, apoi a activat la procuratura generală.

După pensionare, activa în calitate de avocat, biroul său fiind situat în sectorul Ciocana al capitalei.  

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii