Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Satul Chișcăreni, prada hoților din locuințe

Un sat din raionul Sângerei a ajuns prada hoților din locuințe. Locuitorii satului Chișcăreni stau cu frica în sân după ce aproximativ 40 de gospodării din localitate au fost jefuite.

Potrivit autorităților, în ultimii doi ani, persoane necunoscute ar fi pătruns în casele oamenilor de unde au furat bani și bunuri de preț.

SILVIA ȚURCANU, PRIMARUL COMUNEI CHIŞCĂRENI, SÂNGEREI

Tâlharii aceștia au luat casele la rând, asta este grav.

Unul dintre locuitorii satului spune că atunci când merge la serviciu, deja îi este frică să-și lase soția de una singură acasă.

Asta se întâmplă practic la o săptămână una după alta. Astăzi, am ajuns la 40 de persoane, care au avut de păgubit, un an, un an jumate doi. La o parte li s-au furat sume mari de bani, mii de euro. La alții s-au furat bunuri la alții s-au făcut spargeri.

Potrivit angajaților de la SPIA, dintre cele 40 de cazuri care ar fi avut loc, numai 20 au fot sesizate de către victime.

Dacă sunt persoane care poate nu se pot deplasa. Băieții sunt cu automobile, se vor deplasa la fața locului  și fiecare cetățean să fie audiat, fiecare persoană bănuită.

SPIA a inițiat o anchetă de serviciu după ce pe o rețea de socializare s-a anunțat că poliția nu ar lua măsuri pentru a identifica făptașii.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Avocatul Viorel Berliba, arestat preventiv

Viorel Berliba, coordonatorul tezelor de doctorat, care figurează într-un dosar de corupție își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciarul numărul 13 din Chișinău

Astăzi, la cererea procurorilor, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul la Buiucani, au emis mandat de arest preventiv pe numele suspectului.

Avocatul Viorel Berliba figurează în același dosar de corupție împreună cu decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Brânza. Pe 11 octombrie, decanul, de asemenea, a fost arestat preventiv. Potrivit procurorilor anticorupție, cei doi ar fi luat mită de la doi studenți, pentru a-i ajuta să susțină tezele de doctorat.

Viorel Berliba se declară nevinovat și susține că nu a luat bani de la studenți. Avocatul acestuia va contesta decizia instanței la Curtea de Apel. Procurorii Anticorupție continuă să investigheze cazul. 

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal

Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal. Este vorba de Andrei Vicol, care activa în ultimii ani în calitate de avocat. Într-un comunicat de presă, procuratura Generală a transmis condoleanțe şi regrete profunde rudelor îndurerate.

În același timp, fostul procuror al municipiului Chișinău Ion Diacov a scris pe pagina sa de socializare că fostul procuror s-ar fi împușcat. Acesta și-ar fi luat zilele fiind influențat de nedreptățile vieții, și-a exprimat regretul Diacov.

Andrei Vicol și-a început cariera profesională la Departamentul instituțiilor Penitenciare, apoi a activat la procuratura generală.

După pensionare, activa în calitate de avocat, biroul său fiind situat în sectorul Ciocana al capitalei.  

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ar fi furat cosmetică de 40 de mii de lei

 Și-au luat produse cosmetice să le-ajungă pe mult timp de acum în colo, dar au uitat să le plătească. Un tânăr de 24 de ani și tânără de 19 ani sunt cercetați penal pentru furt din magazin.

Potrivit forțelor de ordine, pe parcursul lunii septembrie, cei doi ar fi comis două furturi din unul și același magazin din sectorul Râșcani al capitalei.

Managerii magazinului s-au adresat la poliție și au declarat că de pe rafturi au dispărut produse în valoare de 40 de mii de lei. Forțele de ordine au început cercetările, iar recent, suspecții au fost identificați și escortați la inspectorat pentru audieri. Potrivit poliției, cei doi și-ar fi recunoscut vina.

Aceștia ar fi declarat că ar fi recurs la astfel de acțiuni pentru că aveau nevoie de bani. Acum, suspecții sunt cercetați în libertate, iar dacă vina lor va fi dovedită, riscă amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau ar putea face până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii