Rețele de socializare

Frontiera

Document fals pentru restituirea unui autoturism, aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați

Un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova a prezentat polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați o procură falsă, în vederea restituirii unui autoturism aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați. 

În data de 10 octombrie 2018, în jurul orei 14.00, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Galați s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, în vederea restituirii unui autoturism marca Porsche aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați din anul 2016.

Bărbatul a depus la cererea de restituire o procură în original eliberată de un notar public din Ucraina, la care era anexată și o traducere în limba română și un certificat de înmatriculare eliberat în luna februarie 2018 de autoritățile ucrainene pe numele N. Petro.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare la autoritățile din Ucraina, în urma cărora a rezultat că procura este falsă.

În urma celor constatate, bărbatul în cauză a declarat că a primit documentele prin curier din Ucraina și nu cunoștea că sunt false, intenția sa fiind să intre în posesia autoturismului pe care trebuia să îl restituie proprietarului.

Menţionăm că autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în anul 2016 la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, deoarece a făcut obiectul unui litigiu.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Frontiera

Pașaport turcesc falsificat și căutat prin INTERPOL, ridicat la frontieră

Un cetățean al Turciei este documentat de angajații Poliției de Frontieră pentru tentativa trecerii frontierei cu pașaport falsificat. Ba mai mult, în rezultatul cercetărilor suplimentare s-a constatat că pașaportul în cauză era dat în căutare internațională ca fiind furat pe teritoriul Turciei acum un an.

În seara zilei de 6 decembrie curent, în trenul de pe ruta ”Chișinău-București” inspectorul de frontieră a avut suspiciuni de falsificare a unui pașaport, care ar fi eliberat de autoritățile turcești. Conform datelor din document, la linia de control s-a prezentat cetățeanul Turciei de 29 de ani. Fiind solicitate anumite informații pentru confirmarea identității, tânărul a ezitat, fapt pentru care s-a luat decizia efectuării unui control adițional. Ca urmare, polițiștii de frontieră din punctul de trecere feroviar Ungheni au stabilit că pașaportul prezintă semne de falsificare, dar și figurează în baza de date INTERPOL ca fiind furat pe teritoriul Turciei, încă din a doua jumătate a anului 2017.

În cadrul cercetărilor primare, tânărul a recunoscut că a apelat la ajutorul unui conațional de-al său pentru a-i perfecta documentul. Din declarațiile sale s-a aflat că pașaportul l-a primit contra sumei de 1000 de euro.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările, în vederea stabilirii circumstanțelor infracțiunii, identificării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

Citește mai departe

Frontiera

/VIDEO/ Un cetățean ucrainean, rătăcit în zona de frontieră

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Troițcoe a monitorizat un cetățean al Ucrainei în timp ce trecea ilegal frontiera de stat. Incidentul a fost semnalat în după amiaza zilei de ieri, 6 decembrie a.c.

Pe direcția localităților Iserlia (R. Moldova) și Petrovsc (Ucraina) polițiștii de frontieră au observat o persoană deplasânde-se confuz spre interiorul țării. Imediat au fost anunțați colegii de la centrul de monitorizare și întreprinse măsurile ce se impun pentru reținerea acesteia.

În cadrul audierilor, bărbatul a comunicat că este originar din satul Petrovsk, regiunea Tarutino, Ucraina. Acesta revenea după o ”întâlnire” cu prietenii, iar din neatenție a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova.

Acum, bărbatul în vârstă de 62 de ani este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 al. (1) Cod Penal al RM, care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Citește mai departe

Frontiera

ATENȚIE, CĂLĂTORI! Un post vamal și-a sistat activitatea.

Serviciul Vamal informează despre întreruperea activității postului vamal ”Sokireanî” (rutier) de pe teritoriul Ucrainei. Motivul invocat de omologii ucraineni este lipsa curentului electric.

Reconectarea postului la rețeaua de alimentare cu energie electrică și restabilirea traficului sunt preconizate pentru ora 16:00.

Prin urmare, în acest interval, persoanele care și-au planificat traversarea frontierei prin acest post, pot opta pentru punctele de trecere ”Grimăncăuți-Vașkivțî” (interstatal), Briceni-Rossoșanî” sau ”Larga-Kelmențî”.

În cazul în care, pe parcurs, intervin modificări, vom reveni cu actualizări.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii