Rețele de socializare

Ediție TV

A ajuns cu roțile în sus

Accident pe strada Valea Trandafirilor din sectorul Centru al Capitalei. Potrivit poliției, o mașină a ajuns cu roțile în sus, după ce s-a tamponat violent cu un alt automobil.

Totul s-a întâmplat în această dimineață în jurul orei 08.30. Pe de altă parte, martorii spun că unul dintre șoferi conducea cu viteză. Conducătorul auto ar fi încercat o depășire neregulamentară și s-a izbit într-un copac şi s-a răsturnat.

DECLARAȚIILE UNUI MARTOR OCULAR:

Ea a mers spre dreapta, s-a tamponat în copac și s-a răsturnat. Și gata. El nu a tamponat-o. Acolo accident nu a fost între mașini. MUSCĂ S-a speriat foarte tare. Aici stăteau șoferii acestor mașini, ei repede au scos-o. Ea nu avea nici o zgârietură, doar s-a speriat. Eu așa și am înțeles că ea este vinovată, deoarece ea mergea din deal și dacă ar fi mers cu viteză mică, de la lovitura în copac nu se răsturna. Și eu sunt șofer și înțeleg.

La fața locului a venit și un echipaj de poliție. Din primele cercetări, s-a stabilit că coliziunea a avut loc între două automobile.

NATALIA STATI, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI:

Automobil de model Hyundai condus de șoferiță în vârstă de 36 de ani și microbuz de model Mercedes condus de șofer de 32 de ani. În urma impactului, automobilul de model Hyundai s-a răsturnat, persoane traumate nu sunt înregistrate. În automobile se aflau doar șoferii.

Mașina femeii a fost avariată, alte mașini din trafic nu au fost afectate. La fața locului a venit soțul femeii, dar care a refuzat să vorbească cu jurnaliștii. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Șoferul care va fi găsit vinovat, riscă o amendă de 1.500 de lei și șase puncte de penalizare.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Escroci imobiliari, în instanță

Profitau de persoanele nevoiașe sau cele cu dizabilități și le deposedau de apartamente. Șapte persoane, printre care, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 20-50 ani vor ajunge pe banca acuzaților.

Potrivit anchetei, cei șapte ar fi vizați în cazul a două escrocherii imobiliare săvârșite în mun. Chișinău, în rezultatul cărora, victimele s-au ales cu prejudicii de peste 700 de mii de lei. Potrivit anchetei, în perioada 2008-2016, suspecții ar fi selectat persoane nevoiașe și cu dizabilități psihice, cu aprtamente în Chișinău și care aveau datorii pentru serviciile de întreținere. Sub pretextul unui trai mai bun, aceștia le promiteau victimelor achitarea integrală a datoriilor, garantând, totodată, un loc de trai în satele din țară.

În schimb, victimele făceau procuri prin care le încredințau suspecților locuințele lor. Ulterior, aceștia falsificau actele și înstrăinau imobilele. După tranzacțiile de vânzare a caselor, susepcții alungau persoanele din locuințele temporare sau le plasau în instituțiile medicale psihiatrice, ajungînd oameni ai străzii.  În luna decembrie 2018, PCCOCS a efectuat percheziții și i-au reținut pe șase suspecți.

Acum câțiva dintre ei se află în arest preventiv. Procurorii au trimis dosarul escrocheriilor judecătorilor. Dacă magistrații îi vor recunoaște vinovați, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ „Paharul” l-ar putea costa scump

Isprava făcută la beție l-ar putea costa trei ani de libertate! Dosarul bărbatului, care a mușcat un polițist de deget a fost trimis în instanță. Pentru fapta comisă, locuitorul raionului Hâncești va compărea în fața magistraților pentru violenţa asupra unei persoane cu funcţie de răspundere, huliganism şi refuzul de a face testarea alcooscopică.

Amintim că, totul s-a întâmplat în luna martie, la intrarea în satul Bozieni, Hâncești, când inspectorii de patrulare au observat pe traseu un automobil care se deplasa haotic. La volanul mașinii se afla suspectul în vârstă de 25 de ani, în stare avansată de ebrietate. Luat la întrebări de polițiști acesta a devenit agresiv, a început să înjure și l-a mușcat pe unul dintre ei de deget.

Mai mult, individul a refuzat să prezinte permisul de conducere şi să treacă alcool testul.

Ca urmare a celor întâmplate, suspectul a fost arestat preventiv. Potrivit poliției, în 2018, bărbatul a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, pentru că şi-a bătut un consătean.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un minor de 17 ani s-a înecat într-un lac din Cantemir. Băiatul s-a dus, cu mai mulți prieteni, la scăldat.

Un minor de 17 ani s-a înecat în timp ce se scălda într-un lac. Tragedia a avut loc în după amiaza de 22 mai, în satul Svetlâi din Comrat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, minorul era student la Colegiul Agrar din Svetlâi, iar după ore a plecat la scăldat în iazul din prejma satului cu alţi elevi. Băiatul a intrat primul în apă şi a îndemnat şi alţi colegi să-i urmeze calea. În scurt timp acesta a mers mai departe şi nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Panicaţi copii au alertat localnicii, iar la ora 16.35 au fsot alertați pompierii.

La fața locului au intervenit un grup de scafandri și salvatori, iar după două ore de căutări cadavrul băiatului a fost scos.  De la începutul anului au fost înregistrate șapte cazuri de înec, dintre care 2 minori. În urmă cu câteva zile un alt minor în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa într-un lac din satul Cunicea, raionul Floreşti. Salvatorii atenționează oamenii să nu lase minorii fără supraveghere în prejma bazinelor acvatice.

Mai mult, este interzis scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii