Rețele de socializare

Ediție TV

A ajuns cu roțile în sus

Accident pe strada Valea Trandafirilor din sectorul Centru al Capitalei. Potrivit poliției, o mașină a ajuns cu roțile în sus, după ce s-a tamponat violent cu un alt automobil.

Totul s-a întâmplat în această dimineață în jurul orei 08.30. Pe de altă parte, martorii spun că unul dintre șoferi conducea cu viteză. Conducătorul auto ar fi încercat o depășire neregulamentară și s-a izbit într-un copac şi s-a răsturnat.

DECLARAȚIILE UNUI MARTOR OCULAR:

Ea a mers spre dreapta, s-a tamponat în copac și s-a răsturnat. Și gata. El nu a tamponat-o. Acolo accident nu a fost între mașini. MUSCĂ S-a speriat foarte tare. Aici stăteau șoferii acestor mașini, ei repede au scos-o. Ea nu avea nici o zgârietură, doar s-a speriat. Eu așa și am înțeles că ea este vinovată, deoarece ea mergea din deal și dacă ar fi mers cu viteză mică, de la lovitura în copac nu se răsturna. Și eu sunt șofer și înțeleg.

La fața locului a venit și un echipaj de poliție. Din primele cercetări, s-a stabilit că coliziunea a avut loc între două automobile.

NATALIA STATI, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI:

Automobil de model Hyundai condus de șoferiță în vârstă de 36 de ani și microbuz de model Mercedes condus de șofer de 32 de ani. În urma impactului, automobilul de model Hyundai s-a răsturnat, persoane traumate nu sunt înregistrate. În automobile se aflau doar șoferii.

Mașina femeii a fost avariată, alte mașini din trafic nu au fost afectate. La fața locului a venit soțul femeii, dar care a refuzat să vorbească cu jurnaliștii. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Șoferul care va fi găsit vinovat, riscă o amendă de 1.500 de lei și șase puncte de penalizare.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Avocatul Viorel Berliba, arestat preventiv

Viorel Berliba, coordonatorul tezelor de doctorat, care figurează într-un dosar de corupție își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciarul numărul 13 din Chișinău

Astăzi, la cererea procurorilor, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul la Buiucani, au emis mandat de arest preventiv pe numele suspectului.

Avocatul Viorel Berliba figurează în același dosar de corupție împreună cu decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Brânza. Pe 11 octombrie, decanul, de asemenea, a fost arestat preventiv. Potrivit procurorilor anticorupție, cei doi ar fi luat mită de la doi studenți, pentru a-i ajuta să susțină tezele de doctorat.

Viorel Berliba se declară nevinovat și susține că nu a luat bani de la studenți. Avocatul acestuia va contesta decizia instanței la Curtea de Apel. Procurorii Anticorupție continuă să investigheze cazul. 

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal

Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal. Este vorba de Andrei Vicol, care activa în ultimii ani în calitate de avocat. Într-un comunicat de presă, procuratura Generală a transmis condoleanțe şi regrete profunde rudelor îndurerate.

În același timp, fostul procuror al municipiului Chișinău Ion Diacov a scris pe pagina sa de socializare că fostul procuror s-ar fi împușcat. Acesta și-ar fi luat zilele fiind influențat de nedreptățile vieții, și-a exprimat regretul Diacov.

Andrei Vicol și-a început cariera profesională la Departamentul instituțiilor Penitenciare, apoi a activat la procuratura generală.

După pensionare, activa în calitate de avocat, biroul său fiind situat în sectorul Ciocana al capitalei.  

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ar fi furat cosmetică de 40 de mii de lei

 Și-au luat produse cosmetice să le-ajungă pe mult timp de acum în colo, dar au uitat să le plătească. Un tânăr de 24 de ani și tânără de 19 ani sunt cercetați penal pentru furt din magazin.

Potrivit forțelor de ordine, pe parcursul lunii septembrie, cei doi ar fi comis două furturi din unul și același magazin din sectorul Râșcani al capitalei.

Managerii magazinului s-au adresat la poliție și au declarat că de pe rafturi au dispărut produse în valoare de 40 de mii de lei. Forțele de ordine au început cercetările, iar recent, suspecții au fost identificați și escortați la inspectorat pentru audieri. Potrivit poliției, cei doi și-ar fi recunoscut vina.

Aceștia ar fi declarat că ar fi recurs la astfel de acțiuni pentru că aveau nevoie de bani. Acum, suspecții sunt cercetați în libertate, iar dacă vina lor va fi dovedită, riscă amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau ar putea face până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii