Rețele de socializare

Rutiere

Șoferi depistați în trafic fără permise de conducere

Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenția asupra faptului că în ultima perioadă tot mai mulți cetățeni se avântă să conducă fără a deține un permis de conducere, astfel, încălcând RCR și punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

În perioada de 9 luni ale anului curent, inspectorii de patrulare au documentat peste 2 700 de șoferi care nu dețin permise de conducere, depășind numărul de 2 400 a perioadei analogice din 2017. O astfel de încălcare se sancționează cu amendă de la 1500 la 3000 lei.

Iar, conducători auto care nu dețineau asupra sa permis de conducere în perioada de 9 luni a anului 2018 au fost sancționați 5 412, iar în 2017, 3168 șoferi. Conform legislației RM conducerea vehiculului de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere se sancționează cu o amendă de la 150 la 300 lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Atenționăm că, Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica activitățile întru depistarea şi înlăturarea persoanelor care comit astfel de încălcări.

Rutiere

/FOTO/ CARAMBOL ÎN CENTRUL CHIȘINĂULUI: Un șofer a trecut peste linia dublă și a avariat alte două mașini.

Carambol în centrul Chișinăului. Trei mașini au fost făcute țăndări în urma unui accident de circulație. Totul a avut astăzi, pe strada Ismail.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei Svetlana Scripnic a declarat pentru echipa 902 că impactul s-a produs după ce unul dintre șoferi ar fi vrut să-și schimbe direcția de deplasare și a trecut peste linia dublă continuă.

Potrivit sursei, cei trei șoferi implicați în accident au ajuns la un numitor comun, și au mers la secția accidente rutiere pentru a înregistra cazul.

Din cauza accidentului în zonă s-au creat ambuteiaje, iar traficul a fost îngreunat minute în șir. Conform legii, șoferul care va fi găsit vinovat, riscă până la 1500 de lei amendă și șase puncta de penalizare pentru provocarea accidentului rutier.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

PIETONI RĂNIȚI PE ZEBRĂ: Regulile sunt ignorate atât de șoferi, cât și de pietoni.

Traversarea străzilor a devenit o adevărată încercare pentru pietoni. Numai pe 17 octombrie, în Transnistria două persoane au ajuns la spital, după ce două autoturisme au dat peste ei.

Primul caz a avut loc la Bender. Un tânăr de 18 a ajuns în reanimare după ce un camion l-a lovit în plin. Potrivit miliției din regiune, adolescentul traversa la culoarea roșie a semaforului. Imediat, victima a fost dusă la spital unde a fost diagnosticată cu contuzie cranio-cerebrală și o mulțime de traume ale capului și feței.

Un alt caz a avut loc la Tiraspol. O femeie de 70 de ani traversa strada pe zebră, când, la un moment dat, o mașină a dat peste ea. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 78 de ani.

Femeia a ajuns la spital, în secția traumatologie. Miliția din regiune investighează ambele cazuri.

echipa.md

Citește mai departe

Rutiere

/FOTO/ UNII NU PĂSTREAZĂ DISTANȚA, ALȚII NU ȘTIU A MERGE CU SPATELE: Șoferii neatenți provoacă tot mai multe accidente rutiere

Neatenția șoferilor provoacă din ce în ce mai multe accidente rutiere. În ultimele două zile, numai în raionul Dubăsari au fost înregistrate două coliziuni puternice.

Cel mai recent caz a avut loc pe 16 octombrie. Potrivit miliției din regiune, în timp ce se deplasa în intersecție, un șofer nu ar fi păstrat distanța dintre automobile și ar fi tamponat mașina care se deplasa în față.

Un alt accident a avut loc cu o zi înainte, pe 15 octombrie. O șoferiță care efectua manevra de mers cu spatele a intrat cu mașina direct într-un automobil parcat pe marginea drumului.

Din fericire, în niciunul dintre cazuri nu s-au înregistrat. Miliția din regiune investighează cazurile.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii