Rețele de socializare

Sociale

LACRIMI ȘI REGRETE ÎN SECTORUL RÂȘCANI: Femeia de 30 de ani și copilul ei de patru ani, petrecuți pe ultimul drum.

Femeia de 30 de ani, și băiețelul ei de numai patru ani, decedați în urma exploziei din sectorul Râșcani al capitalei, sunt conduși astăzi pe ultimul drum.

Corpurile neînsuflețite ale celor doi au fost puse într-un singur sicriu. Sute de oameni au venit în fața blocului unde s-a produs deflagrația ca să-și ia rămas bun de la victime.

La înmormântare au venit și rudele și prietenii bărbatului din Camerun care și-a pierdut familia, pentru a-l susține.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Sociale

/VIDEO/Detectoarele de fum au salvat mai multe vieți omenești

Detectoarele de fum instalate de IGSU în comun cu autoritățile locale în cadrul Campaniei Naționale O casă protejată – O viață salvată a salvat mai multe vieți omenești.

Cel mai recent caz a avut loc în localitatea Grozești, raionul Nisporeni, unde o familie din patru membri cu un bebeluș în vârstă de două luni au reușit să supraviețuiască unui incendiu izbucnit în locuință.

Focul a început în prejma sobei, iar în câteva clipe fumul a cuprins odaia unde se aflau copii.

Detectorul de fum a alertat familia, iar aceștia au reușit să părăsească de urgență încăperea, fără de a avea de suferit.

Alate două cazuri de salvare a oamenilor au avut loc în localitatea Hârtopul Mare, din raionul Criuleni și Zberoaia, raionul Nisporeni.

Potrivit IGSU de la lansarea campaniei, de detectoare de fum au beneficiat peste 4337de familii din 27 de raioane ale țării. Scopul instalării acestor dispozitive este de a preveni incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon emanate de la surse defecte de încălzire.

Campania națională va continua și în anul 2019, iar de ea pot beneficia oameni în etate, familii cu mulți copii și persoane cu nevoii speciale.

Citește mai departe

Sociale

Gelozia, umbra iubirii: O femeie din Orhei și-a înjunghiat soțul în zona organului genital. Bărbatul a mers abia a doua zi la spital

Și de râs și de plâns. Un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost internat în secția de reanimare, după ce soția i-a aplicat o lovitură de cuțit în regiunea organului genital. Incidentul s-a produs la data de 6 spre 7 decembrie.

Potrivit Poliției, în timpul nopții soții au consumat băuturi alcoolice la domiciliu. La un moment dat s-a iscat un conflict de gelozie și femeia a luat cuțitul de bucătărie de pe masă și i-a aplicat o lovitură în regiunea organului genital al soțului.

A doua zi după incident, bărbatului i s-a făcut rău în urma hemoragiei. Astfel, ajutorul medical a fost solicitat de către vecinul acestuia. Victima fost transportată în secția de reanimare al spitalului raional Orhei.

La moment pacientul se află în secția reanimare, în stare stabilă.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

unimedia.info

Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Sute de kg de carne de pui fără acte de proveniență, confiscate de polițiști

400 kg de carne de pui congelată fără acte de proveniență, transportate illegal din Tiraspol au fost confiscate de polițiști din Căușeni.

Polițiștii au depistat în trafic un automobil de model Audi, cu numere de înmatriculare transnistrene, încărcat cu sute de kg de carne, pentru care conducătorul auto, un bărbat de 38 de ani, din satul Talmaza, nu a putut prezenta documente legale de proveniență sau de transport. Valoarea mărfii constituie 25 000 lei.

Pe parcursul controlului, șoferul nu a prezentat un act de însoțire pentru cantitatea de carne, declarând că, producția a fost procurată cu 2 ani în urmă de la o piață din Chișinău și urmează să fie aruncată la gunoi.

Polițiștii însă au stabilit că șoferul a ocolit postul vamal intern de control, eschivându-se astfel, de la achitarea plaților vamale, iar pe cutiile cu carne este inscripționată data producerii cărnii (anul 2017și 2018).

Bărbatul este cercetat contravențional, acesta riscă amendă de până la 4500 lei și confiscarea mărfii.

Citește mai departe

topul săptămânii