Rețele de socializare

Sociale

Un barbat de 36 de ani a fost gasit mort in curtea unui bloc de la Botanica

Un barbat a fost gasit mort pe o strada din sectorul Botanica al capitalei. Corpul neinsufletit al barbatului a fost descoperit de catre o trecatoare care a alertat politia.

Potrivit oamenilor legii, cadavrul barbatului a fost descoperit, ieri seara, de catre o trecatoare care imediat a alertat politia.

Victima a fost identificata de tatal acesteia.

Oamenii legii nu au depistat urme de moarte violenta pe suprafata corpului. Urmeaza a fi stabilite circumstantele in care a decedat barbatul.

 

protv.md

Ediție TV

/VIDEO/ La primăria Chișinău se ia mită

Șase persoane, printre care șeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relații funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari, au fost reținute într-un dosar de corupție. Totodată, alte 19 persoane sunt suspectate de complicitate, în același dosar.

Acestea sunt rezultatele celor 30 de percheziții efectuate astăzi de către ofițerii și procurorii anticorupție în mai multe locații, inclusiv la primăria Chișinău.

Potrivit CNA, persoanele publice din cadrul Primăriei facilitau perfectarea actelor pentru construcția, reconstrucția sau replanificarea unor imobile. Funcționarii de la primărie comunicau cu potențialii clienți cu ajutorul unor persoane intermediare.

Prin urmare, persoanele care doreau să-și legalizeze unele anexe la imobile, să-și extindă centrele comerciale sau să-și construiască o căsuță de vacanță apelau la intermediari, cărora le dădeau sume mari de bani. Intermediarii, la rândul lor, transmiteau o parte din suma primită funcționarilor de la primărie.

Forțele de ordine au pornit mai multe cauze penale, iar cei șase funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cu detalii despre numărul de cazuri investigate, sumele de bani găsite la suspecți, dar și pedeapsa pe care o riscă aceștia, ofițerii și procurorii anticorupție vor reveni ulterior.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

Acident rutier soldat cu moartea unei persoane.

Accidentul a avut loc în seara de 18 octombrie la doi km distanță de satul Speia, raionul Grigoropol. În urma accidentul a decedat un bărbat de vârsta 41 de ani.

Trei săteni s-e întorceau de la serviciu din raion cu o mașină de marca Mercedes. Șoferul în vârstă de 56 de ani nu a ales o viteză tocmai potrivită de condus și nu s-a isprăvit cu ghidajul acesteia. Ca rezultat mașina a derapat și s-a răsturnat pe acostament, relată serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al PMR.

Ca urmare a accidentului, șoferul și pasagerul de 61 de ani pe bancheta din spate nu au fost răniți. Pasagerul, care se afla în față, a primit răni incompatibile cu viața. El a murit înainte de sosirea medicilor.

Conform concluziei preliminare, soferul a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate. În urma accidentul a fost deschis un dosar penal.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Explozie într-o gospodărie din Comrat

O explozie de gaz a avut loc într-o casă privată din Comrat.

Două persoane au fost internate la spitalul raional. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 18 octombrie, pe strada Gavriliuk din Comrat.

Potrivit portalului de știri Gagauzinfo.MD, o explozie a avut loc în bucătăria de vară a unei case particulare din cauza unei scurgeri de gaze naturale.

La locul incendiul, de urgență au fost mobilizată Poliția și Pompierii.

Pompierii au localizat rapid focarul și au stins incendiul. Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au primit arsuri de gradul doi și trei.

Ca urmare a exploziei și a arderii ulterioare, au fost deteriorate valorile de proprietate și materiale din bucătărie și din dormitorul adiacent. Cauza exploziei urmează a fi stabilită.

gagauzinfo.md

Citește mai departe

topul săptămânii