Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Trei persoane rămân internate în spital

Trei persoane, printre care și pompierul rănit în urma deflagrației de pe bulevardul Moscovei, rămân internate la Spitalul de Urgență. Potrivit IGSU, 18 locatari care nu au unde dormi, pentru că apartamentele le-au fost distruse, vor sta temporar la Spitalul Feroviar din capitală.

Peste 100 de pompieri, polițiști și salvatori lucrează la fața locului pentru a scoate plitele de beton din locuințele afectate. Totodată, demontează fragmentele construcțiilor care au avariat apartamentele de la etajele 14, 15 și 16 a scării nr.6.

Cauza deflagrației nu a fost anunțată, dar preliminar, explozia s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz. În seara tragediei, pompierii au găsit o butelie de gaz cu robinetul deschis. Unele surse media scriu că, explozia a avut loc în momentul când proprietara apartamentului a intrat în casă și a aprins întrerupătorul, iar în acel moment s-a produs deflagrația iar ea fost aruncată din apartament.

Femeia de 32 de ani este internata la Institutul de Medicină Urgenta cu arsuri pe 40 la suta din suprafața corpului, starea ei fiind grava. Până la acest moment, la spital rămân internate 3 persoane, printre care și un pompier.

Procuratura din Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență. Dacă se va demonstra vinovăția proprietarilor unde a fost găsită butelia, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie. Temporar, 18 locatari au fost cazați la spitalul Căilor Ferate.

În curtea blocului funcționează un cort, unde voluntarii donează bunuri de primă necesitate.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ La primăria Chișinău se ia mită

Șase persoane, printre care șeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relații funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari, au fost reținute într-un dosar de corupție. Totodată, alte 19 persoane sunt suspectate de complicitate, în același dosar.

Acestea sunt rezultatele celor 30 de percheziții efectuate astăzi de către ofițerii și procurorii anticorupție în mai multe locații, inclusiv la primăria Chișinău.

Potrivit CNA, persoanele publice din cadrul Primăriei facilitau perfectarea actelor pentru construcția, reconstrucția sau replanificarea unor imobile. Funcționarii de la primărie comunicau cu potențialii clienți cu ajutorul unor persoane intermediare.

Prin urmare, persoanele care doreau să-și legalizeze unele anexe la imobile, să-și extindă centrele comerciale sau să-și construiască o căsuță de vacanță apelau la intermediari, cărora le dădeau sume mari de bani. Intermediarii, la rândul lor, transmiteau o parte din suma primită funcționarilor de la primărie.

Forțele de ordine au pornit mai multe cauze penale, iar cei șase funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cu detalii despre numărul de cazuri investigate, sumele de bani găsite la suspecți, dar și pedeapsa pe care o riscă aceștia, ofițerii și procurorii anticorupție vor reveni ulterior.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Explozie într-o gospodărie din Comrat

O explozie de gaz a avut loc într-o casă privată din Comrat.

Două persoane au fost internate la spitalul raional. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 18 octombrie, pe strada Gavriliuk din Comrat.

Potrivit portalului de știri Gagauzinfo.MD, o explozie a avut loc în bucătăria de vară a unei case particulare din cauza unei scurgeri de gaze naturale.

La locul incendiul, de urgență au fost mobilizată Poliția și Pompierii.

Pompierii au localizat rapid focarul și au stins incendiul. Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au primit arsuri de gradul doi și trei.

Ca urmare a exploziei și a arderii ulterioare, au fost deteriorate valorile de proprietate și materiale din bucătărie și din dormitorul adiacent. Cauza exploziei urmează a fi stabilită.

gagauzinfo.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Scandal cu pumni și cuțite

Patru persoane au fost reținute de carabinieri pentru comportament agresiv într-un cămin al Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

Scandal pumni și cuțite la un cămin din Bălți. Un bărbat și o tânără ar fi fost atacați de către patru persoane, în noaptea de 19 octombrie, la căminul unei universități din oraș. Norocul victimelor a fost ca prin preajmă să treacă doi carabinieri.

Aceștia au auzit cum s-a spart un geam și au mers să vadă ce să întâmple. Potrivit carabinierilor, când au ajuns în locul de unde se auzeau zgomotele, au observat un individ care îl bătea cu pumnii pe un bărbat, dar și amenința o tânără cu un cuțit.

Alți trei complici ai agresorului așteptau în ograda universității. Când au observat carabinierii, suspecții au luat-o la fugă, însă au fost reținuți. Ulterior, cei patru bărbați au fost predați polițiștilor din Bălți. Bărbatul care ar fi atacat victimele a fost reținut de către polițiști.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar suspectul riscă amendă sau chiar ar putea face până la trei ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii