Rețele de socializare

Frontiera

”Întâmplător” a prezenatat un document falsificat

Printre actele de călătorie prezentate de către un conațional cu dublă cetățenie se număra și o carte de identitate românească cu semne vizibile de falsificare. Subiectul cauzei penale a fost găsit pe malul unui lac și oferit ”întâmplător” în timpul controlului de frontieră.

Pe sensul de ieșire din țară, în data de 8 octombrie curent, s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes ML cu numerele de înmatriculare lituaniene.

Ajuns în punctul de trecere Costești conducătorul auto a prezentat documentele necesare pentru autorizarea trecerii. Între timp, tânărul și-a dat seama că oferise un act suplimentar și a solicitat să-i fie restituit.

Inspectorul Poliției de Frontieră examinându-l vizual a observat unii indici neclari asupra cărții de identitate care ar fi eliberată de către autoritățile române pe numele unei alte persoane. În timpul verificărilor suplimentare a fost confirmat faptul că asupra documentului lipsește unele semne de protecție.

Interogat, moldoveanul în vârstă de 32 ani a comunicat că l-a găsit pe malul unui lac în timp ce a mers la pescuit și l-a ridicat de jos fără să bănuiască ceva.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD efectuiază în continuare cercetări pe marginea acestui caz pentru a identifica posesorul cărții de identitate și a stabili toate circumstanțele.

Frontiera

/VIDEO/ Moldovean, căutat pe INTERPOL pentru contrabandă, reținut la granița ucraineană

Un moldovean, căutat pe INTERPOL, a fost reținut la granița ucraineană. Bărbatul a fost reținut de către polițiștii de frontieră din țaa vecină în data de 19 mai, în punctul de trecere Kuciurgan.

Într-un comunicat de presă emis de poliția de frontieră din Ucraina, este specificat că bărbatul s-ar fi prezentat în punctul de trecere pentru a traversa frontiera.

În timp ce verificau actele, polițiștii de frontieră au constatat că autoritățile din Republica Moldova au emis un mandat de arest pe numele moldoveanului, suspectat de contabandă.

Bărbatul a fost reținut, iar acum polițiștii din Ucraina pregătesc toate actele necesare pentru a-l extrăda pe bărbat în Republica Moldova.

echipa.md

Citește mai departe

Frontiera

Posturile vamale de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Soroca” și-au sistat temporar activitatea

Posturile vamale de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Soroca” și-au sistat temporar activitatea din cauza creșterii nivelului apei în râul Nistru.

În aceste condiții, călătorii pot traversa frontiera prin postul vamal de tip rutier ”Otaci”.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Urmările ca în filme, la intrarea în Chișinău. Un bărbat, prins de vameși cu haine de 500.000 de lei în mașină.

Cumpăra haine și accesorii de la piața KM 7 din Odesa, Ucraina, și le aducea, prin contrabandă, în RM. Un chișinăuean este cercetat penal de către inspectorii vamali, suspectat că ar fi încercat să introducă, prin regiunea transnistreană, marfă de jumătate de milion de lei.

Suspectul a fost reținut la intrarea în Chișinău. Bărbatul ar fi refuzat să oprească la cererea vameșilor și a accelerat, în speanța de a se strecura printre alte mașini.

După ce a înțeles că nu poate să scape de urmărire, șoferul s-a predat vameșilor. Acesta a fost escortat la Postul Vamal Petricani pentru verificări. Potrivit vameșilor, bărbatul avea în mașină aproape 3.000 de articole vestimentare, peste 600 de perechi de încălțăminte, 120 de ceasuri de mână, dar și mai multe bijuterii și accesorii, în valoare de jumătate de milion de lei.  O mare parte din haine și încălțăminte aveau printate pe ele marcajele unor branduri renumite.

Experții urmează să stabilească dacă acestea sunt sau nu de firmă. Acum, moldoveanul este cercetat contravențional pentru pentru trafic ilicit cu mărfuri de larg consum. Totodată, acesta riscă să fie amendat și pentru nesupunerea la cerințele legale ale funcționarilor vamali.

Cercetările continuă.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii